COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 100
Gadamer Това е въпрос за 1 милион долара Wink

# 11 101
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може да се проучи колко случая на тромбоза има при хора, които са се разболяли от ковид.

# 11 102
Насочете ме какъв трябваше да е видът на теста за антитела, моля!

# 11 103
  • Пловдив
Кантарджиев в БНТ

# 11 104
А каква е вероятността човек, който би получил тромбоза след ваксина, да получи същото усложнение след Ковид?

многократно по-голяма е вероятността да получи тромбоза в резултат на ковид

# 11 105
https://bntnews.bg/news/prof-momekov-chestotata-na-stranichnite- … -1103680news.html      
Проф. Момеков: Честотата на страничните ефекти при "Астра Зенека" е 1 на 100 000, при "Янсен" - 1 на 1 млн.        

"Няма обща европейска позиция по казуса с ваксината на "Астра Зенека", но данните се прецизират и това променя ситуацията. Това обясни в "Денят започва" проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

По думите му честотата на страничните ефекти на ваксината за Европа е около 1 на 100 000, а при тази на "Янсен" още по- ниска - 1 на 1 милион.

"Тези ваксини бяха разрешени под условие, т.е., те не са разрешени за употреба лекарствени продукти, и беше казано много ясно, че и компаниите производители, и регулаторите ще следят за текущи данни за безопасност. Клиничните проучвания бяха проведени безпрецедентно с огромен брой пациенти. Но когато говорим за страничен ефект с честота, която е около или под 1 на 100 000, е съвсем ясно, че няма клинично проучване на света, което да набере 200-300 000 души, за да може да установи подобни ефекти, така че ние разбираме за тези неща, след като излязат на големия пазар", коментира проф. Момеков.

Според него, и в проучванията, и в постмаркетинговите наблюдения това, което се случва, се случва скоро след поставяне на ваксината. В дългосрочен план независимо дали е векторна, или информационна РНК, се постига една временна експресия на тези спайкови протеини, така че на този етап не се очакват някакви такива ефекти в дългосрочен план.

Мисля, че е ясно, че когато са набодени около 600 млн. в света, в кохорта от половин милиард души ежедневно ще има умрели, ще има хора с всякакви състояния, въпросът е да се разбере дали имат общо с ваксината или не.

"При ваксината на "Астра Зенека" първоначално се започна едно разследване по сигнал, който не беше ясно дали е асоцииран, сега ни е ясно, че има причинно-следствена връзка, но честотата за европейското икономическо пространство е около 0,6 на 100 000 - една изключително ниска честота. В някои държави поставят границата на 60 години, в други на 55. Въпросът, който трябва да си зададем е: колко човека трябва да умрат от ковид, за да предпазим един човек от тромбоза, свързана с ваксината", каза още професорът.

Според него, след определен период от време ще има биомаркер, тоест, ще имаме лабораторен механизъм, по който да разберем дали лицето срещу нас е с повишен риск от тромбоза.

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" по думите му, е с доста по-непритеснителни данни чисто математически - там установената честота е около 1 на милион. Но все пак има случаи и регулаторните органи по света се занимават и с тази ваксина, както и самата компания.

"Ние виждаме вече, че механизмът е свързан с тоя PF4 фактор върху тромбоцитите. Важно е да се разбере дали това ще бъде класов ефект на векторните ваксини. Виждаме някакъв сигнал при "Янсен" независимо от ниската честота, ще разберем какво се случва, но това хвърля сянка на притеснение и върху "Спутник" и другите векторни ваксини, които се произвеждат по света, защото "Спутник" и "Янсен" са изключително сходни ваксини", каза още проф. Момеков."

# 11 106
А каква е вероятността човек, който би получил тромбоза след ваксина, да получи същото усложнение след Ковид?

Защото...?

# 11 107
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
https://bntnews.bg/news/prof-momekov-chestotata-na-stranichnite- … -1103680news.html       
Проф. Момеков: Честотата на страничните ефекти при "Астра Зенека" е 1 на 100 000, при "Янсен" - 1 на 1 млн.       

"Няма обща европейска позиция по казуса с ваксината на "Астра Зенека", но данните се прецизират и това променя ситуацията. Това обясни в "Денят започва" проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

"При ваксината на "Астра Зенека" първоначално се започна едно разследване по сигнал, който не беше ясно дали е асоцииран, сега ни е ясно, че има причинно-следствена връзка, но честотата за европейското икономическо пространство е около 0,6 на 100 000 - една изключително ниска честота. В някои държави поставят границата на 60 години, в други на 55.

Тоа да не е грешка. Тук пише "0.6 cases per 1 million people vaccinated."

Иначе това с тромбоцитен фактор 4 ни е ясно

# 11 108
Все повече си мисля, че освен всичко останало, вероятно е свързано и с неправилно поставяне на ваксината. Иначе къде точно се срещат т.н. "свободно ДНК" и тромбоцитен фактор 4. Но естествено това са си мои напълно лаишки разсъждения. Но доколкото разбрах в Дания са дали нареждане всички ваксини срещу ковид да се слагат с аспириране.

# 11 109
  • в страната на чудесата

Защото...?
Защото е характерно за този вирус: 28-30% от интензивните и 10% от неинтензивните...
Според мета-анализ, по-вероятен е ТЕ от дълбока венозна тромбоза, а не БТЕ...
https://thrombosisjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12959-020-00248-5

# 11 110
  • При семейството си
Причина за локдаун винаги може да се намери. Лесна работа.

Лесна я!
Меркел да вземе пример от нас.
Никакви локдауни и смъртността хвърчи в небесата.
За какво са ни хора?

Неслучайно и преди пандемията, предпочитани държави за лечение на стотиците благотворителни кампании в България бяха Германия, Израел, Турция и др.

# 11 111
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4

Броят на антителата не е важен, а клетъчният имунитет. Това заяви пред БНТ имунологът акад. Богдан Петрунов.

„Хората няма смисъл да ходят да си тестват антителата, това нищо не може да им каже, тъй като голяма част от антителата не са функционални, т.е. не са неутрализиращи антитела“, каза акад. Петрунов.

# 11 112
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4
Аз се изненадах, че в лабораторията в Токуда ме гледаха странно, когато казах, че искам неутрализиращи антитела.

# 11 113
  • София

Само че не знаем дали би получил тромбоза или не би получил. Също не знаем и как би изкарал едно боледуване - тогава не е само риск от тромбоза, а и от доста други последствия за организма. В момента всички се опитват по свой начин да решат едно уравнение с твърде много неизвестни при липса на формула.

Мангъров и образователният министър бяха много поучителни за мен в интервютата си. Сега, когато минаха изборите и двамата останаха извън играта, започнаха да изпускат някои реплики.

# 11 114
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, понеже тромбози има само след ваксини.

Аз така и не разбрах, за специфичен вид тромбоза ли става дума или за обикновена тромбоза
Защото, ако е специфичен, веднага би се доказала връзка
Ако не- то смъртта от тромбоза е 4 по честота в България от преди Ковид

Не, това не е обичайна тромбоза, които действително са много чести, става дума за рядко състояние на тромбоза в съчетание с ниски тромбоцити, т.н. хепарин индуцирана тромбоцитопения. И не е само тромбоза на синусовите вени.

Т.е антикуагулант на основата на глюкоза, предизвиква, образуване на тромби?

Това прилича на алергична реакция или дори на автоимунна такава

Значи реално, ако преди ваксинация, хората се изследват за PF4 (тромбоцитен фактор 4) автоантитела, ще е ясно, дали ще развият такава тромбоцитопения

Е тука още сме го обсъждали това. Не знам дали такова изследване би свършило работа

Общи условия

Активация на акаунт