COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 165
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 850
Рискът от съсирек е "малък" в сравнение с Covid
Д-р Сара Джарвис каза пред BBC Breakfast, че това, че се съобщава за образуване на кръвни съсиреци, не означава непременно, че те са страничен ефект от ваксината Оксфорд-АстраЗенека.

Тя каза: „Ако разгледаме всички възможни нежелани реакции, за които се съобщава, те включват увеличени газове, отравяне с алкохол, забременяване - има толкова много неща, които хората съобщават, тъй като се случват малко след като им е поставена ваксината - това не означава, че така или иначе нямаше да се случат. "

По-голямата част от хората, които са имали рядката церебрална венозна синусова тромбоза (CVST) кръвен съсирек както тук, така и в Европа, са по-млади жени, каза тя, добавяйки: "Но - и това е наистина важно - по-младите жени са на по-високо ниво риск от такъв тип съсирек, независимо дали са имали ваксината или не. "

Като цяло, около един на всеки милион души всяка година има този съсирек, обясни личният лекар.

Джарвис добавя: „Ако вземете хапче за орална контрацепция, вие увеличавате риска от съсирек на крака или на белия дроб от 1 на 5000 на до 1 на 800 в някои случаи - и въпреки това жените не спират да приемат хапче.

"В реално изражение - ако съществува риск [от образуване на кръвни съсиреци от ваксината] - това е малко в сравнение с риска от Covid."
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56623314

# 8 851
Нидерландия поставя на пауза употребата на Covid ваксина на Astra Zeneca за хора под 60-годишна възраст.

Непосредствената причина за решението са нови съобщения за случаи на екстензивна тромбоза в комбинация с нисък брой тромбоцити след ваксинация с ваксината AstraZeneca, за която Lareb съобщава днес. Това се отнася до пет доклада в Холандия сред жени на възраст между 25 и 65 години. Подобни доклади идват и от други страни от ЕС. Понастоящем EMA изследва дали има възможен страничен ефект и следователно причинно-следствена връзка.
Понастоящем в Холандия са извършени около 400 000 инжекции с AstraZeneca.

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgez … ensen-tot-60-jaar

# 8 852
Джей, Браво на баща ти.
Къде отиде публикацията с данните от Англия? Нещо видях преди малко, исках да дочета .
Баща ми е интелигентен човек , който все още работи в специфична сфера . Чудя се колко хора сме изгубили , които са спазвали точно лекарските указания за домашно лечение . Знам със сигурност за един негов приятел от детинство , който си замина тихо и кротко в къщи с изписаните му лекарства - и за него казаха , че се е самолекувал , защото лекарствата бяха изписани по телефона.

# 8 853
  • София
Pure, Нидерландия не я ли спряха още след случаите в Норвегия и Дания, поне за хора под 60? Аз май започнах вече да се обърквам кой, за кого и кога спира с Астрата.

# 8 854
  • София
Скрит текст:
Специално за младите - те наистина се мислят за безсмъртни, защото още си лежат на тезата, че младите не боледуват тежко. Много от тях /специално около мен - София/ още не могат психически да преминат на вълна "Британски щам" и да осъзнаят, че той покосява все по-млади и по-млади, че се предава по-лесно и болестта се развива по-бързо. Всеки си мисли, че точно на него никога няма да му се случи, защото Пешо комшията изведнъж се оказало, че има антитела, пък даже не разбрал кога го е изкарал. И наистина се сещат да потърсят помощ чак, когато нещата станат много сериозни. Така е станало и с това момче от Бургас, и с художничката. И не знам на какво основание те решават, че няма да се лекуват, че няма да влизат в болница и т.н. Нито са лекари, нито нищо. Защо взимат такива сериозни решения по време на пандемия и неглижират ситуацията, за мен остава загадка.
Особено за художничката, която е била доброволка и се е гледала от близо с тази болест доста време

Аз съм с британския щам и с пневмония (не съм правила снимка, но е ясно и без). Стоя си вкъщи и чакам. Никой няма да ми обърне внимание с тази сатурация и добро общо състояние.
Скрит текст:
Габи, бързо възстановяване ти пожелавам, мила!

# 8 855
Pure, Нидерландия не я ли спряха още след случаите в Норвегия и Дания, поне за хора под 60? Аз май започнах вече да се обърквам кой, за кого и кога спира с Астрата.

Не, Швеция и Финландия възобновиха ваксинацията за хора над 65 години на 29 март, Исландия - над 70 години. Дания и Норвегия въобще не са подновявали ваксинацията с АЗ, след това Германия реши да я прилага във възрастова група мисля 60-69 години. Сега Нидерландия ще я прилага само за хора над 60 години. За други държави не съм наясно като Испания, Италия и Франция и т.н.

# 8 856
Д-р Аспарух Илиев: COVID-19 се скрива в мозъка, но не остава
там

Според него в България подходът е доста гъвкав заради "зелените коридори", а основният
проблем е нежеланието за имунизация. За него е недопустимо с предимство да бъдат
ваксинирани корпоративни клиенти като банки, застрахователни компании и други.
На въпрос за надеждността на ваксината на "Астра Зенека" д-р Илиев беше категоричен:
"Моето мнение продължава да бъде, че "Астра Зенека" е изключително безопасна, изключително
сигурна и много добра ваксина."

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9673898

# 8 857
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Специално за младите - те наистина се мислят за безсмъртни, защото още си лежат на тезата, че младите не боледуват тежко. Много от тях /специално около мен - София/ още не могат психически да преминат на вълна "Британски щам" и да осъзнаят, че той покосява все по-млади и по-млади, че се предава по-лесно и болестта се развива по-бързо. Всеки си мисли, че точно на него никога няма да му се случи, защото Пешо комшията изведнъж се оказало, че има антитела, пък даже не разбрал кога го е изкарал. И наистина се сещат да потърсят помощ чак, когато нещата станат много сериозни. Така е станало и с това момче от Бургас, и с художничката. И не знам на какво основание те решават, че няма да се лекуват, че няма да влизат в болница и т.н. Нито са лекари, нито нищо. Защо взимат такива сериозни решения по време на пандемия и неглижират ситуацията, за мен остава загадка.
Особено за художничката, която е била доброволка и се е гледала от близо с тази болест доста време

Аз съм с британския щам и с пневмония (не съм правила снимка, но е ясно и без). Стоя си вкъщи и чакам. Никой няма да ми обърне внимание с тази сатурация и добро общо състояние.
Габи и от мен бързо оздравяване.

# 8 858
  • София
Габи, как разбра, че си и британеца? Бързо да се оправяш.

# 8 859
Скрит текст:

Бързо и по-леко преболедуване ти желая!

# 8 860
  • София
Как пък някои дето се подиграва, дето ходи и разнася зарази, дето не спазва нищо не го тръшна толкоз лошо този вирус, та да почне друго да говори. 
Втори случа на заразен "безсмъртен" от близкото ми обкръжение. Единият е вече здрав и се радва, че ще може още по-активно да живее. Няма наджда!

Другият зарази жена, която е на химиотерапия. В момента той се подобрва, а тя бере душа в болница. Не знам нормална психика как може да поеме тази тежест.
Ами ТОЙ - вирусът едва ли има в себе си някаква избирателност / цел - да заразява по-добрата или пък по-лошата част от обществото ... По-скоро си е въпрос до случайно разпределение.
 Не бива да очакваме от буквално безмозъчен организъм да изпълнява някакви юридически или морални функции в човешкото общество, те са си за нас като комбинация от случващото се в природата и ефекта върху нашия разум.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 14:05 от Tatko-Vrab4o

# 8 861
Скрит текст:

Секвенираха пробата на мъжа ми, а пък аз се заразих от него.

Благодаря ви! Heart Exl

# 8 862
  • София
Pure, значи всъщност възобновяват ваксинацията с АЗ, но само за хора над 60? Тоест, преди това изцяло са я били спрели. Значи правилно съм запомнила, че я бяха спрели, макар и да не помнех подробностите.

# 8 863
  • София
Скрит текст:

Секвенираха пробата на мъжа ми, а пък аз се заразих от него.

Благодаря ви! Heart Exl
Кураж и по-бързо възстановяване и за двама ви ! Дано успеете да опазите детенце !

# 8 864
  • София /Абсурдистан
Габи, дано да се справите бързо и без последици. Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт