COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 826
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 355
А, не. За безплатни тестове за пътуване не може да става въпрос. За свобода ставаше дума, не за тарикатлъци.
Миналото лято и аз почивах в България в постоянен контакт с много хора. Тестове не бяха необходими никъде.

# 11 356
  • В заешката дупка
Абсолютно ми е непонятно вече защо ЕС вземат такива радикални решения.
То нали много одобрени ваксини има, че да не подновяват договорите.

На мен не ми е чак толкова непонятно, защото става дума за следващата години. Разширяват се производства, ще има все повече доставки и в бъдеще времето няма да ни притиска както сега, така че ще може да се отсеят по-успешните ваксини.

Това обаче, което откровено ме изненада, е че Дания на този етап отписа АЗ.

# 11 357
а дали има мишлета със синусова тромбоза? Simple Smile
интересно, на фона на кофтите новини за АЗ от Европа, акциите им леко се покачват, за сметка на леко понижение при Пфайзър
Акциите не винаги се движат въз основа на това какво става. Неслучайно има 2 подхода за прогнозиране във финансовият свят, фундаментален и технически.
https://blog.nextrader.guru/технически-и-фундаментален-анaлиз-как/
Цитат
Руснаците твърдят, че тяхната ваксина е по-различна от останалите и че проблемите с останалите ваксини били заради пречистване. Също така твърдят, че досега няма такива тромбози след Спутник. Ето цялото изявление:

Руснаците имат интерес по някакъв начин да се изчисти имиджа на векторните ваксини, защото и спутника е векторна. Затова и предлагат технологична помощ, и казват че могат да решат проблема. Може и наистина да могат, те имат дълъг опит и традиции в производството на ваксини, но векторните ваксини, с решението на Европа да прекрати купуването на векторни и да се ориентира изцяло към РНК, е края на векторните ваксини, като дял от пазара, доверие в тях и т.н. през следващите години.
Започвам да се замислям, дали АЗ не беше пожертвана, за да не купува Европа Спутник. Съвсем отделен въпрос дали е добра ваксина.

# 11 358
Това че ЕК няма да договори определена ваксина, не означава, че всяка отделна държава не може да я договори, купи и ползва. Унгарците ваксинират със Спутник, германците я договориха под условие, че бъде одобрена от ЕС, което условие могат да променят утре. Даже провинция Бавария преди това самостоятелно си договори 2 милиона дози. Същото важи и за АЗ. Никой не е задължен да не я ползва.

# 11 359
  • Немция
Недоволна, и в Германия има хора, които правят всичко за глътка свобода. Много и към съда се обръщат и има ефект.
Какво значи глътка свобода? Задължително ли е да е зад граница? А ако някой го иска, да си плати теста от джоба.
Поне в Бг има много начини за доста повече от  "глътка" свобода, без да се прави тест.
Миналото лято почивахме два пъти - в Родопите и на морето, при това съвсем безопасно, без преки контакти с чужди хора. И без нужда да се правят тестове.
Недоволна, в Германия от месеци наред туристическия бранш е затворен. Който иска разходки, има възможност само за еднодневни екскурзии, без възможност за преспиване по хотели, къщи за гости и прочие.
Хората са зажадняли за повече.

# 11 360
EMA ще си провеждат пак проучване, този път в контекста на данни за заболеваемостта, смъртността, хоспитализации и това съотнесено с риска от кръвните съсиреци, въпросният анализ ще подкрепи и националните ваксинационни стратегии как най-оптимално да се използват ваксините; ще обсъдят и дали се налага актуализиране на препоръките относно втората доза при АЗ

https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine- … d-clots-low-blood

# 11 361
Недоволна, и в Германия има хора, които правят всичко за глътка свобода. Много и към съда се обръщат и има ефект.
Какво значи глътка свобода? Задължително ли е да е зад граница? А ако някой го иска, да си плати теста от джоба.
Поне в Бг има много начини за доста повече от  "глътка" свобода, без да се прави тест.
Миналото лято почивахме два пъти - в Родопите и на морето, при това съвсем безопасно, без преки контакти с чужди хора. И без нужда да се правят тестове.
Недоволна, в Германия от месеци наред туристическия бранш е затворен. Който иска разходки, има възможност само за еднодневни екскурзии, без възможност за преспиване по хотели, къщи за гости и прочие.
Хората са зажадняли за повече.
Хора, четете! Дискусията тръгна от това, как може да се узаконят безплатните тестове, които ЛЛ дават при симптоми, за да пътуват без пари здрави хора зад граница! И как може да се преведат и легализират, като се спестят няколко лева при източване на здравната каса.
Защото не им се плаща цената за теста.

# 11 362
Само на мен ли ми направи впечатление, или нещо не съм разбрала.
Майката на починалия 43 мъж е с положителен тест за ковид, а пък не е изолирана, говори с журналисти.
И аз първоначално така реагирах, но после ми се изясни.
Човека е починал на 2. Вече сме 14. Явно е минала карантината на жената.

Само се чудя, за какво са учудени. Съжалявам, но с нашите ластици, все повече хора ще чакат линейки с часове. За съжаление, все повече няма да ги дочакват.

# 11 363
  • София
Какви ластици, от утре започна ново броене с новото Народно събрание! Днес беше последното заседание на МС. Ако съм чула правилно, утре няма да има брифинг.

# 11 364
Скрит текст:
Лабораториите в големите болници слагат холограма върху сертификата на англ.език, което предотвратява злоупотреби.
Цибалаб също слага холограма.

И да се ползва направление за тест, холограмата не се слага ако е на български език. После превод и легализация са  безсмислени. Няма как да се правим на тарикати. Щом ще пътуваш, ще си плащаш теста.

Справка за превод от бълг. на англ. може да се направи в гугъл. В една от специализираните фирми, таксата е 40 лв легализация + 18 лв превод на страница = 58 лв.

Какви легализации? Достатъчен е прост превод, после го пращаш на РЗИ като снимка, да не мислите, че някой го.гледа под лупа? За Германия става въпрос.

# 11 365
  • на пъпа на Златията
Аз доколкото разбрах , синът не е бил с положителен тест . Поне от цитираното от нея , че е предполагала че е с Ковид
А не сключват нови договори защото ще си ги произвеждаме .
Забравихте ли че имаме инвестиция  в завод в  Българип само за 400 млн .

# 11 366
Само се чудя, за какво са учудени. Съжалявам, но с нашите ластици, все повече хора ще чакат линейки с часове. За съжаление, все повече няма да ги дочакват.
Споко, ще ги спрат ластиците. То и досега много мерки не сме имали, сравнено с другите държави. Но от утре ще ни завидят световно. И на липсата на мерки, и на първите резултати в класациите по заразени/починали, но пък всите на работа, по заведения, хотели, Занзибар и молове...

# 11 367
Не знам. Плаша се.
И се чудя, чисто правно, има ли възможност да се намеси ЕС, ако нещата тръгнат на зле?
Те ще намерят начин да защитят собствените си жители, но дали някой има механизъм да защити нас от правителствените решения?

# 11 368
Дори да имаше някакви централизирани европейски политики и ограничения срещу пандемията, какво от това? Тук основният проблем е съзнанието на хората и липсата на дисциплина/отговорност. Всякакви мерки са опорочени при липса на желание да се спазват. Начини да не се спазват - винаги ще се намерят.

В тази пандемия единственият начин да отървеш себе си и близките си е да спазваш мерки (наложени отгоре или от теб самия). И да се ваксинираш. Ако разчиташ на съседа, ББ или Брюксел да те пази...по-добре пали свещи.

# 11 369
  • Bristol
EMA ще си провеждат пак проучване, този път в контекста на данни за заболеваемостта, смъртността, хоспитализации и това съотнесено с риска от кръвните съсиреци, въпросният анализ ще подкрепи и националните ваксинационни стратегии как най-оптимално да се използват ваксините; ще обсъдят и дали се налага актуализиране на препоръките относно втората доза при АЗ

https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine- … d-clots-low-blood
Британският регулатор вече излезе с данни за това. Затова и вече не препоръчват ваксинация с АЗ на хора под 30 години. Рискът при тях е по-голям от ваксината от колкото ползите при слабо излагане/разпространение на Ковид. При средно и силно излагане, риск и ползи се балансирали. Излязоха с доста графики, за да обяснят на населението по възможно най-достъпен начин това. Тук в темата също ги видях публикувани.
Ето и графика и статия във FT по въпроса, статията не изисква абонамент. Разбира се, това са заключения на местна почва и може да не важат за другите.

https://www.ft.com/content/5db4a13f-11b1-4f1e-891b-9f68c639a6f9

Общи условия

Активация на акаунт