COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 685
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 000
Не ме е страх от ваксината. Ще си сложа щом антителата ми намалеят. Този месец ще правя втора контрола.

Ън, извинявай, че ти се бъркам, но сега погледнах какво си писала в другата тема и продължаваш да си правиш диагностични тестове за общи антитела, които не ти дават особено полезна информация в случая.
Да не говорим за свободните интерпретации, че стойности от типа на 20-30-40 при референтна граница 15 на този тест конкретно могат да корелират с някакво ниво на защита. И няма особен смисъл да ги следиш и сравняваш тези общи антитела особено при тези ниски нива.

При положение, че ти е важно и ще продължаваш да си правиш тестове, направи си следващия път тест за неутрализиращи антитела, това са антителата, които пазят от заразяване и този тест може вече да ти даде някаква представи за нивото на защита, както след преболедуване така и след ваксинация.

Много подходящ за това е тестът на Abbott - Anti-SARS-CoV-2 IgG II Quant (VNT), който се прави вече от доста лаборатории у нас и за него вече има достатъчно натрупани данни и знаем какво може да се очаква като резултати.
  Стойност 0 три седмици след втора доза на Pfizer какво показва? На фона на тази стойност 40 не изглежда малко.

# 9 001
Нашата секция също много добре се беше справила. Пред училището се виеше опашка. Всички бяха с маски и на разстояние. Вътре навсякъде дезинфектанти, не ме караха да сваля маската. От хигиенна гледна точка - никакви забележки.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 16:00 от Не се сърди, човече

# 9 002
Егати, къде изчезна мнението на Тесла 🥴

# 9 003
  • София
Отидох да гласувам, но се отказах още на входа имаше около 30 човека скупчени на едно, ни опашка ни дистанция...

# 9 004
  • Пловдив
В нашата секция пък имаше струпвания на хора. Гласуваше се във всяка стая, а не през стая. В един момент в коридора имаше пред три секции опашки с по около 5-7 човека. В целия дълъг коридор само един отворен плозорец в единия край. В предверието на коридора имаше тумба хора. В стаята - от 5 прозореца, само един отворен, при това около една четвърт отворен. Пред всеки от комисията поставена малка плексигласова преградка, между преградките  - разстояние. Добре, че си носехме наши химикали, че от комисията ни тикаха техни за подпис. Няма контрол за брой влизащи, на входа ставаха постоянно струпвания.
И май само на мен ми правеха впечатление тези неща. Народа върви, бута се, включително възрастни хора, никой не се притеснява от струпванията.

# 9 005
Започват да завеждат дела за смърт от тромбози след ваксинация с АЗ

https://novini.bg/sviat/eu/654683?fbclid=IwAR1XCBwL64c4_cOHncxpI … W7mZvpqMCwYix21sg

Сега да ги чуя пак тези скептиците, според които Норвегия е уникален случай с подобни състояние след ваксиниране с АЗ.
Норвежците втори биха тъпана след датчаните, но сега все повече случаи изникват. Защото нямало връзка с ваксината сигурно.

# 9 006
Гледахте ли репортажа за Благоевград - 70% от комисиите били сменени в последните три дена, заради заболяване, някои тежко. Не са ли се ваксинирали? И колко от заболелите са ваксинирани? И чак такъв голям процент хора, които е трябвало да работят заедно - да не са се заразили на обученията за изборите?

# 9 007
  • София
Ако ще си правим репортажи от изборите – в моя район в центъра на столицата нямаше струпвания към 11 часа, но и от гласоподавателите, и от комисията към 30% бяха с маска под носа. Като навсякъде. А дали са се ваксинирали също се съмнявам.  Тук споделяха момичета от комисиите, че не е имало много желаещи.

# 9 008
Гледахте ли репортажа за Благоевград - 70% от комисиите били сменени в последните три дена, заради заболяване, някои тежко. Не са ли се ваксинирали? И колко от заболелите са ваксинирани? И чак такъв голям процент хора, които е трябвало да работят заедно - да не са се заразили на обученията за изборите?

Вчера потребителка писа, че при тях само ок. 10 на сто от хората в комисиите са ваксинирани. И в Благоевград сигурно не са повече като процент.

# 9 009
След две седмици ще берем резултатите от тези избори. Дано да греша, но се съмнявам.

# 9 010
  • София
След две седмици ще берем резултатите от тези избори. Дано да греша, но се съмнявам.
Не повече, отколкото от заведенията с "градина". И прочее. У нас няма съществени мерки през повечето време. Деяним на ДО и позатваряне на дискотеки и някои кръчми.

# 9 011
Е, към заведенията като добавим и изборите, и става съвсем.....
Очаквам да видя новото правителство и какво ще предприемат.
Тесла много добре беше описал ситуацията.

# 9 012
Е, към заведенията като добавим и изборите, и става съвсем.....
Очаквам да видя новото правителство и какво ще предприемат.
Тесла много добре беше описал ситуацията.
Както се очертават нещата, не виждам в близко време ново правителство. Но за съжаление и да има скоро, няма никаква вероятност да се вземат някакви по-сериозни мерки за намаляване на заразата.
Да не би случайно някоя партия предизборно да се сети да предложи нещо такова? Напротив, за всички "вирОс нЕма"!
Постът ми не е политически, просто не виждам никакво желание в никой кандидат за властта да се овладее пандемията. За тях има запазени ВИП места (но въпреки това няколко от предишните депутати не оцеляха) и си мислят, че не ги засяга.
А в съседната тема отново лоши новини - жена е загубила бебето в осмия месец, интубирана и се бори за живота си. Мутиралата гадина започна да удря по малкото бременни жени, които трябва да пазим с всички сили.

# 9 013
Скрит текст:
Не ме е страх от ваксината. Ще си сложа щом антителата ми намалеят. Този месец ще правя втора контрола.

Ън, извинявай, че ти се бъркам, но сега погледнах какво си писала в другата тема и продължаваш да си правиш диагностични тестове за общи антитела, които не ти дават особено полезна информация в случая.
Да не говорим за свободните интерпретации, че стойности от типа на 20-30-40 при референтна граница 15 на този тест конкретно могат да корелират с някакво ниво на защита. И няма особен смисъл да ги следиш и сравняваш тези общи антитела особено при тези ниски нива.

При положение, че ти е важно и ще продължаваш да си правиш тестове, направи си следващия път тест за неутрализиращи антитела, това са антителата, които пазят от заразяване и този тест може вече да ти даде някаква представи за нивото на защита, както след преболедуване така и след ваксинация.

Много подходящ за това е тестът на Abbott - Anti-SARS-CoV-2 IgG II Quant (VNT), който се прави вече от доста лаборатории у нас и за него вече има достатъчно натрупани данни и знаем какво може да се очаква като резултати.

Стойност 0 три седмици след втора доза на Pfizer какво показва? На фона на тази стойност 40 не изглежда малко.
Не допускаш ли, че може да си от онези, минимален процент хора, които по необясними още причини си имат собствена/строго индивидуална защита срещу вируса! Не се разболяват и не реагират на вируса.

# 9 014
  • София
Ами в интерес на истината ковид е опасен за много малко хора, на фона на цялата популация.

3% смъртност е много сериозен процент. В интерес на истината.

Общи условия

Активация на акаунт