COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 232
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 865
Към този момент тече ваксинация в двора на МВР болница без никакви хора. Без записване в портала и без значение имате ли нещо общо с МВР или не.
С АЗ ли ваксинират?Цялата кампания,която върви за безопастността на въпросната ваксина,сама по себе си е много съмнителна.

# 8 866
Pure, значи всъщност възобновяват ваксинацията с АЗ, но само за хора над 60? Тоест, преди това изцяло са я били спрели. Значи правилно съм запомнила, че я бяха спрели, макар и да не помнех подробностите.

Не, Нидерландия довчера си я използва за всички възрастови групи, но днес са решили, че ще ваксинират с тази ваксина само хора над 60 години след петте случаи на необичайни кръвни съсиреци. Тези случаи са им от последните дни.

Швеция спря ваксината на АЗ за всички възрастови групи от 16 март до 29 март. От 29 март се предлага само на хора над 65 години.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 12:15 от Анонимен

# 8 867
  • София
Брей, тези холандци много наопаки се оказаха. Simple Smile Не знам защо бях останала с впечатление, че всички северни страни бяха предприели някаква форма на спиране още в началото. Благодаря, Pure. Simple Smile

# 8 868
- 70 811 активни случаи
- 10 382 хоспитализирани

А не съм чула някой да коментира и да намира за проблем факта, че от 70 000 болни 10 000 се нуждаят от болнично лечение.

И не да ми приказват по телевизията, че хората късно отивали на лекар.
Не отиват късно - момчето от Бургас се е влошило на петия ден. На петия! Кой би хоспитализирал болен на петия ден?!?
Млади и стари, здрави и болни, слънчеви хора или невъзможници - любими хора за семействата и приятелите си - умират масово, били живи само до преди две седмици!

В резултат - отслабваме мерките, ще пускаме децата, заведенията, фитнесите...

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 15:23 от Не се сърди, човече

# 8 869
Към този момент тече ваксинация в двора на МВР болница без никакви хора. Без записване в портала и без значение имате ли нещо общо с МВР или не.
С АЗ ли ваксинират?Цялата кампания,която върви за безопастността на въпросната ваксина,сама по себе си е много съмнителна.
Да, с Астра, коригирам, че не е в двора, а вътре в болницата.

# 8 870
  • София
Папиш, говори се каквото им е удобно!
Габи, да оздравявате напълно и бързо, без усложнения!
На мен ми идва в повече това с драмите около ваксините.  Слаб човек съм. Не мога така.

# 8 871
  • София

В резултат - отслабваме мерките, ще пускаме децата, заведенията, фитнесите...
Кьорави ли сме, зли ли сме, че всеки поставя своите нужди пред нуждата сега и точно сега да се вземат и най-тежките мерки, и да се спасят повече хора?
Да минат изборите и ще ги вземат тия мерки, не вярвам някой да пусне децата на училище след 12-ти.
Иначе процента хоспитализирани вече е по-близък до очакваното, нали 20% го карат по-сериозно. Преди това изглеждаха нереално малко хоспитализираните. Но тук няма яснота какви данни са ни данните, та всичко е възможно.

Габи, бързо оздравяване и поне снимка ако ще мислиш, че си с пневмония, да се знае как точно стоят нещата. Кураж!

# 8 872
Вече знаем, че иРНК ваксините освен много ефикасни в клиничните изпитвания, показват подобна висока ефективност при реално приложение, както и че създават много по-висок титър на антителa от останалите ваксини и добър клетъчен имунитет. Има обаче някои особености при възрастните хора, за които е ставало въпрос и преди и които пак ще коментирам на базата на поредните данни. Това ще го наблюдаваме и сравняваме по-нататък и при останалите ваксини, за които още не са събрани достатъчно такива данни, но вероятно няма да е много по-различно положението.   

BNT162b2 Vaccination in People Over 80 Years of Age Induces Strong Humoral Immune Responses with Cross Neutralisation of P.1 Brazilian Variant
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3816840

В случая става въпрос са 100 души между 80 и 96 години от UK ваксинирани с Файзър, при което са установили, че 63% от тях са имали антитела още след 1-вата доза, а след 2-рата доза са се увеличили до 96%. При почти всички се наблюдава много висок титър на антитела след 2-рата доза, а 10% са прекарали вируса и при тях е имало пик на антителата още след 1-вата доза, което вече сме го изяснили достатъчно пъти. Допълнително са тествали и серум от ваксинирани срещу варианта от Бразилия (P.1), което е довело средно до 14-кратно намаляване на ефективността на антителата, но поради много високото им първоначално ниво са запазили неутрализираща активност при всички тествани (20%).

И тук започват разликите с младите хора, по принцип вариантът от Бразилия не се смята за особено проблем за ваксините и при по-млади хора води до най-много 7 пъти намаляване на неутрализиращата активност, при възрастни обаче нивото на антителата може да е подобно, но функционалната им активност по-ниска, както и могат да намаляват по-бързо във времето, което съм коментирал и преди на базата на данни от Модерна. И втората разлика, която също съм коментирал във връзка с мащабния мониторинг в Дания е, че при по-възрастните често има т.н. "нарушенa координация на клетъчните отговори" и в случая клетъчни отговори са измерени само при 63% и то на сравнително ниско ниво, а при останалите 37% са били на много ниско или невъзможно за регистриране ниво.

На първата графика са нивата на антителата след 2-рата доза, като тези със синьо са на преболедувалите, на втората графика са разликите в неутрализиращата активност срещу оригиналния вариант (Victoria) в червено и срещу бразилския (P.1) в зелено, на третата графика е клетъчния имунитет, като над черната линия резултатът е положителен.

С други думи, възрастните са рискова група и трябва да се следят и след ваксинацията, защото продължителността на имунитета при тях много вероятно може да се окаже по-кратка и да се налага да се стимулира по-често.

# 8 873
Съгласна съм с Мигла , всичко е ден до пладне . Като минат изборите , нищо чудно да се окажем не в плато , а в стремглаво изкачване и ще бъдем виновни , щото не сме се пазили. А , за ваксините , мисля , че при всеки различен организъм действат по различен начин . Колкото и да обясняват , че са правени проучвания и тестове , нормално е за такъв кратък срок да не е "изчистено " всичко по тях . Сякаш , целият свят в момента сме като опитни зайчета . Предполагам , че с времето ще решат проблема със страничните ефекти . Все пак никой не е бил подготвен за такава поголовна сеч .

# 8 874
За ваксините аз мисля, че всички доброволно ставаме опитни маймуни участници в експериментална фаза , за да предотвратим по-голямата колизия от директна среща с вируса.
Малцина са тези, които безрезервно вярват на науката.

# 8 875
Съгласна съм с Мигла , всичко е ден до пладне . Като минат изборите , нищо чудно да се окажем не в плато , а в стремглаво изкачване и ще бъдем виновни , щото не сме се пазили.
Няма изгледи да почне стремглаво да се качва според графиките. Според мен частичното отваряне на 01.04  все още се компенсира с намалението на заразите на ученици, градини и градски транспорт(от транспорт на ученици).
Като цяло може и да познаят че няма да качим повече, само смъртността която идва в близките дни... не ми се мисли.

# 8 876
  • София
Понеже си говорите за изборите утре да дам информация от първо лице. Както съм писала и в темата - от изборна администрация съм. Така се "сдобих" и с ваксината си. Сега се връщам от избирателната секция, която подготвихме за утрешния ден.
В училищата, СИК този път са през стая, не както до сега във всяка. Раздадоха огромно количество маски - хирургични и FFP2 - не само за комисите, за да се раздават на хората. Много ръкавици ...
На входа на училището също ще има хора, които ще раздават маски и ръкавици.
Дезинфектанти има колкото искаш и навсякъде - наистина огромно количество. Всякакви - спрейове, течни с попма, специални за дезинфекция на изборната секция. Ще има хигиенисти от училищата, които редовно ще ползват тези "специалните". Днес за около 2 часа - минаха 2 пъти и избърсаха навсякъде. Предполагам, че утре ще минават също на всеки час.
Разрешено е да бъдат отворени непрекъснато прозорците. Това е ново. В обикновена обстановка не се разрешава.
Всеки може да носи собствен химикал, това също е ново - единственото условие е да бъде със синьо мастило, за да е валидна бюлетината Simple Smile
Има плексигласови прегради пред чиновете, на които стоят членовете на комисиите.

Опашки по принцип по избори в България няма, така че не се очаква точно утре да се случат Simple Smile
И наистина пътуването в ГТ или обикалянето около час в голям хипермаркет ми се струва по-опасно от това утре да отидеш до изборна секция.

Пиша това, не за да агитирам да се гласува, а защото правя сравнение с ГТ, който ползвам непрекъснато в последната година. Прекарвам по около 2 часа на ден в ГТ - нагледах се на какво ли не.

От 7-те човека комисия само аз съм ваксинирана ... вярно, че не е представителна извадка, но предполагам, че по повечето комисии е така ... и сега пак идва въпроса - къде са ваксините Simple Smile
Не повече от 10% от цялата изборна администрация са ваксинирани. А от 1 месец непрекъснато се говори за тази част от обществото, едва ли не всички ваксини Пфайзер, които пристигаха все за там бяха ...

# 8 877
Да, представям си как довечера съобщават - освобождаваме 90% от ваксините Пфайзер, предназначени за изборната администрация, тъй като не бяха оползотворени до този момент. А дано, ама надали...

# 8 878
  • София
Нидерландия разреши Евровизия да се проведе с 3500 души публика, всеки от тях трябва да е с негативен тест - https://www.ploshtadslaveikov.com/publika-na-evroviziya-samo-sle … ven-test-za-kovid

# 8 879
  • София
Ролан Гарос обаче е под въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт