COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 084
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 430
  • Bristol
4 на 1 милион при Пфайзер и Модерна, 5 на 1 милион при АЗ.
Все пак това проучване е направено от Оксфорд, които  не са съвсем независими, но така пък ще се раздвижват и други, независими екипи, да съберат и анализират данните от Щатите и Европа.

# 11 431
защо като война? освен че досега за това се говореше едва ли не под сурдинка (че е възможно и при другите)

екипът от Оксфорд е ползвал данни от TriNetX electronic health records network, като са сравнявали случаи 14 дни след потвърден ковид и 14 дни след ваксина

на всички ни е ясно, че когато хората задръстват здравните системи, умирайки от ковид, последната грижа пак на тези системи е да търсят възникнали редки мозъчни съсиреци в комбинация с тромбоцитопения като непосредствена причина, но все пак явно има данни

също, още от началото изглеждаше логично проблемът да е свързан с нещо, което и самият вирус причинява при определен много малък брой хора... но, нека изчакаме ревюирането на проучването, то ще се чуе дали е достоверно

Канада вчера са решили да не ограничават изобщо ползването на АЗ, нито по възраст, нито по пол, заради превишението на ползите над риска, и ще я употребяват, въпреки че ден преди това са регистрирали първия случай на такава тромбоза при жена, която в момента се възстановява от нея

# 11 432
  • София
Освен да е започнал спад на вълната, но при липса на всякакви мерки ще е голям късмет.
Дори без никакви мерки , епидемията се движи на вълни . Същата Бразилия го показа. При нас ще има самоограничаване и после ще започне следваща .  Сегашната вълна започна веднага след затихването на предишната .
Ако спешно не се организира масова ваксинация така ще бъде.
Предполагам, че това го заявяваш като специалист в областа. Което не е така. Данните показват, че ваксинацията няма значение.
Ти като специалист в областта ли ми отправяш тази реплика Simple Smile Иначе предполагам, че се шегуваш, затова ти отговарям. Имаме нужда от шегички напоследък.

# 11 433
Не разбрах обаче CVT, съчетана с тробмоцитопения ли е? Но каквото и да е, явно честотата е почти еднаква при ваксините около 1 на 250 хиляди според проучването. Може и при различните възрасти/пол да е различно, тепърва ще научаваме подробности.

Но ако това е просто нещо, което спайк протеина на ковид предизвиква, тогава ще трябва да се успокоим, да приемем, че и във ваксините го има с много малка честота, да го разпознаваме и да го лекуваме.

# 11 434
  • Bristol
защо като война? освен че досега за това се говореше едва ли не под сурдинка (че е възможно и при другите)
Точно, вече е открито на масата. Преди само помежду си споделяхме и спекулирахме.

# 11 435
Здравейте, може и да има отговор, но аз не намирам нищо. Колко време след поставена първа доза ваксина Астра Зенека може евентуално да имам тромбизи. Тоест ако е минало повече от месец, може ли да се появят?
Става дума за изключително редки много специфични тромбози, за които досега няма данни да се появяват месец след ваксинирането. Няма никакви данни  ваксините да предизвикват "обикновени тромбози".

# 11 436
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Възможно е спайковия глюкопротеин да се свързва с интегрин αIIbβ3 рецептори на тромбоцитите, които активират реакции за кръвосъсиране

Това е ей този рецептор Platelet Glycoprotein IIb/IIIa Receptors

Тук пише за тези рецептори,
на който му е интересно

# 11 437
Аз не следя много темата със специфичните тромбози, защото не обичам спекулации при липса на достатъчно информация, но все пак това го видях и...

На този етап не бих обръщал особено внимание на каквито и да е "бомби", но иначе в тази не става въпрос за венозни мозъчни тромбози комбинирани с тромбоцитопения, за каквито в САЩ твърдят засега, че не са открили от 180 милиона ваксинирани с Файзър и Модерна.

Това е въпросната бомба, данните им за и Файзър и Модерна са от 500 хиляди души в САЩ, взети от някаква база данни (TriNetX), а не от реални наблюдения и са само за венозни мозъчни тромбози.

...оставям ви по този въпрос, нямам време, а и си има регулатори ще си кажат мнението, имайте търпение.

# 11 438
Литва също иска да вземе датските ваксини на Астра Зенека.

https://trud.bg/%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B … 0%B5%D0%BA%D0%B0/

Само нашият Ангелов бърза да изтегля ваксината.

# 11 439
Утре Меркел щяла да се ваксинира с АЗ. Живо се интересувам и какво ще маже на хлебчетата си за закуска.

# 11 440
Аз не следя много темата със специфичните тромбози, защото не обичам спекулации при липса на достатъчно информация, но все пак това го видях и...

На този етап не бих обръщал особено внимание на каквито и да е "бомби", но иначе в тази не става въпрос за венозни мозъчни тромбози комбинирани с тромбоцитопения, за каквито в САЩ твърдят засега, че не са открили от 180 милиона ваксинирани с Файзър и Модерна.

Това е въпросната бомба, данните им за и Файзър и Модерна са от 500 хиляди души в САЩ, взети от някаква база данни (TriNetX), а не от реални наблюдения и са само за венозни мозъчни тромбози.

...оставям ви по този въпрос, нямам време, а и си има регулатори ще си кажат мнението, имайте търпение.
абе май за едно и също става дума
извадки от първите три страници

Цитат
There are concerns about a possible association between vaccines against SARS-CoV-2 and cerebral venous thrombosis (CVT, also called cerebral venous sinus thrombosis; Silvis et al, 2017)
.

Laboratory test results, available in a subset of the COVID -19 patients, provide preliminary evidence suggestive  of
raised  D-dimer,  lowered  fibrinogen,  and  an  increased  rate  of  thrombocytopenia  in  the CVT and PVT groups. Mortality was 20% and 18.8% respectively

# 11 441
Не знам как в САЩ не са открили нито един случай, при положение, че в UK има 2 след Файзер.

# 11 442
абе май за едно и също става дума
извадки от първите три страници

По принцип казах каквото имах да кажа, не си падам по спекулациите и ги оставям на други.

Вече разликата между потвърдени случаи и разни много спекулативни догадки няма да я обяснявам.

# 11 443
Реално няма значение, защото в проучването разглеждат всички случаи на мозъчна тромбоза.

# 11 444
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Възможно е спайковия глюкопротеин да се свързва с интегрин αIIbβ3 рецептори на тромбоцитите, които активират реакции за кръвосъсиране

Това е ей този рецептор Platelet Glycoprotein IIb/IIIa Receptors

Тук пише за тези рецептори,
на който му е интересно

Това се случва по време на процеса на Гликозилация на протеините
Аз мисля, че това е причината.

"The spike protein is comprised of two protein subunits (S1 and S2), which together possess 22 potential N-glycosylation sites"
Тук пише, че спайковия протеин има 22 места за потенциално гликозилиране

Общи условия

Активация на акаунт