COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 263
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 370
За да работя, трябва да пътувам, но не мога от една година. Стиснах зъби за АЗ и се ваксинирах с надеждата за втора доза и евентуално "паспорт". Сега май има опасност да ме накарат да започна отначало (по-нататък, когато решат).
Пълна подигравка: остават ми благодарствените имейли от платформата...

# 11 371
скоро не ми се е налагал пср,но миналата година този от Рамус освен имената ми на латиница и номера на лк,други атрибути нямаше Simple Smile Нито мокър печат,ни нищо! С мм се бъзикахме,че можем да си сканираме бланката и само датата да сменяме.
Та здравната каса я доят всевъзможно,ще го правят и сега.Аз сега имам чувството,че лл са на процент в лабораториите,и дават направления за пср на поразия.А тия от лабораториите,буквално изкъртват,какви пари правят не е истина.

# 11 372
  • София
Утре, 15 април, няма да има брифинг на Националния оперативен щаб заради първото заседание на 45-то Народно събрание, това съобщиха от правителствената пресслужба.

Депутатите от новия парламент ще се съберат в 9:00 часа в старата сграда на Народно събрание, като в този часови диапазон ще положат клетви и ще изберат председател на парламента.

Все още няма информация кога ще се състои брифинга на здравните власти.

Преборихме пандемията. Отново! Но данните друго говорят, де....
Някой може ли да даде линк с графики за разпространението на вируса в БГ последните 14 дни?
Мерси!

# 11 373
14.04.21 - 2517 новозаразени (PCR 1493, БТА 1024), 380 576 общо
- 16,45% от 15 297 проби (PCR 8072, БТА 7225), ❗18,50% само от PCR, 14,17% само от БТА
- 68 707 активни случаи,  48 894 карантинирани
- 59 новозаразени медици, 86 новозаразени деца
- 9 685 хоспитализирани (-114), поне 11 новохоспитализирани,
❗807 интубирани (+8)
- 125 починали, 14 871 общо
- 3 647 освободени от карантина и "излекувани", 296 998 общо
- 10 836 с Комирнати, 674 с АЗ и 3 372 с Модерна поставени дози, 119 879 с две дози, 605 377 общо
.
Благоевград  96
Бургас  161
Варна  177
Велико Търново  62
Видин  18
Враца  55
Габрово   35
Добрич  97
Кърджали  41
Кюстендил  34
Ловеч  38
Монтана   37
Пазарджик  76
Перник  52
Плевен  66
Пловдив   228
Разград  29
Русе  100
Силистра  38
Сливен  51
Смолян  45
София  105
София (столица)  599
Стара Загора  95
Търговище   29
Хасково  71
Шумен  53
Ямбол  29

# 11 374
  • София
Скрит текст:
Лабораториите в големите болници слагат холограма върху сертификата на англ.език, което предотвратява злоупотреби.
Цибалаб също слага холограма.

И да се ползва направление за тест, холограмата не се слага ако е на български език. После превод и легализация са  безсмислени. Няма как да се правим на тарикати. Щом ще пътуваш, ще си плащаш теста.

Справка за превод от бълг. на англ. може да се направи в гугъл. В една от специализираните фирми, таксата е 40 лв легализация + 18 лв превод на страница = 58 лв.

Какви легализации? Достатъчен е прост превод, после го пращаш на РЗИ като снимка, да не мислите, че някой го.гледа под лупа? За Германия става въпрос.
Ама и ти все скачаш предварително, тестове за минаване на границата обсъждаме - не може да се влезе в Гърция или Турция например, без оригинален тест на английски с мокър печат от лабораторията върху него.

# 11 375
Дори да имаше някакви централизирани европейски политики и ограничения срещу пандемията, какво от това? Тук основният проблем е съзнанието на хората и липсата на дисциплина/отговорност. Всякакви мерки са опорочени при липса на желание да се спазват. Начини да не се спазват - винаги ще се намерят.

В тази пандемия единственият начин да отървеш себе си и близките си е да спазваш мерки (наложени отгоре или от теб самия). И да се ваксинираш. Ако разчиташ на съседа, ББ или Брюксел да те пази...по-добре пали свещи.

Не е точно така. Държавата за това е държава, за да вземе мерки, а не да разчита на съзнание, особено при тази ужасяваща смъртност ог по 130-200 човека всеки ден напоследък!
И това при 6 млн и нещо население в страна , която не е гъсто населена.
Да оставиш хората на съзнание в такъв момент и без мерки си е граничещо с престъпление , за което трябва да се търси отговорност.

# 11 376
Скрит текст:
Лабораториите в големите болници слагат холограма върху сертификата на англ.език, което предотвратява злоупотреби.
Цибалаб също слага холограма.

И да се ползва направление за тест, холограмата не се слага ако е на български език. После превод и легализация са  безсмислени. Няма как да се правим на тарикати. Щом ще пътуваш, ще си плащаш теста.

Справка за превод от бълг. на англ. може да се направи в гугъл. В една от специализираните фирми, таксата е 40 лв легализация + 18 лв превод на страница = 58 лв.

Какви легализации? Достатъчен е прост превод, после го пращаш на РЗИ като снимка, да не мислите, че някой го.гледа под лупа? За Германия става въпрос.

Не си прочела какво обсъждаме.
Говорим за тестове за пътуване в чужбина, не тест за сваляне на карантина тук в България.
То ако с прост превод ставаше... Joy
Не си открила топлата вода за съжаление.
Без мокър печат не става, а отскоро и холограмите....

# 11 377
Цитат
Конкретно комбинацията от векторна + иРНК ваксина може да доведе до "най-доброто от двата свята" т.е. висок титър неутрализиращите антитела и силен клетъчен имунитет.

По този повод се замислям за втора доза РНК. От друга страна пък ми е важно да сложа втора доза възможно най-скоро, така че след 2-ри май се ваксинирам с каквото има налично. И вече наесен бустъри.
И в къщи започнаха да обсъждат възможността за различна втора доза, но пък явно и там ще има забатачване и кой знае кога ще е възможно са се случи.

# 11 378
  • Стара Загора
Някой може ли да даде линк с графики за разпространението на вируса в БГ последните 14 дни?
Мерси!
https://covid.tobel.bg/#map=6.402903479553621/2789474.31/5170829.12/0

# 11 379
Аз не мога да разбера каква е зависимостта между първото заседание на НС и брифинга на щаба, та няма да има брифинг по този повод...?!? Много умно!

# 11 380
Големите вериги за нехранителни като Практикер и Бриколаж, пуснаха ли ги да работят с клиенти вътре?

# 11 381
Големите вериги за нехранителни като Практикер и Бриколаж, пуснаха ли ги да работят с клиенти вътре?
Мисля, че да. Минах покрай Джъмбо преди два дни и хора излизаха с големи торби оттам. Grinning

# 11 382
  • Пловдив
Аз не мога да разбера каква е зависимостта между първото заседание на НС и брифинга на щаба, та няма да има брифинг по този повод...?!? Много умно!

Много се надявам брифингът да се проведе със закъснение, примерно да е преместен за утре. Много по-важен е от първото заседание за парламента.

# 11 383
  • София
Хм, аз разбирам от последните изказвания, че обмислят, който не иска втора доза Астра, реално да няма заделена втора доза от иРНК. А един вид да изчака още малко и ако се дореди да си се ваксинира наново като неваксиниран по нормалния ред с 2 дози иРНК. Освен ако не решат нещо друго на общоевропейско ниво, че не им се хабят РНК ваксините. Правилно ли съм разбрала? Ако е така, дано да го обяснят по-ясно, иначе много хора с Астра ще останат излъгани. Ще си мислят, че ще чакат само за една различна доза иРНК , която им се полага, а не за две нови. Плюс, че трябва да се записват наново и реално няма да имат предимство като вече ваксинирани за втора доза.

# 11 384
sadlady точно това и аз си помислих. Леко като принуда за втора АЗ ми звучи. Ако не искаш АЗ, гориш и отиваш отново на опашка с всички останали.

Общи условия

Активация на акаунт