COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 312
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 625
  • София
Ако някой се чуди къде са рнк ваксините:

https://www.sak-sas.bg/bg/news/3096-2021-03-31-16-59-44?fbclid=I … hbDeKNBj6xo-olEUI

Цялото адвокатско и съдийско съсловие се ваксинира с тях, като крайно нуждаещи се...
Цялото това съсловие сме в трета фаза, затова.
Не знам дали сте влизали в съдебна зала - страни, свидетели, вещи лица, съдии - 15 човека в кутийка, в която нерядко не се отварят прозорците. Но за сметка на това, в коридорите, пред съдебните зали - прозорците определено не се отварят, защото няма (София).

При нотариус сигурно сте влизали и там става струпване, също.

С клиенти из по-малките населени места, предполагам, трудно се общува със зуум, нали.

# 8 626
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
С гръцкия студент имаше нещо странно

""Това, което знаем, е, че има проблем с този студент от травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19 неговото ЕГН (личен номер на чужденец - б.р.) в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина. Но това са първоначалните данни от разговор, който проведох сутринта с директора на „Пирогов“. Ще изчакаме да завърши проверката и ще огласим цялата информация. Съболезнования на близките на момчето", коментира днес здравният министър Костадин Ангелов."

# 8 627
Проблемът не е, че адвокатите и съдиите са в приоритетна група. Съвсем логично е. А че за  служителите, попадащи в нея, се осигуряват иРНК ваксини, които не са достъпни за другите хора. В същото време се твърди как АЗ с нищо не е по-лоша. Но привилегиите за едни и то не по здравословни причини за дадена ваксина, тотално срива доверието в другата.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:45 от TafTaf

# 8 628
Проблемът не е, че адвокатите и съдиите са в приоритетна група. Съвсем логично е. А че за  служителите, попадащи в нея се осигуряват иРНК ваксини, които не са достъпни за другите хора. В същото време се твърди как АЗ с нищо не е по-лоша. Но привилегиите за едни и то не по здравословни причини за дадена ваксина, тотално срива доверието в другата.
Това е за да не се затварят съдебните сгради, защото влачихме последиците от миналогодишното затваряне до края на годината.
Средата си е изключително рискова.

# 8 629
  • София
Проблемът не е, че адвокатите и съдиите са в приоритетна група. Съвсем логично е. А че за  служителите, попадащи в нея се осигуряват иРНК ваксини, които не са достъпни за другите хора. В същото време се твърди как АЗ с нищо не е по-лоша. Но привилегиите за едни и то не по здравословни причини за дадена ваксина, тотално срива доверието в другата.
Тук съм напълно съгласен, и аз съм казвал неведнъж, че съм против това.
Всички около мен ваксинирах с Астра Зенека, за себе си отдавна бях решил, но по стечение на обстоятелствата ме извикаха за друг вид ваксина, като отново без колебание приех. Дори антиваксър като жена ми не се нави да чака до края на април, когато евентуално, може би, но надали ще има избор от много видове ваксини, и си постави АЗ.

Тъй като се бях заявил и в списъците от линка по-горе, исках да разбера може ли на мое място друг да дойде да се ваксинира - инфо никой не дава, неясно било. Питам защо: нали за мен е предвидена ваксина, защо да не посоча човек, дори и да не е от съсловието, който да иде да се ваксинира, вместо - евентуално - в края на деня на изхвърлят дозата....

# 8 630
Проблемът не е, че адвокатите и съдиите са в приоритетна група. Съвсем логично е. А че за  служителите, попадащи в нея се осигуряват иРНК ваксини, които не са достъпни за другите хора. В същото време се твърди как АЗ с нищо не е по-лоша. Но привилегиите за едни и то не по здравословни причини за дадена ваксина, тотално срива доверието в другата.
Това е за да не се затварят съдебните сгради, защото влачихме последиците от миналогодишното затваряне до края на годината.
А защо специално с Пфайзер, а не с АЗ? Какво точно налага използването на РНК ваксина след като крайния резултат от коя да е ваксина е еднакъв?

# 8 631
Проверяват случай на починал гръцки студент след ваксинация

Медицинският надзор у нас започва проверка от какво е починал 24-годишен гръцки студент у нас.

Случаят е отпреди дни. Според гръцки медии, младежът бил ваксиниран срещу COVID в България, но в нашата система той не фигурира сред имунизираните, предава NOVA. Засега се работи по няколко версии, едната от тях е, че младежът вече бил преболедувал вируса, и става въпрос за пост-COVID усложнения.

Младият мъж е приет в „Пирогов” на 10 март с травми в областта на главата и рамото след припадък. При направените изследвания се установява, че 24-годишният студент е с хематом в мозъка, който трудно може да бъде преодолян заради ниски нива на тромбоцити.

Това според лекарите е усложнение след прекарана коронавирусна инфекция, тъй като той е имал антитела. Титърът им обаче нямало как да се дължи на поставена наскоро ваксина, категорични са медиците.

Повече от 10 дни лекарите са се борили за живота на студента, каза директорът на „Пирогов” - проф. Асен Балтов. Направеният скенер при приема е показал кръвоизлив в мозъка - до операция обаче не може да се стигне заради ниски нива на тромбоцити.

Според лекарите, е възможно да става дума за последици от прекаран коронавирус, тъй като титърът за антитела на младия мъж показва 150. „Това не е титър на човек, който може би е бил ваксиниран преди 2 седмици, става дума за титър на преболедувал COVID пациент и най-вероятно може би се касае за пост-COVID синдром.

Или другият вариант, защото е взето и микробиологично изследване. той е имал и сепсис в следствие на рядък бактериален причинител”, обясни проф. Балтов. Студентът от Гърция не е бил имунизиран у нас, показва проверката на „Пирогов”.

„В единния портал за ваксиниране няма такъв човек, който да е регистриран и да му е извършена ваксинация, с която и да е от ваксините в България”, добави директорът на лечебното заведение.

Проверка започват и от Агенция "Медицински надзор" по заповед на здравния министър. „Това, което знаем, е, че има проблем с този студент от травма в главата - от падане вкъщи. В България на него не му е поставена ваксина.

Но това са първоначалните данни от разговор, който проведох сутринта с директора на „Пирогов“. Ще изчакаме да завърши проверката и ще огласим цялата информация”, заяви проф. Ангелов и изказа съболезнования на близките на момчето.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/proveriavat-sluchaj-na-poc … iia-video-2265135

Това май е последната информация по случая.

# 8 632
Скрит текст:
А защо специално с Пфайзер, а не с АЗ? Какво точно налага използването на РНК ваксина след като крайния резултат от коя да е ваксина е еднакъв?
За бързо ваксинално покритие , затова.

И приключвам препирнята.
Аз съм с АЗ, доста колеги - също, които не чакахме височайшото ни ръководство.

# 8 633
Крайният резултат е еднакъв, но при РНК се постига около месец и половина след 1 игра, а при векторната след 3 месеца. Т.е. още месец и половина те биха били с ваксина, но не постигнала максималната си защита. При хора като тях, които са непрекъснато в контакт с други, всеки ден е от значение.

П.П. Аз лично съм с АЗ, на 42 г. съм и не съм приоритетните, но смятам, че в този случай са разпределени правилно.

# 8 634
Съединените щати разполагат с десетки милиони дози Astra Zeneca.

Сега се съобщава, че може дори да не е необходимо да ги използват, пише Ройтерс.

Сега Антъни Фаучи казва, че САЩ имат договори с други производители в достатъчни дози, за да ваксинират населението, без да използват ваксината Astra Zeneca.

"Моето общо мнение, основано на договорите, които имаме, е, че имаме достатъчно ваксини, за да можем да отговорим на нашите нужди, без да се налага да използваме AstraZeneca," каза Фаучи пред Ройтерс.

Съединените щати все още не са одобрили ваксината на Astra Zeneca за употреба.

По този начин в САЩ те са произвели десетки милиони дози AstraZeneca, които сега са на склад в очакване на евентуално одобрение. Около четири милиона дози са дарени на Мексико.

В САЩ се водят дискусии и за изпращането на дози в Бразилия, която е силно засегната от пандемията.

На 1 април 6,8 милиона души в Китай бяха ваксинирани срещу covid-19 само за един ден. В същото време местният производител на ваксини в Китай Sinovac обявява, че удвоява производствения си капацитет.

Местните, носещи маски, се редяха на опашки пред болница Jingcheng в град Руили, провинция Юнан. Градът е разположен на границата с Мианмар и през последните дни е открил няколко случаи на covid-19, което е накарало властите да натиснат алармения бутон и да ваксинират населението.

# 8 635
  • Пловдив
Във Франция вече има заведено дело за непредумишлено убийство след смъртта на 38 годишна жена ваксинирана с АЗ.
Жалбата не е срещу компанията, а срещу неизвестен виновник.
Статията, която ми пратиха е на испански, но четох с гугъл преводача.
https://www.dw.com/es/denuncia-en-francia-por-mujer-muerta-tras- … zeneca/a-57085284

# 8 636
  • София
Нормално е групите по плана да се ваксинират с ваксините с по-кратък срок между дозите. Там, където ги има, разбира се. Ние сме от малкото страни с толкова видове ваксини. Малко на брой са самите ваксини, но бая видове, чак всеки иска от скъпите.
Ако имаше еднодозовата на Джонсън, без да е скъпа, групите по план щяха основно с нея да се ваксинират. Иначе не съм фен на управлението, но тук не сте прави.

# 8 637
По новините чух, че на следващото събрание на ваксинационния щаб щели да обсъдят хората от четвърта фаза да са с предимство от тук нататък.  Ако наистина стане това би било чудесно, но като гледам какво се случва не съм голям оптимист. Даже чух, че обсъждат допълнителните ваксини Пфайзер, които ще получим да отидат за ваксинирането на възрастните хора. Крайно време е да се задействат в посока ваксинирането на възрастните, даже твърде много се забавиха.

# 8 638
Скрит текст:
За бързо ваксинално покритие , затова.

И приключвам препирнята.
Аз съм с АЗ, доста колеги - също, които не чакахме височайшото ни ръководство.
АЗ предоставя същото ваксинални покритие.
Изключително дразнещо е, че цялата 4та група при нас, която основно пълни моргите и в цивилизования свят има вече над 80% покритие тук бива изместена от на практика всеки с връзки.

# 8 639
Интересно интервю(на английски) с президента на Сърбия относно ваксините, за това как Сърбия, малка и не особено богата държава успя да получи много повече ваксини, отколкото някои богати държави (хмм ЕС хмм), да организира изключително добра ваксинационна кампания и чак да помага на съседите от региона, че и по-далеч, предлагайки и на тях безплатни ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт