COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 355
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 785
Sputnik не бих си сложил и с пистолет опрян в челото, AZ не искам не толкова заради опасност от тромбоза а защото не ми се седи отново 3 дни болен.

При АЗ се очаква втората доза да мине по-леко, ако сложиш РНК, тогава може отново да си постоиш 3 дена болен. Само казвам.

# 10 786
В момента почти 100% имаме разпространение на британския вариант. Предполагам има значение кой е по-агресивен и подтиска останалите. И ако се напънем /ама това е утопия/, ще му скършим врата на вируса с всяка една ваксина. Обаче ние избираме, почесваме се и се колебаем. Ту насам, ту натам. Еми очаквайте в скоро време и българския щам /ама открит в Германия, щото тук не можем да секвенираме/. И някак си ми е тегаво, че ме управлява португалският министър на здравеопазването. Представете си обратната ситуация - наш министър Коце призовава  цяла Европа да забрани АЗ. Найс, а? Дали ще ни отрази някой?

# 10 787
  • София
Sputnik не бих си сложил и с пистолет опрян в челото, AZ не искам не толкова заради опасност от тромбоза а защото не ми се седи отново 3 дни болен.
Втората на Пфайзер дава същите реакции като първата на АЗ. Няма отърване. 😆
Евреите не са платили някаква пратка на Пфайзер и сега са им задържали следващите доставки, докато си платят.

# 10 788
Пехоко, при втората доза на АЗ няма реакция.
Аз чета и за обратния случай - по-силна реакция и от първата доза ... така, че ще я пропусна.

# 10 789
Относно смяната на стратегията - Астра/ Пфайзер, за която Тесла спомена. Защо си мислиш, че  над 60 годишните ще прегърнат идеята? Пфайзер е така желаната панацея. Като са 60 годишни, да не пасат трева?

И аз това си мисля - до вчера се говореше, че Астра Зенека не се препоръчва за хора над 55 години, сега изведнъж стратегията се преобръща напълно. При това положение едва ли възрастните ще се втурнат през глава да се ваксинират точно с Астра.

Израел и Великобритания си следват ваксинационния план и нещата при тях изглеждат чудесно.САЩ и те натам вървят. Не съм чула при тях да има избор на ваксина и хората да имат претенции с какво ще ги ваксинират. А ние през това време умуваме коя ваксина за кой е подходяща, мръщим се, че не можем да избираме и се чудим как да направим процеса максимално сложен.

# 10 790
Астрата дава странични реакции основно при по-младите.

# 10 791
Втората на Пфайзер дава същите реакции като първата на АЗ. Няма отърване. 😆
Евреите не са платили някаква пратка на Пфайзер и сега са им задържали следващите доставки, докато си платят.
Те затова ли тръбят сега, че Пфайзер не е ефективна срещу южноафриканския вариант?

# 10 792
  • София
И основно при първата доза. Това за страничните реакции при АЗ.

# 10 793
Тоест ще я пропуснеш заради единични случаи, които си прочел, игнорирайки всички останали, които ти казват, че втората РНК ваксина е с повече реакции? Хубаво, това е твой избор, но това не е сериозна причина.

# 10 794
  • Bristol
Мярна ми се по новините, че Пфайзър не предпазва от южноафриканския щам. Това ще е лошо, ако е вярно. Южноафриканският щам е доста опасен и от много лесно заразимите мутации.
АЗ също не е ефективна, само 10% предпазвала. Разработвали бустер, за новите вариации, който щели да го пуснат есента.

# 10 795
Относно смяната на стратегията - Астра/ Пфайзер, за която Тесла спомена. Защо си мислиш, че  над 60 годишните ще прегърнат идеята? Пфайзер е така желаната панацея. Като са 60 годишни, да не пасат трева?

И аз това си мисля - до вчера се говореше, че Астра Зенека не се препоръчва за хора над 55 години, сега изведнъж стратегията се преобръща напълно. При това положение едва ли възрастните ще се втурнат през глава да се ваксинират точно с Астра.

Израел и Великобритания си следват ваксинационния план и нещата при тях изглеждат чудесно.САЩ и те натам вървят. Не съм чула при тях да има избор на ваксина и хората да имат претенции с какво ще ги ваксинират. А ние през това време умуваме коя ваксина за кой е подходяща, мръщим се, че не можем да избираме и се чудим как да направим процеса максимално сложен.
Simple Smile Аз точно това казвам, спрем ли е за под 60, просто приключваме с Астрата в България. Тя вече е приключена но все пак има някакви хора които продължават да се ваксинират с нея. Символични бройки ама все пак нещо. Това ще е последният пирон в ковчега и при нас.

# 10 796
Астрата дава странични реакции основно при по-младите.

Да, леля ми, на 75, нямаше никаква реакция.

# 10 797
Между другото Европа като иска да е спираме, аз не знам как стои въпроса с плащания, договори. Ние колко милиона ваксини очаквахме от АЗ, това ни беше основната ваксина, ще се прекратят ли договори, ще се връщат ли пари. Защото ние за да си променяме изцяло ваксинационният портфейл то трябват пари, да купуваме повече други ваксини, които да покрият дефицита от спирането на АЗ.

# 10 798
  • София
От наблюденията ми за хората в обкръжението ми Пфайзер е най-смотаната ваксина. Толкова болни след нея, че къде ги видяха тези 90% ефективност не знам.
АстраЗенека направо я сринаха и то с противоречиви информации, които плашат и без това изплашените хора.
Фарма войни са това и нищо повече. Янсен ще последва съдбата на Астра. Дано там отделите им за кризисен мениджмънт се справят по-добре от тези на Астра

# 10 799
Тоест ще я пропуснеш заради единични случаи, които си прочел, игнорирайки всички останали, които ти казват, че втората РНК ваксина е с повече реакции? Хубаво, това е твой избор, но това не е сериозна причина.
Не мога да преценя кое е по-лошо в случая, но от личен опит отказвам каквато и да е векторна ваксина - просто вирусът имам чувството, че не е никак безобиден ... спутникът е с два вида, JJ с един като астрата само, че човешки аденовирус, към който може и да имаме имунитет. Така, че залагам на новите технологии - искам синтетика за втора доза ако въобще ще слагам такава.

Общи условия

Активация на акаунт