COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 272
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 395
Супер, поне ще са на хубаво време. Ще се ваксинират ли? Кажи им да питат за втората доза, защото на моите познати австрийците им бяха казали, че няма да им дадат тук, ако първата е в България.

# 10 396
И аз се чудих защо РЗИ-тата не обикалят да носят ваксините на ОПЛ-и. Много по-смислено ми изглежда, вместо лекарите да чакат часове без много дистанция за 2-3 флакона..
Щото ще ги разглезят. ЛЛ чакат пред РЗИ, пациентите чакат пред кабинетите и припадат, МЗ и НОЩ бодро рапортуват как борим вируса, а тук съветват от села и паланки и от всякакви чужбини да тръгват към София, защото най-нормалното нещо е в една страна от ЕС ваксини да има само и единствено в столицата. Какво малоумие!

# 10 397
Няма да се ваксинират, дошли са да видят родителите си и за католическия Великден. Не мислят за ковид, доколкото забелязах.

# 10 398
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На мен пък, такива дето навсякъде се бутат и биха пропътували до София, за да се ваксинират, са ми най- неприятни. Заради тях се объркват и списъци и ред и т.н. Абсолютна истерия е това. А такава истерия създава хаос. Най- цивилизовано е да се запишеш и да си изчакаш реда. И така трябва да бъде. За да може да се управлява една криза, хората трябва да се кротнат и да се опитат да действат прогнозируемо. Сякаш са водачи на автомобил. Иначе няма оправия.

# 10 399
Не мислят за ковид, доколкото забелязах.
Минават с колата в момента четири граници и не мислят за корона? Разказаха ли как са пътували, проверявали ли са ги, регистрирали ли са се? Нали от Германия идват? После колко дни им е карантината? В България май няма, но обратно?

Скрит текст:
Все със самолети са около мен, наистина ми е любопитно с колата как става в момента, не се майтапя или заяждам.

Мога да напиша какво трябва да направят хората от Австрия, когато отидат в Германия, това е информация от колежката ми последната седмица: регистрира се онлайн, че ще идва, прави си тест и влиза с тест в страната като трябва веднага, като пристигне да си прави тест и в Германия. После следва десет дни карантина в Германия. Прави си негативен тест, регистрира се в австрийските служби и се връща в Австрия, където след пет дни карантина пак си прави тест или остава десет дни вкъщи.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 15:58 от Анонимен

# 10 400
  • София
В качеството си на гражданин апелирам към екипа на НОЩ и МОН да преосмислят позицията си по въпроса и да дадат работещи алтернативи за хората, които не искат да се подлагат на този риск. Нещо повече, водещия мотив в действията на тези структури трябва да бъде опазване на здравето на хората, а не обслужването на политически интереси.

Напълно подкрепям. Обаче в момента МОН и МЗ са в период на “обновяване”, а от НОЩ нищо не зависи и нещата ще останат във въздуха за известно време. Така че, дори и да искат, повече от това, което направиха до сега, не могат да направят. Сега ни остава да се пазим, докато дойдат следващите и да се надяваме, че бързо ще навлязат в работата, без да пренебрегват сериозността на ситуацията

# 10 401
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вчера слушах как едни американски девойчета, тийнейджърки реват по медиите, че мед. сестра в училище им съсипала живота, защото ги карантинирала в най- важния момент в техния живот- някакво състезание за мажоретки (бал на мажоретките) или някаква такава тъпотия. Направили разследване и се оказало, че те се возили в два различни училищни автобуса, но само двете били положителни на тестовете. Щели да съдят училището. От училището казаха: Съжаляваме, разбираме колко голяма драма е това за децата, но ние се опитваме да задържим децата в училище и това е единственото решение.... Точка и никакви други опити да се угоди на всяка цена... Това е правилния подход, който трябва да се приеме и у нас, за да се върнем в нормалността. Който не иска да се ваксинира или децата да се тестват, да остане дистанционно и готово

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 18:01 от Роузи

# 10 402
Bilyana14., ами не е образувал антитела, с коя ваксина е ?

# 10 403
На мен пък, такива дето навсякъде се бутат и биха пропътували до София, за да се ваксинират, са ми най- неприятни. Заради тях се объркват и списъци и ред и т.н. Абсолютна истерия е това. А такава истерия създава хаос. Най- цивилизовано е да се запишеш и да си изчакаш реда. И така трябва да бъде. За да може да се управлява една криза, хората трябва да се кротнат и да се опитат да действат прогнозируемо. Сякаш са водачи на автомобил. Иначе няма оправия.
Може и да трябва да е така, но в някоя нормална държава, защото тук ако трябваше да чакаме да се кандърдисат и източат хората от първа, втора и нам си коя група, още щяхме да сме без ваксина, и да ги чакаме.
Аз се радвам че който имах желание е намерил начин, и се е ваксинирал. Нали целта е колкото се може повече хора да се ваксинираме.

# 10 404
Въпреки, че никога не съм смятала вируса за много опасен ще се ваксинирам по ред други причини.Надявам се до 10 дни ваксината която дълго чакам най-сетне да е налична.Всичко с тези тромби и странични ефекти и само едно-мощна търговска война.Чуйте Б. Борисов от тази сутрин много хубаво описа как се вдигат цените на най-желаната ваксина-станала е почти 20евро и за 2022-2023 ЕС поръчва 900 милиона от нея.Какво да говорим повече.
Вдигат се ами, който не е поръчвал, когато бяха евтини, сега поръчва от скъпите.

# 10 405
  • В заешката дупка
Аз пък се чудя защо след като е толкова нежелана ваксината на АЗ от ЕС, то ЕС продължава да си я трупа на склад, а пък Австралия още си чака дозите.....

Къде е този склад?  Да иде Исландия да си вземе от него. Дания знам също иска. Сигурна съм и други страни ще се наредят на опашката.

# 10 406
Ами то затова ваксинирането е личен избор. Единствено за малолетните си деца имам право и задължение да направя избор дали да се ваксинират. Нямам никакво право и никакво желание да се разпореждам с чужди избори и живот. Мога единствено да споделям мнение.
А пандемията доста сви възможността да си виждаме близките, за съжаление. Което безкрайно много ме дразни, ядосва и за което много съжалявам. За сега всичките ни близки се справят.

# 10 407
В щатите скоро ще започнат и деца да ваксинират така, че и този въпрос ще се изясни. Смятам миналата година в началото се опазихме именно защото училищата останаха затворени.

# 10 408
Проф. Каракостов по Нова телевизия за Ковид и мозъка.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 17:06 от Lemy

# 10 409
Относно ваксините - много хора чакат иРНК, това е съвсем логично след всичките разнопосочни мнения около АЗ и хората са последните, които трябва да бъдат обвинявани за тези настроения. При очаквани над 1 млн. РНК ваксини до 1- 2 месеца, много желаещи да се ваксинират са си направили сметката, че ако изчакат месец, ще са напълно покрити с Пфайзер или Модерна преди тези, които сега си сложат АЗ. Моите родители се ваксинираха тази седмица при ЛЛ с Модерна. Ако баща ми си беше направил първа доза с АЗ на 20.02, първият реално масов ден от ваксинацията, втората му доза щеше да е по същото време като сега. Родителите ми категорично не искаха АЗ  още преди да излязат страничните ефекти с тромбозите. Тогава смятах, че това решение е грешно, защото нямаше яснота дали и кога ще има достъпни РНК ваксини. Но при настоящите обстоятелства и аз ще изчакам за себе си, защото съм преболедувала.

Общи условия

Активация на акаунт