COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 052
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 500
Ами не знам какво ги е заразило, тук бях попитала - позитивират ли ПСР тест прясно ваксинираните /срещах някъде такава информация/, но въпросът ми беше изтрит. Ако позитивират - заразяват ли. Има ли яснота по тези въпроси?
Ваксинираните НЕ ПОЗИТИВИРАТ, НЕ ЗАРАЗЯВАТ! Стига с тези идиотщини от идиотския фейсбук!
Във ваксините няма никакъв вирус, който да може да заразява. Високо технологични са и лъжат имунната ни система, че се е срещнала с вируса, какъвто няма във ваксините (написано съвсем лаишки като за фейсбук).
Интересно защо в почти обезлюдено планинско село (не е в Троянско, на съвсем друго място, но е факт) в едната махала са измрели доста хора, които не са ваксинирани?
Проблемът е, че повечето хора, в малките населени места почти всички, не спазват никакви мерки, сигурна съм, че в Троян всички по комшийски през цялото време са се събирали и са се "ваксинирали" с домашна сливова.

# 10 501
Информационна кампания няма, хората нямат опит и с противогрипните ваксини, защото кой си слага ваксина за грип, той така си минава, и смятат, че от момента на поставяне са защитени?!

# 10 502
Попи, не се бях сетила за шмъркането. Joy

Хората не се интересуват, не четат сериозни източници.  Четат във фейса и после ходи им обяснявай.
Дева, толкова доктори се изредиха по телевизиите....Някой пък да ги чуе.

# 10 503
Имам близък с ХОББ. ЛЛ категорично забрани инхалациите (дори с ФР) с обяснението, че с разширяване на бронхите се отваря достъпът на вируса до дробовете - един вид му се проправя пътя (както схванах от нестройния ни разговор).

# 10 504
  • в страната на чудесата
Няма забрана за небулизираща терапия при ковид, там където се налага се продължава (астма и хобб обикновено).
Ако някой намери нещо, което казва да се спре и кога при хобб/астма или друго белодробна болест ще бъда благодарна ако постне...
Но видях нещо, което не знаех: небулизация с хепарин
https://ccforum.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13054-020-03148-2

# 10 505
Обмисля се разхлабване на още мерки. Борисов казва че трябва да се помисли за връщане на публика по стадионите.

В Румъния положението е критично. Здравната с-ма е на абсолютният им максимум. Остават само 6 свободни легла за интензивно лечение в цялата страна. Вървят по стъпките на Чехия. Ще опрат до НАТО или до международна помощ.

# 10 506
За да има добър ефект, трабва да се даде веднага при първи симптоми. 90% намален риск от хоспитализация не е шега работа. Дори и по-малко да се окаже в крайна сметка, то пак би било едно от най-ефективните лекарства, с които разполагаме. А лекарството го има навсякъде и не е много скъпо.

# 10 507
  • София
Това, което аз разбрах е че след  ваксиниране трябва дълго да се пази човек повече и от най- дълбок лок даун. Иначе става глупак, който сам си е виновен. Как разбира се това може да си го осигури активен човек е 2 тема, още повече в горяща обстановка.
За мен също сме все още на ниво оцеляване и да си говорим че можем да живеем както сме го правили преди е много нереално да го мислим дори.

# 10 508
Аз си правих инхалация с физ.разтвор...Доста улесняваше дишането ми...Мисля че след четвъртия ден започнах

# 10 509
Maidenly, ето една статия, в която съвсем разбираемо е обяснено защо човек не може да се зарази или да има положителен тест от ваксина. На английски е и с google translate ще се разбере смисълът. Честно казано, не разбирам как хората се доверяват на нещо публикувано от случайни потребители във фейса. Само с едно търсене по ключови думи излиза море от информация и не е трудно да се отсеят сериозните източници. https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/will-the-co … g-answered-155958

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 00:32 от TafTaf

# 10 510
Имам близък с ХОББ. ЛЛ категорично забрани инхалациите (дори с ФР) с обяснението, че с разширяване на бронхите се отваря достъпът на вируса до дробовете - един вид му се проправя пътя (както схванах от нестройния ни разговор).
Как така, че то инхалациите поддържат доброто състояние на болния. Има си не много приятни последствия спирането им.

# 10 511
В България тези 70% незнам кога ще ги достигнем .

Тук абсолютно всичко е оксиморон!

# 10 512
Обмисля се разхлабване на още мерки. Борисов казва че трябва да се помисли за връщане на публика по стадионите.

В Румъния положението е критично. Здравната с-ма е на абсолютният им максимум. Остават само 6 свободни легла за интензивно лечение в цялата страна. Вървят по стъпките на Чехия. Ще опрат до НАТО или до международна помощ.
А у нас като връщат и не приемат в болница, какво ни е положението? Важното е да се  хвалим колко наред ни е всичко. Румъния е на 29 място по смъртност, ние още сме на 7.

# 10 513
Здравейте,
Със заповед на РЗИ от 07.04.21г Детски кабинет "Южен парк" няма да фигурира като център за имунизации срещу Ковид 19 по т.н."зелени коридори" , в които записването за ваксинации се извършва през his -системата. Въпреки заповедта, ще продължим да извършваме имунизиране до 28.04.21, като разполагаме само и единствено с ваксината на Astrazeneca и друг вид ваксини не се очаква да получим. За яснота на всички, искаме да изясним поне някои от недоразуменията на регистъра за ваксиниране.
1.Когато правите заявка за ваксина през регистъра за имунизации, въпреки че системата позволява избор на предпочитана ваксина и получавате потвърждение за избраният от вас ден и час ще ви предложат Астра зенека ваксина, тъй като само тя е налична в повечето центрове.
2. След 29.04.21г имунизирането през регистъра ще продължи само в големите болници (ВМА, Токуда, Пирогов и т.н.)
С тази информация се надяваме  да сме били поне малко полезни. Няма да скрием възмущението си срещу "системата" и "неразборията" в страната в тази трудна и нездравословна за всички ситуация.  Ако възникнат промени ще ви информираме своевременно през фейсбук страницата на кабинета. Хубав и усмихнат ден! Пазете се и бъдете здрави!

# 10 514
  • София
Благодаря за полезните мнения, както и за мнението за инхалиране при ковид. Виждам в случаи около мен, че инхалации не се включват в лечението. Аз както казах никога не съм била против ваксините, няма и да бъда. За ваксина срещу ковид съм в изчакване все още, защото с АЗ едва ли ще се престраша, защото съм с фактор на тромбофилия. Въпреки че отчитам лекарското мнение, че ковид вероятно би бил по-опасен за мен. Дали се дължи на слухове или на нещо ирационално, има си го това притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт