COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 044
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 330
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, понеже тромбози има само след ваксини.

Аз така и не разбрах, за специфичен вид тромбоза ли става дума или за обикновена тромбоза
Защото, ако е специфичен, веднага би се доказала връзка
Ако не- то смъртта от тромбоза е 4 по честота в България от преди Ковид

Не, това не е обичайна тромбоза, които действително са много чести, става дума за рядко състояние на тромбоза в съчетание с ниски тромбоцити, т.н. хепарин индуцирана тромбоцитопения. И не е само тромбоза на синусовите вени.

Т.е антикуагулант на основата на глюкоза, предизвиква, образуване на тромби?

Това прилича на алергична реакция или дори на автоимунна такава

Значи реално, ако преди ваксинация, хората се изследват за PF4 (тромбоцитен фактор 4) автоантитела, ще е ясно, дали ще развият такава тромбоцитопения

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 17:40 от Роузи

# 9 331
Спомням си , че Австрия бяха обявили в доклада си преди месец, че имаха починали над 40 човека ваксинирани с пфайзер при много по-малко ваксинирани с нея.

От какво състояние причинено от Пфайзер? Ако е от корона, не се брои. Ако е от нещо друго, моля за по-подробна информация.

# 9 332
  • Там,където се събуждам щастлива.
Според мен бройката хоспитализирани в близките дни ще остане с малка разлика, но не защото няма нуждаещи се, а защото не приемат.
Днес са приели бащата на наша приятелка с връзки за последното свободно  легло  в Токуда. Цял ден са връщали хора.

# 9 333
Скрит текст:
Това, което споменах по-горе за забрана за администриране на Астрата на лица под 30 години. Линк към Гардиън.

https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … a-jab-for-under-30s

След 3 седмици, Модерна идва във Великобритания. Вероятно това е планът за заместване на Астрата.
Това сериозно ли е с лица под 30 години, като май повечето разследвани случай бяха на жени между 30 и 55 години.
Ако не се лъжа Великобритания не започнаха ли още в началото на януари с ваксинацията на АЗ , тоест би трябвало да имат милиони вече с втора доза от нея.
Или крият и потулват случаи или не е опасна и се преекспонира за да се злепостави.

Не съм сигурна колко милиона от ваксинираните са под 30 години.
Но е интересно, че докато страните със съмнения към Астра Зенека, започват да я поставят основно на хора НАД определена възраст, при нас на хората НАД определено възраст започва приоритетно да се поставя Pfizer, a Astra Zeneca остава за по-младите.

# 9 334
Това, което споменах по-горе за забрана за администриране на Астрата на лица под 30 години. Линк към Гардиън.

https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … a-jab-for-under-30s

След 3 седмици, Модерна идва във Великобритания. Вероятно това е планът за заместване на Астрата.
Това сериозно ли е с лица под 30 години, като май повечето разследвани случай бяха на жени между 30 и 55 години.
Ако не се лъжа Великобритания не започнаха ли още в началото на януари с ваксинацията на АЗ , тоест би трябвало да имат милиони вече с втора доза от нея.
Или крият и потулват случаи или не е опасна и се преекспонира за да се злепостави.

Сигурна съм, че утре ще има някакво изявление на MHRA, техният регулационен орган.

Моето лично обяснение, че ако започнат да умират млади хора, за които рискът от Ковид е минимален (ако нямат придружаващи заболявания), търпението на англичаните бързо ще се изпари. Утилитарният подход ,казващ "малцинството трябва да търпи за благото на мнозинството" няма да мине. И търпението бързо ще се изчерпи.

Затова, по-добрият подход, е да се постъпи внимателно, особено при наличие на ваксина  като Модерна, която идва след 2 или 3 седмици (трябва да отбележа, в ограничено количество). Последните 7 случая на проблем с тромбоза са при млади хора, около 45-55 години.

# 9 335
Дали се брои едва ли ги засяга близките на починалите.
В доклада пишеше нещо от сорта 42 починали Х дни след ваксинация с пфайзер и 3 с АЗ
ЛиЛу щеше да го чете подробно, ако го е чела може да се включи, бяхме го пускали тук преди няколко седмици, но не ми се рови пак да го търся.

# 9 336
Много далеко съм от медицината, но мисля логично. Ако въпросната идиотска тромбоза се води хепаринозависима, тогава не би ли бил много по-голям риска от нея при лекуване в болница на ковид? Защото поне у нас на всички бият нискомолекулярен хепарин. И ако човек е рисков, вероятността да получи такава тромбоза, е много по-голям, ако се зарази, отколкото от ваксината. Да не говорим за многото други "екстри", които се получават от вируса.
Добавям:
Извън короната след всяка хирургична интервенция поне в болницата се прилага хепарин. Отново риск от екзотичната тромбоза, без да има връзка с корони или ваксини за тях.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 17:00 от Недоволна

# 9 337

Сигурна съм, че утре ще има някакво изявление на MHRA, техният регулационен орган.

Моето лично обяснение, че ако започнат да умират млади хора, за които рискът от Ковид е минимален (ако нямат придружаващи заболявания), търпението на англичаните бързо ще се изпари. Утилитарният подход ,казващ "малцинството трябва да търпи за благото на мнозинството" няма да мине. И търпението бързо ще се изчерпи.

Затова, по-добрият подход, е да се постъпи внимателно, особено при наличие на ваксина  като Модерна, която идва след 2 или 3 седмици (трябва да отбележа, в ограничено количество). Последните 7 случая на проблем с тромбоза са при млади хора, около 45-55 години.
И от Модерна умират млади.

# 9 338
Много далеко съм от медицината, но мисля логично. Ако въпросната идиотска тромбоза се води хепаринозависима, тогава не би ли бил много по-голям риска от нея при лекуване в болница на ковид? Защото поне у нас на всички бият нискомолекулярен хепарин. И ако човек е рисков, вероятността да получи такава тромбоза, е много по-голям, ако се зарази, отколкото от ваксината. Да не говорим за многото други "екстри", които се получават от вируса.

Да, има логика. Въпросните хепарини ги люскат почти на всеки дето се казва. Ето от този линк казват, че рискът е до 5% (на едно друго място общ риск от 0,2% за всички пациенти, които са на хепарин).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482330/

Рядкото състояние след АЗ е най-близко до това с хепарина, реално тромбози + тромбоцитопения.

# 9 339
Един от съветниците на правителството на Борис Джонсън, Крис Уити, днес каза в интервю, че проблемът е това, че не е ясно кои са 'рисковите групи". Като че ли това са жени на средна възраст. Ама, има и други случаи. Така, че тук проблемът е отговорът на въпроса: Кой е рисков, за да го пазим?

# 9 340
Аз продължавам да си разсъждавам за рнк ваксините и личните лекари Simple Smile Щели да им заделят и пазят ваксини за вторите дози, това добре. Обаче си представям, как утре лл слага 12 пфайзера и след 21 ден ги вика същите хора за втора, но един от тях отпада, например, разболял се е. Хвърлят му дозата? Слагат я като първа на друг, но за него кой ще пази втора доза?
Дано протече вакнисирането с рнк при лл без проблеми.

# 9 341
Според Association of American Physicians and Surgeons, blood clotting трябва да се следи за всички Ковид ваксини.

https://www.prnewswire.com/news-releases/blood-clotting-needs-to … ps-301262360.html

# 9 342
Според Association of American Physicians and Surgeons, blood clotting трябва да се следи за всички Ковид ваксини.

https://www.prnewswire.com/news-releases/blood-clotting-needs-to … ps-301262360.html

Много правилно!

# 9 343
  • София

Ще следим, ама нечия краста трябва да се начеше преди това...

# 9 344
Мъчно ми стана за Коритаров. Бог да го прости! Гледах вчерашното предаване - много се мъчеше, трудно дишаше сякаш, позакашля се на няколко пъти. Не знам защо не са спрели предаването.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 17:39 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт