COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 863
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 375
Ако си спомняте миналата година у нас даже беше изчезнал Фраксипарина от аптеките когато се чу, че се ползва при лечение на Ковид, та се принудиха да го спрат за свободна продажба. Кой знае колко хора са се самолекували с него. Но поне в повечето европейски страни мисля, че достъпът до подобни продукти е ограничен без рецепта и е малко вероятно някой да ги е ползвал без да е документирано някъде.

Фраксипарин никога не е бил без рецепта и на свободна продажба. Това са инжекции, които се прилагат подкожно.

# 9 376
Според Association of American Physicians and Surgeons, blood clotting трябва да се следи за всички Ковид ваксини.

https://www.prnewswire.com/news-releases/blood-clotting-needs-to … ps-301262360.html

Ще следим, ама нечия краста трябва да се начеше преди това...
Ето една краста, дето май се очертава за начесване Grin
https://www.businessinsider.com/pfizer-execs-highlight-significa … 1-3?r=US&IR=T
Щели да вдигат цените, май и трета доза щяла да е нужна към двете, че и редовно годишно ваксиниране им се привижда на шефовете на Пфайзер
Pfizer execs have informed the company's investors of a "significant opportunity" to hike the prices of the Pfizer-BioNTech vaccine.
"We believe it's becoming increasingly likely that an annual re-vaccination is going to take place," said D'Amelio, noting that the company did not see the pandemic or the resulting vaccination drives as a "onetime event."

# 9 377
Може ли линк към тази информация?
https://www.ema.europa.eu/en/documents/prac-recommendation/signa … nant-covid_en.pdf
Мисля, че в последната версия за употреба на AZ вече има такива препоръки.

В доклада са описани 18 случая на синусова тромбоза известни до 16 март. Шест от тях са били фатални. Трима от пострадалите са имали предишни заболявания, трима са приемали медикаменти, останалите не. Почти всички са млади хора, повечето жени. Има двама мъже, единият от които на възраст 30-39 години и е починал. На страница 25-28.

Може ли като постваш 50 страници документ да кажеш поне приблизително на коя страница има предупреждение какво лекарство да не се приема преди ваксинацията? Като го постваш като доказателство, трябва да си го прочела.

# 9 378
В брошурата, която ми дадоха преди ваксинацията/АЗ/ е посочено, че трябва да съобщя/преди да ме ваксинират/ ако имам проблем с кървене/синини, или ако взимам антикоагуланти. Също за температура, инфекция, алергии, имунодифицит, лекарства за подтискане на имунната с-ма, кортикостероиди, терапия при карцином.

Tell your doctor, pharmacist or nurse before vaccination:

If you have ever had a severe allergic reaction (anaphylaxis) after any other vaccine injection;
    If you currently have a severe infection with a high temperature (over 38°C).
    However, a mild fever or infection, like a cold, are not reasons to delay vaccination;
    If you have a problem with bleeding or bruising, or if you are taking a blood thinning medicine (anticoagulant);
    If your immune system does not work properly (immunodeficiency) or you are taking medicines that weaken the immune system (such as high-dose corticosteroids, immunosuppressants or cancer medicines).

If you are not sure if any of the above applies to you, talk to your doctor, pharmacist or nurse before you are given the vaccine.
https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-o … ccine-astrazeneca

# 9 379
"Европейската агенция по лекарствата разреши днес съхранението на ваксината срещу коронавирус на "Пфайзер" при по-високи температури от тези, които досега бяха разрешени. Целта е това да улесни нейната дистрибуция, съобщава БТА.
От агенцията съобщават, че са дали положително мнение за разрешаването на транспортирането и съхранението на флакони с ваксината при температури между минус 25 и минус 15 градуса, каквито са температурите на стандартните фармацевтични фризери. Съхранението им в подобни условия обаче не може да продължи повече от две седмици.
Става дума за алтернатива на дългосрочното съхранение на флаконите при температура между минус 90 и минус 60 градуса в специални фризери. Това би трябвало да улесни бързата дистрибуция на ваксината в ЕС, като намали нуждата от специална хладилна апаратура за съхранение при много ниска температура по цялата верига на доставката."

Как ще се спази това условие на съхранение, като сега ги гледах по новините я разнасят в хладилни чанти за пикник? Най-добре е хората да отидат при ваксините / в центровете на РЗИ, където има условия/, а не ЛЛ да разнасят напред назад по 1-2 флакона, които накрая ще се окажат негодни за използване, не знам......

# 9 380
  • Bristol
Ladybird_ а питаха ли те дали си боледувала от Ковид или си била позитивна последните две седмици? Много странен ми беше този въпрос, дали съм била позитивна, все едно се очаква всяка седмица да се тествам и да знам 🤔 Аз лично нито веднъж не съм се тествала, защото не е било необходимо, нито ми е било предлагано.

Малко графики и информация.
Цена на ваксините за доза, от края на миналата година, не намерих по-ново 😔 Това донякъде може да обясни, защо правителствата масово предпочитат АЗ

Систематизирано сравнение на видовете ваксини, начин и продължителност на съхранение. Тук се вижда втора причина, защо някои са предпочели АЗ:

И за живеещите във Великобритания, защо да не лежат на кълката, че ще ги ваксинират с Модерна. Количество поръчани ваксини от различните видове:

# 9 381
Откритият нов щам на коронавируса в Бразилия е с висока смътност сред младите хора. Ново изследване на бразилския Институт за обществено здраве „Fiocruz“ установи, че този конкретен вариант е три пъти по-смъртоносен за по-младите хора от предишните щамове, съобщава „ЛАД Байбъл“, предаде агенция БГНЕС.

Вариантът, който е със 150% по-заразен от обикновения COVID-19, е известен като P1. Според news.com.au щамът изглежда бързо се разпространява сред по-младите хора в Бразилия. Случаите на хора около 30-те с положителни тестове са скочили с 565% от януари. Наблюдава се също 626% ръст при хора в 40-те с коронавирус и 525% скок при хора в 50-те. Тревожното е, че щамът не само е по-вероятно да зарази по-млади хора, но и тези, които са го хванали, също са по-склонни да умрат от него.

Страната е смазана до такава степен, че гробарите са принудени да ексхумират стари гробници, за да освободят място за над 300 000 мъртви. Броят на ежедневните смъртни случаи от вируса в Бразилия сега надхвърля над 3 000 на ден. Д-р Ан Менезес от болница „Getulio Vargas“ в град Манауш заяви пред „Ал Джазира“: "Миналата година имахме повече критични пациенти в напреднала възраст. Сега е напълно различно. Имаме работа със значителен брой тежки случаи при възраст между 30 и 50 години." Д-р Ерик Лиана Файгъл-Динг, епидемиолог от Харвард, също подробно описа ужасяващата степен на варианта, като заяви пред 9News: "В цялата страна не са останали легла за интензивно отделение. Смъртта нараства експоненциално... P1 може да бъде вариантът, който ще се окаже големият проблем за следващ скок".

# 9 382
  • в страната на чудесата
Лили, не съм сигурна, но май на сайта на британските хематолози го четох... ще ровя пак
Има публикации на случаи, както и антитела hit/pf4 при ковид...

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 21:27 от Leika_moja

# 9 383
  • Русе
Може ли линк за темата с ваксините,  дни ми беше ваксината и искам да попитам няколко практически въпроса..като например кога мога да го мокря мястото и подобни неща.

# 9 384
Може ли линк за темата с ваксините,  дни ми беше ваксината и искам да попитам няколко практически въпроса..като например кога мога да го мокря мястото и подобни неща.
Ето :
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197367.msg42632005#msg42632005

# 9 385
Ladybird_ а питаха ли те дали си боледувала от Ковид или си била позитивна последните две седмици? Много странен ми беше този въпрос, дали съм била позитивна, все едно се очаква всяка седмица да се тествам и да знам 🤔 Аз лично нито веднъж не съм се тествала, защото не е било необходимо, нито ми е било предлагано.

Скрит текст:
Малко графики и информация.
Цена на ваксините за доза, от края на миналата година, не намерих по-ново 😔 Това донякъде може да обясни, защо правителствата масово предпочитат АЗ

Систематизирано сравнение на видовете ваксини, начин и продължителност на съхранение. Тук се вижда втора причина, защо някои са предпочели АЗ:

И за живеещите във Великобритания, защо да не лежат на кълката, че ще ги ваксинират с Модерна. Количество поръчани ваксини от различните видове:

Не - питаха ме дали съм боледувала и имала температура последните 2 седмици. Мериха ми температурата на входа.
Аз също никога не съм се тествала, но мм и сина се тестват редовно с бързи тестове.

# 9 386
  • София
На мен ми мериха температура, кръвно, сатурация. Попълвах освен съгласието, една диплянка - алергии, дали и какви хапчета пия, карал ли съм ковид. След това изброени десет-двайсет заболявания - имам ли нямам ли, след това изброени някакви хапове - пия ли ги или не. После още някакви неща и накрая още нещо да си пиша свободен текст Grinning
Това преди 2 седмици.

# 9 387
Пехоко, не очаквах точно ти да напишеш такава глупост.
Къде си се подписал, че освобождаваш производителя от отговорност при странични ефекти?
Ти чете ли изобщо какво подписваш?
Защото аз бях го снимала и е съвсем различно.
За съжаление съм изтрила снимката, но в темата я има.
Пише, че си длъжен да докладваш странични ефекти и е даден линк.

# 9 388
Явно всички дози на Pfizer се насочват към ЛЛ, защото във ВМА няма дози дори и за така наречените фирми с приоритет.
Тази информация от къде е?

# 9 389
  • София
Днес и аз ужасно се разстроих от кончината на Коритаров  Бог да го прости. И да, смутих се, че не се казва кога и с какво е ваксиниран. Защото нали затова се е ваксинирал- за да не умре.
Днес също така ми направи впечатление че повече от 200хиляди румънци са се отказали от АЗ. Също така силно се развълнувах как Австралия са преборили  Ковид, Бразилия се гърчат.
Отделно чакам ЕМА да кажат за Спутник.  Нали щеше да го одобряват? Много бавно ми се струва нещо работата.
Детските градини гледам днес пълни с деца. Хората по дворовете също свободно се събират. Аз се чувствам като затворник.

Общи условия

Активация на акаунт