COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 091
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 315
  • София
Роналд, тъкмо щях да пиша, че вече се тиражират мнения, че Коритаров е починал ОТ ваксина, дори не ВЪПРЕКИ ваксина.

# 9 316
Данните за коронавируса, публикувани от здравните власти в цяла Южна Америка в понеделник, показват, че редица страни се борят със скок на инфекциите и смъртните случаи.

Уругвай и Парагвай регистрираха рекорден брой ежедневни смъртни случаи, докато общият брой на случаите на Covid надхвърли границата от 13 милиона в Бразилия.

Нарастването се дължи на разпространението на бразилския вариант, който стана повод за безпокойство, тъй като се смята, че е много по-заразен от оригиналния щам и повече от два пъти по-преносим от оригинала.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56646554

# 9 317

Аз така и не разбрах, за специфичен вид тромбоза ли става дума или за обикновена тромбоза
Защото, ако е специфичен, веднага би се доказала връзка
Ако не- то смъртта от тромбоза е 4 по честота в България от преди Ковид

Предполагам, че тромбоза на синусовите вени е специфичен вид. За такъв вид става въпрос при регистрираните случаи след АЗ.

Редактирам се. Това е написано в линк от Ройтерс, публикуван от друг по-долу.

an extremely rare brain clotting ailment known as cerebral venous sinus thrombosis (CVST)

изключително рядко заболяване на съсирването на мозъка, известно като мозъчна венозна синусова тромбоза (CVST)

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 16:26 от Анонимен

# 9 318
От ФБ , Лъчезар Богданов
„Минахме максимума на хоспитализираните около изборния ден както прогнозирах, но спадът в R от локдауна е много малък (0.93) и след седмица отново ще се върнем на ръста, който ще е сериозен. Всякакви илюзии на специалистите в щаба, че ей сега ще свърши епидемията е време да бъдат стопени и да планират ново затягане. За съжаление точно сега няма какво друго да се направи с британския вариант., поради липса на тестови капацитет и воля за налагане силово на меките мерки. Имаме шанс обаче да го спрем без забрана за излизане отвкъщи, което в Англия не беше възможно. Но ще си припомним времената от миналата година. И не защото някой иска затваряне, а защото в противен случай ще има истински и пълен срив в здравната система, от който ще се възстановява с десетилетия. Задължително карантина за всички идващи от Африка, ако не искате затваряния и есента и другата година. Отменянето на карантината беше престъпно„.

# 9 319
В тази статия пише, че се очаква ЕМА в сряда да направи ъпдейт на разследването си.
44 случая от 9,2 милиона поставени дози в ЕИП.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-astrazenec … ition-redirect=uk

# 9 320
  • София
Днес ми е 14-ти ден след ваксинация с АЗ и си признавам, че през всички тези дни ми беше адски напрегнато да не получа тромб. Идея нямам как ще се процедира с такива като мен, които не изгарят от желание да се сдобият с втора доза АЗ. Просто като виждам липсата на всякаква организация плюс неадекватни мерки и решения, лошо ми става.

# 9 321
Това, което споменах по-горе за забрана за администриране на Астрата на лица под 30 години. Линк към Гардиън.

https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … a-jab-for-under-30s

След 3 седмици, Модерна идва във Великобритания. Вероятно това е планът за заместване на Астрата.
Това сериозно ли е с лица под 30 години, като май повечето разследвани случай бяха на жени между 30 и 55 години.
Ако не се лъжа Великобритания не започнаха ли още в началото на януари с ваксинацията на АЗ , тоест би трябвало да имат милиони вече с втора доза от нея.
Или крият и потулват случаи или не е опасна и се преекспонира за да се злепостави.

# 9 322
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Аз така и не разбрах, за специфичен вид тромбоза ли става дума или за обикновена тромбоза

an extremely rare brain clotting ailment known as cerebral venous sinus thrombosis (CVST)

изключително рядко заболяване на съсирването на мозъка, известно като мозъчна венозна синусова тромбоза (CVST)

Тоест само появата на този вид е индикация за усложнения следствие на Ваксина или Ковид

# 9 323
Това, което споменах по-горе за забрана за администриране на Астрата на лица под 30 години. Линк към Гардиън.

https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … a-jab-for-under-30s

След 3 седмици, Модерна идва във Великобритания. Вероятно това е планът за заместване на Астрата.

Не се отваря такава страница. Може ли действащ линк?

# 9 324
Да, понеже тромбози има само след ваксини.

Не, това не е обичайна тромбоза, които действително са много чести, става дума за рядко състояние на тромбоза в съчетание с ниски тромбоцити, т.н. хепарин индуцирана тромбоцитопения. И не е само тромбоза на синусовите вени.

# 9 325
Ако не се лъжа Великобритания не започнаха ли още в началото на януари с ваксинацията на АЗ , тоест би трябвало да имат милиони вече с втора доза от нея.
Или крият и потулват случаи или не е опасна и се преекспонира за да се злепостави.

Имат милиони ваксинирани, но и вече съобщават за 30 случая на въпросната тромбоза, от които 7 починали. Германците като съобщаваха за техните случаи, реакцията беше "няма такова нещо".

# 9 326
Софт,
Ако са само 7, то няма как да се обяви за опасна.
Да, ясно е, че за тези седем е 100% фатална, ама все пак от 20 милиона ваксинирани с нея е нищо.
Спомням си , че Австрия бяха обявили в доклада си преди месец, че имаха починали над 40 човека ваксинирани с пфайзер при много по-малко ваксинирани с нея.

# 9 327
Soft Click, немците към момента за колко случая съобщават? В момента я слагат само на хора над 65г ли?

# 9 328
Случаи на тромбоцитопения, включително и смъртни има и след Файзер. Въпреки, че официално все още ваксината не е свързана с това състояние, според мен не е изключено, като се има предвид, че и други ваксини го предизвикват, един куп вируси, бактерии и т.н.

# 9 329

Не се отваря такава страница. Може ли действащ линк?
https://www.theguardian.com/uk-news/2021/apr/06/medicines-watchd … jab-for-under-30s

Сега отваря ли се?

Общи условия

Активация на акаунт