COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 747
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 420
Виктор Николаев току що прочете, но не знам от къде. 4004 новозаразени, 132 починали.

# 9 421
  • София
Виктор Николаев току що прочете, но не знам от къде. 4004 новозаразени, 132 починали.
От портала.
И данните хич не са цветущи. Бройката е от малко над 17 хиляди теста.
Новите ваксинирани са малко над 10 хиляди, от които 6 000 с файзер и 1303 с Модерна. Ясно е като свършат количествата, че процесът на ваксинираните ептен ще се забави...

# 9 422
Хич, не са добре нещата.

Мигла, когато те чета, все едно аз съм го писала.

# 9 423
  • София
Но пък хоспитализираните имат лек спад отново.

# 9 424
  • Стара Загора
В другата тема пишат, че се бавят линейки и няма места в болниците. На 04.04 нашия кмет каза също, че няма места в болницата Sad (Стара Загора)

# 9 425
Ronald,
Няма да се забавя, а ще се ускорява...
До края на юни очакваме 3.2 милиона пфайзер и модерна. От края на този месец, ще започнат да пристигат по около 40-50 хиляди дози средно дневно само от тях.
Очакват се в средата на месеца и 50 хиляди от еднодозовите на джонсън.
Ще имаме дози да стигнем до около 40 хиляди при добра организация без да броим дори АЗ

Хоспитализираните са намалели спрямо вчера с около 50 човека

# 9 426
  • София
Ronald,
Няма да се забавя, а ще се ускорява...
До края на юни очакваме 3.2 милиона пфайзер и модерна. От края на този месец, ще започнат да пристигат по около 40-50 хиляди дози средно дневно само от тях.
Очакват се в средата на месеца и 50 хиляди от еднодозовите на джонсън.
Ще имаме дози да стигнем до около 40 хиляди при добра организация без да броим дори АЗ

Хоспитализираните са намалели спрямо вчера с около 50 човека

Болднатото е ключовото!
И антиваксърските настроения, които царят у нас. Само влезте в профила на Къци Вапцаров, например, публична личност - да видите за какво става въпрос. В коментарите масово личи убеждението, че хората умират - вече не само се заразяват, но и умират след ваксини.

# 9 427
Модерна по колко дози са в опаковка? Запомнила съм 10, а гледам Ямбол, Кърджали сложили по 11 дози, в три други области завършва на 2 броя поставени дози. Или изхвърлят дози?

# 9 428
Модерна по колко дози са в опаковка? Запомнила съм 10, а гледам Ямбол, Кърджали сложили по 11 дози, в три други области завършва на 2 броя поставени дози. Или изхвърлят дози?
По телевизията казаха, че са по 6

# 9 429
И след като учениците, тези "големи" разпространители на заразата са 3-та седмица вкъщи, откъде растът бройките?
Болниците са пълни, няма места, не е ли ясно, че всеки трябва да прояви повече лична отговорност.
Кафета, ресторанти и хотели са пълни. Маските са под брадичката.

След това - здравеопазването ни е виновно.

# 9 430
  • Русе
Модерна са по 10 дози, нали бях 10-тата, затова го запомних.

# 9 431
https://offnews.bg/zdrave/moderna-uvelichi-broia-na-dozite-v-edn … na-15-749104.html

Moderna увеличи броя на дозите в една ампула от 11 на 15
Според Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ това ще ускори процеса на ваксинация

# 9 432
  • София
https://offnews.bg/zdrave/moderna-uvelichi-broia-na-dozite-v-edn … na-15-749104.html

Moderna увеличи броя на дозите в една ампула от 11 на 15
Според Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ това ще ускори процеса на ваксинация
В САЩ.
Европа така или иначе е поръчала най-малко дози от модерна.

# 9 433
И след като учениците, тези "големи" разпространители на заразата са 3-та седмица вкъщи, откъде растът бройките?
Болниците са пълни, няма места, не е ли ясно, че всеки трябва да прояви повече лична отговорност.

Покачването на бройките тръгна точно след като започнаха учениците февруари и всичко друго беше затворено.
Ако не ги бяха спряли. сега бройките щяха да са много по~големи.

# 9 434
  • София

Покачването на бройките тръгна точно след като започнаха учениците февруари и всичко друго беше затворено.
Ако не ги бяха спряли. сега бройките щяха да са много по~големи.
И да не ги бяха пускали бройките пак щяха да са големи, с което не отричам, че в нашите училища не се спазват и елементарни мерки, което прави присъственото обучение невъзможно. Но мерки не се спазват и никъде другаде, в това е проблема. Всеки е видях сега и заведенията "на открито", и маските под брадите в Арена Армеец.

Общи условия

Активация на акаунт