COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 368
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 680
Аз писах вчера, Илко Гетов каза, че в ЕМА нямат информация, и не могат да коментират смесването на ваксини.
И също- По думите му хората, които са си поставили първа доза от векторна ваксина и не са получили странични ефекти, трябва да си поставят и втора. "Рискът да се появи проблем след това е почти нулев", увери професорът.
Ето интервюто, изгледайте клипчето, коментира доста неща:
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/04/11/32 … D1%2582%25D0%25B5

# 10 681
Пароле, пароле, пароле...
Все едно че слушам поредната реч от някой конгрес от преди 89-та!
Това за здравния ни министър. Почвам да се замислям как се е сдобил с научните си титли. Не знам кое нормално жури би оценило положително подобен начин на говорене.
Ужас! Поредната починала родилка от ковид  (28 г., от Сливен), 28 седмица родено със секциум бебе (1.3 кг), днес екструбирано.

# 10 682
Добре, а ако наесен има бустъри и те са само РНК ваксини какво ще правите, няма да ги сложите, защото преди това сте сложили АЗ ли? Да не говорим че от първа доза АЗ ще са минали 2 месеца и половина. Човек не е вързан доживот само към една марка ваксина, може да слага и други.
Разни организации като СЗО и ЕМА естествено, че без проучвания нищо няма да кажат, ама не разбирам много притесненията относно безопасността, по-скоро не може да се каже категорично каква ще е ефикасността, но се очаква да е по-голяма.

# 10 683
как за толкова време няма данни от проучване поне при мишлета какво би могло да стане ако се смесят две дози от различни по вид ваксини?
аз лично не си представям да се случи нещо кой знае какво, по аналогия с това, че няма значение каква ваксина ще си сложиш след боледуване, което би могло да се брои като първа доза от която и да е ваксина, не е ли така? пак имаш задействан някакъв предварителен имунен отговор, с втората доза го подсилваш доста силно /и при двата вида ваксини/
замислила съм се за мъжа ми, който е преболедувал, после първа доза АЗ, и ако накрая стане втора доза от другите, вече става тройно-различна комбинация Simple Smile

# 10 684
Добре, а ако наесен има бустъри и те са само РНК ваксини какво ще правите, няма да ги сложите, защото преди това сте сложили АЗ ли? Да не говорим че от първа доза АЗ ще са минали 2 месеца и половина.
Разни организации като СЗО и ЕМА естествено, че без проучвания нищо няма да кажат, ама не разбирам много притесненията относно безопасността.
Може, но да преминат клинични изпитания, нали? А не да се правят в движение, и то върху хора, които НЕ СА доброволци в такива изпитания.

# 10 685
Цитат
Аз писах вчера, Илко Гетов каза, че в ЕМА нямат информация, и не могат да коментират смесването на ваксини.
И също- По думите му хората, които са си поставили първа доза от векторна ваксина и не са получили странични ефекти, трябва да си поставят и втора. "Рискът да се появи проблем след това е почти нулев", увери професорът.
Но не е напълно нулев, по същият начин както се появяват много редки случаи на сериозни проблеми след Астрата, по същият начин може да се появят и след втора доза. Те са толкова редки че не могат да се открият при стандартните предварителни проучвания, но ако се ваксинират много милиони с 2-а доза, може някъде да стане проблем. Той каза нещо от сорта че науката все още не е напълно наясно и заради това ще се решава дали да не се мине на втора доза различна от астрата.

# 10 686
Отговарям за себе си - искам да довърша започнат курс с лекарствен продукт. Наясно съм със страничните ефекти и честотата им, нямам проблем с тази вероятност. Не искам обаче нещо изобщо нетествано. 
Доколкото знам ваксините така или иначе се предлага, че действат около 6-8 месеца, т.е. не би ми било проблем ноември да се ваксинирам с различна ваксина. Още повече, че дотогава ще има проучвания по темата.

# 10 687
Този не го знам какъв хирург е, но правилно се е ориентирал към политиката. Това си е талант, да говориш толкова време, без да отговориш ясно на нито един въпрос, като при това не пропуснеш да се изфукаш колко си добър.

По въпроса за ваксините - ми то ние досега от началото на епидемията сме в ролята на лабораторни мишки. Отваряме, когато другите затварят, затваряме това, което другите държат отворено до последно, ваксинираме не тези групи, които ваксинират другите. Защо сега да не опитаме и какво ще стане, ако масово омешаме видовете ваксини?

Аз лично наесен, или когато стане време за нова ваксина, ще търся руска или китайска. Писнаха ми търговските войни на Запада.

# 10 688
Аз препоръчвам Спутника, китайците признаха (чест им прави че не го крият) че тяхната ваксина е много слаба. Те пък мислят 2-а доза да слагат друга за да повишат ефективността, която се оказало много слаба на тяхната ваксина. За мерките Ангелов каза че не знаят дали отпускането им ще доведе до нова вълна, но следят непрекъснато данните и при първи индикации на влошаване, отново ще има затягане.

# 10 689
Боже, дано успея да не си счупя телевизора! България никога не е била на челно място по смъртност, била само на първо по отношение брой тестове/смъртни случаи.
А на глава от населението? А 15-те процента официална свърхсмъртност за миналата година? Сигурно само Бразилия е пред нас в тази статистика.

# 10 690
Цитат
Но не е напълно нулев, по същият начин както се появяват много редки случаи на сериозни проблеми след Астрата, по същият начин може да се появят и след втора доза. Те са толкова редки че не могат да се открият при стандартните предварителни проучвания, но ако се ваксинират много милиони с 2-а доза, може някъде да стане проблем. Той каза нещо от сорта че науката все още не е напълно наясно и заради това ще се решава дали да не се мине на втора доза различна от астрата.
Да, това с нулевият процент е малко в повече и според мен.

# 10 691
Боже, дано успея да не си счупя телевизора! България никога не е била на челно място по смъртност, била само на първо по отношение брой тестове/смъртни случаи.
А на глава от населението? А 15-те процента официална свърхсмъртност за миналата година? Сигурно само Бразилия е пред нас в тази статистика.

Не е.

# 10 692
  • Bristol
А има ли организация или производител на ваксини, които да са одобрили смесването им?
По принцип АЗ правеха тестове комбинация с други ваксини, но официално май още нищо не са казали 🤔

# 10 693
Едно евтино лекарство, често използвано за лечение на астма, може да помогне на хората у дома да се възстановят по-бързо от Covid-19, установи проучване във Великобритания.

Две впръсквания на будезонид два пъти на ден биха могли да помогнат на много хора над 50 години с ранни симптоми по целия свят, каза изследователският екип на Университета в Оксфорд.

Има и ранни признаци, че лекарството може да намали приема в болница.

Понастоящем има малко възможности за лечение на хора с Covid, които не са в болница, освен парацетамол.

Това широко достъпно лекарство за астма действа в белите дробове, където коронавирусът може да причини сериозни увреждания и може да бъде предписано от общопрактикуващи лекари на рискови пациенти у дома.

В началото на пандемията пациентите с астма бяха недостатъчно представени при тежко болни болни пациенти с Covid - и лекарствата, които приемаха за лечение на състоянието си, се смятаха за причина.

В проучването участваха повече от 1700 души с висок риск от тежко заболяване с Covid-19 - всички на възраст над 50 години, или с основно здравословно състояние, или на възраст над 65 години без здравословни проблеми.

През първите две седмици на изпитване на симптоми у дома, 751 получиха инхалатор, съдържащ будезонид, който да се използва два пъти дневно.

Тази група се възстановява от Covid средно три дни по-рано от друга група, получила нормални грижи, което е съвет за почивка и прием на парацетамол, показват данните от проучването.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56717486

# 10 694
Брех, ама ние сме отличниците на Европа. За 2 седмици, с никакви мерки, почти надвихме вируса Stuck Out Tongue Winking Eye Чета сега за рязък спад на позитивните тестове от 20%, изведнъж паднахме на 12%. Ццц, някакви магии ще да правим. Ама да вземем да покажем на Гърция, която от толкова дълго време е в локдаун и не може да смъкне бройката, на Румъния, на Турция, на Македония, как го правим този номер. Ей, казаха 10 дни и хоп - бройките паднаха и даже отваряме всичко вече.
А иначе, през 2020 г. България "осиротя" с 35 000 човека...

Общи условия

Активация на акаунт