COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 484
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 165
Асансьорите според някакво щатско изследване заради липсата на циркулиращ въздух са в топ 3 на най-опасните места.
В Токуда сигурно за това съм виждала повече лекари по стълбите отколкото в асансьорите... 9 етажа е болницата. Grinning

# 9 166
В Токуда в асансьорите е такава мешавица от пациенти и лекари, че и медицински персонал - един върху друг, че ги разбирам, че ползват стълбите

# 9 167
Кои са от 4та фаза? Пенсионерите ли?

# 9 168
4-та фаза са хронично болните и хората над 65 години.

# 9 169
  • В заешката дупка
Рискът да се заразиш във вход вероятно е минимален, но никой не може да гарантира, че е 0. Понякога въобще не е ясно как и къде се заразяват хората.

Аз разказвах подробно за 2 случая тук в Ислдния. Беше в периода когато нямаше никакви местни случаи, а само на идващи от чужбина и изведнъж хоп! двама заразаени, живеещи в един вход с пристигнал от чужбина с положителен PCR. Не са се засичали във входа. Как е станало зарзаяването не е ясно.

# 9 170
Това за 4та фаза официално казали ли са го някъде, че ще има зелен коридор за Модерна?

# 9 171
  • София
В асансьор без маска е очевидно опасно, както и в кабинка на обществена тоалетна, а особено на второто място ме е яд, че не съм се сетила и без пандемия да влизам с маска.

4-та фаза я оставиха за есента, ама изобщо тия фази изкараха ли и една седмица преди да се отпочне ваксинация без никакъв план?

# 9 172
Ако е повторно заразяване сед 5 месеца, означава ли, че антителата защитават след боледуване 5 месеца...И дали няма да важи същото за ваксините...Rolling Eyes
Бяха казали, че след преболедуване  е около 6 месеца, а след ваксина все още не е много ясно, се предполага около година. Това е за антителата... А клетъчния имунитет, който всъщност е най-важния и с най-голяма роля за предпазването,  продължава да дава някаква защита още някакво време, никой не знае колко..

# 9 173
  • София
Това с коридорите го премислям и имам опасения от началото на пандемията. Асансьор ползвам само ако се прибирам с покупки и съм с маска.
Копчета и брави ако пипам веднага се пръскам с дензифектант. Поне не ни е голяма кооперацията и няма много народ, стълбището е сравнително широко и входната врата огромна, влиза въздух на партера лесно.

# 9 174
  • Пловдив
И аз съм с маска по целия път от входа  по стълбите до влизането в жилището. Съответно като излизам, с маска съм още от нашата врата. Пространството, което е непосредствено след входа, гледам да го мина максимално бързо. Уф, то цяла стратегия май имам. Simple Smile Асансьор съм забравила вече, че имаме. Simple Smile Врати, брави ,копчета пипам с антибактериална кърпичка или с ръкавици (винаги имам в чантата), изобщо вече винаги имам в мен бойно снаряжение от дезинфектант за ръце, пръскало със спирт, ръкавици и  антибактериални кърпички. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 00:55 от marzeliva

# 9 175
Това с коридорите го премислям и имам опасения от началото на пандемията. Асансьор ползвам само ако се прибирам с покупки и съм с маска.
Копчета и брави ако пипам веднага се пръскам с дензифектант. Поне не ни е голяма кооперацията и няма много народ, стълбището е сравнително широко и входната врата огромна, влиза въздух на партера лесно.
И аз съм така. Нямаме асансьор в блока, не знам дали е плюс в тази ситуация. Моя блок е малък също. Но винаги когато се прибирам и се качвам по стълбите съм с маска, съседи рядко засичам да са с маски във входа.  Врата и лампи пипам с лакти най-често, ако се наложи да пипна нещо във входа ползвам дезинфектант после.

# 9 176
Мисля че има някакъв технически проблем със сайта за статистика. За това се бавят данните. Чета из фейсбук че първо са премахнати изцяло старите данни, всички данни са изчезнали напълно, после са се появили отново вчерашните данни. Има някакъв технически проблем, за това се бавят данните.

# 9 177
Мисля че има някакъв технически проблем със сайта за статистика. За това се бавят данните. Чета из фейсбук че първо са премахнати изцяло старите данни, всички данни са изчезнали напълно, после са се появили отново вчерашните данни. Има някакъв технически проблем, за това се бавят данните.
Ще ги чакаме търпеливо и това е. Друго няма какво да направим.

# 9 178
Новите случаи са 3860, починалите са 197.
Направени тестове 19 210, процент положителни 20%
Хоспитализирани 10 402 интензивни 734
Ваксинирани 6 479

Активните случаи са тръгнали надолу, 68 000 при 70 000 преди няколко дни. Ефекта на R 0.96 (В момента сме в ситуация на свиващ се вирус) С бавни темпове се свива но ако се запази тази тенденция няколко седмици, като нищо ще излезем от тежката част на епидемията много вероятно до есента. Заради силата на пролетно-лятната обстановка, отворените прозорци и т.н. Което е добре с оглед политическата нестабилност в момента, ако може вируса сам да се свие.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 02:39 от Никола Тесла

# 9 179
Maй и хоспитализациите се задържаха на едно ниво, утре ще разберем със сигурност, което ако е така означава, че вече сме преминали пика и може малко да се успокоим. Аз и други предрекохме пикът да е точно за изборите когато тръгнахме нагоре, да видим дали сме познали.

Общи условия

Активация на акаунт