COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 304
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 625
От неделя в Израел вече няма да е задължително носенето на маски, а
СЕО директорът на Пфайзер вярва, че ще е необходима 3та доза 12месеца след първите две. Затова вече се сключват договори за 22ра и 23та, също стига и по далеч СЕО Албърт Бура като предвижда, че ковид19 ще остане и ваксини ще са необходими всяка година. Пфайзер намалява след 6м, затова ще е необходима 3та доза в период 6 до 12м, а след това всяка година ревакдинация...инфо ТаймЪфИзраел

# 11 626
Великата Швеция може да се ползва за пример от тези толкова пропаднали държави Тайван, Виетнам и Южна Корея, страдащи под бутуша на "медицинския фашизъм", а имащи толкова лоши резул...
Оп, чакай.

# 11 627
Великата Швеция може да се ползва за пример от тези толкова пропаднали държави Тайван, Виетнам и Южна Корея, страдащи под бутуша на "медицинския фашизъм", а имащи толкова лоши резул...
Оп, чакай.

"Великата" Швеция не е налагала фашизъм. Въпросът е защо европейските държави, които наложиха такъв не постигнаха резултатите на Тайван, Виетнам и Южна Корея?! Що ги ручаха жабетата, като накрая някои държави като Германия постигнаха резултатът на Швеция, а болшинството европейски държави дори имат по-лош резултат ако гледаме излишната смъртност за 2020 година?

Личното ми мнение, че се тръгна поголовно в Европа с тези локдауни от европейски тип от началото, вместо да се следва една по-умерена стратегия с дългосрочни ефективни мерки и сега постоянно се изтъква, че само локдауните работят. Като не си пробвал друго, това ще е вечната мантра.

# 11 628
Пюр, когато Европа се насели само с хора, с мисленето и действията на шведите(не новите, както се изразяваш), тогава можем да сравняваме.
Радвам се на успеха на Швеция, но той се дължи главно на хората там, на доверието, което имат във властта.
Сама даде пример миналата година. Швеция няма задължителни ваксини. И все пак всички се ваксинират, нали?

# 11 629
България нали пробва "най-либералните мерки". Резултатите мисля, че са ясни.

# 11 630
Цитат
Въпросът е защо европейските държави, които наложиха такъв не постигнаха резултатите на Тайван, Виетнам и Южна Корея?!
Защото не са го наложили. Като в някоя европейска държава приложат подхода на тайван, в който хората под карантина се следят 24/7 с мобилен телефон/гривна и я са напуснали жилището си, след 5 минути на локацията им има полиция, може да ми се обадиш. Затова и в 23-милионен тайван има общо 11 смъртни случая и присъствено обучение от миналата пролет - непрекъснато.

И, пак да припомним, за постоянно изпълзяващите фенове на швеция, как точно изглежда най-релевантната сравнителна графика за смъртта на милион население:

# 11 631
  • Немция
Pure, добре, да речем България има по-умерена стратегия. Починалите са в момента почти 15 000 души от ковид.
При има-няма 7 милиона души.

Такава смъртност в Германия при население 83 милиона души можеше да означава 150-160 000 души. Звучи ми много.
Затова по-добре строги мерки(макар и невинаги адекватни) до масова ваксинация вместо масов мор.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 00:32 от Бибит

# 11 632
Чуждестранни коли щъкат, както винаги.
Животът не е спрял и това се забелязва по задръстените аутобани.

Стига заблуждава. Никой не щъка както винаги, освен пренос на стоки и то в ограничен обем.

# 11 633
  • Немция
Никого не заблуждавам.

Празни пътища не виждам.
Отделно моите деца обичат да броят камиони и коли от други държави по време на път и са обект на коментари.

Транзитът си върви. Може да е понамалял в известна степен, но не чувствително.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 00:42 от Бибит

# 11 634
Пюр, когато Европа се насели само с хора, с мисленето и действията на шведите(не новите, както се изразяваш), тогава можем да сравняваме.
Радвам се на успеха на Швеция, но той се дължи главно на хората там, на доверието, което имат във властта.
Сама даде пример миналата година. Швеция няма задължителни ваксини. И все пак всички се ваксинират, нали?

Зависи как ще подкараш стадото. Шведското стадо беше подкарано със съвсем различна стратегия. Локдауните в Европа бяха с ефект йо-йо. Затвори стадото, психясай го, изнерви го, па го пусни от кошарата, то се юрне като невидяло, па вдигне отново кривите и го натикай за пореден път кошарата. Не знам как издържа европейският народ с тези  локдауни цяла година и то със съмнителни резултати. Разбирам локдауните с тези мъки да бяха постигнали ефект Zero Covid, а накрая постигнаха само едно голямо Zero във всякакъв аспект - и медицински, и икономически, и психически.

Това е тъжната равносметка за мен!

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 02:29 от Анонимен

# 11 635
В Тайван никога не са имали локдаун. Реално не са затваряли нищо вътре в държавата.
Имаха обаче нещо много по-добро от това. Граничен контрол, контактно проследяване и истинска карантина.
В Европа ако ще 100 локдауна да наложат, те само временно ще смъкват случаите и когато всеки път отварят на високи стойности, вирусът отново ще тръгва да расте нагоре, което и напрактика се случва. Това е йо-йо стратегията на безкрайната епидемия с безкрайните локдауни, които се използват като лесно средство за митигация на епидемията като целта е да не се препълват болниците.  А по границите по принцип има полумерки както и карантината не се спазва особено строго. Изобщо почти нищо общо няма европейската стратегия със стратегията на азиатските държави.

Швеция може да е пример само ако се сравнява с тотално провалени държави като България, но като цяло Швеция изобщо не е пример за справяне с пандемията, дори скандинавските й съседи се справиха много по-добре, за азиатските по-добре да не коментираме. Пример може да е някой, който се е справил отлично, а не "малко по-добре" от най-лошо представилите се. Да не говорим, че шведската стратегия, приложена извън Швеция обикновено е с катастрофални резултати, във Великобритания доведе до над милион повече ковид инфекции миналата есен.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 00:49 от LillyM

# 11 636
Не виждаш, защото не ходиш по тях. Наистина безобразно заблуждаваш.

# 11 637
  • Там,където се събуждам щастлива.
Администратор съм на група за българи в Нидерландия. Всеки ден си обменят информация за пътуването от Нидерландия до България, за пазаруване в Германия и какво ли не. Взимащите участие в обмянаната на информацив са много. Малцина са спрелите се. През последните два дни се споменава единствено за контрол Нидерландия -Аахен. Другаде няма.

При нас пламна за два дена едно основно училище. Заразиха се 5 колеги и 35 деца. Очаквам да се отрази и на нас, защото повечето имат братя или сестри в средното училище. Ще видим...
Другата седмица ще може с бърз тест да се ходи в 17 музея в страната. Тестовете са безплатни. Ходи ми се в музей, но бих го направила само за временна изложба.

# 11 638
  • Немция
Да не говорим, че шведската стратегия, приложена извън Швеция обикновено е с катастрофални резултати, във Великобритания доведе до над милион повече ковид инфекции миналата есен.
Hands Plus1 С това се приключва анализа за успеха на шведската стратегия, приложена в други държави.

# 11 639
Че то Швеция не е била толкова добре, хайде сега.
Затова ли онзи Тенгеле-Менгеле се извиняваше публично.
Дори имаше истории на българи, при това лекари как са го прекарали със семейството си и на каква цена, вярно оживели, но не благодарение на шведската здравна система и с поражения до живот.
Лично аз съм била преди години в Швеция 2 пъти за по 2 седмици на гости. Ми то..в Южна Швеция..няма сравнение и то в областен град. Народ..колко да има, в ниски сгради, на големи разстояния, имат си страхотен ред, имат си правила, самите шведи са по-обрани в общуването и за купони..правят, но не са като българите. Имаха един голям покрит басейн, с фитнес огромен, бе всичко събрано ,не помня как го наричаха, страхотно беше , то 3-4 басейна вътре с пързалки , с бар, супер, ама това им е удоволствието там. Иначе и да се напиеш не можеш за мъжете. Огромни магазини на космически разстояния и то вътре не можеш да се сбуташ с някой ей-така за утеха. Сравнение никакво не може да става. Вярно в столицата и на други места (не съм била) може и да е населено, ама абсурд, като примерно една София си мисля, половин държава в един град стана. Нямат и чак такъв туризъм зимен, летен, да се изсипват всички алкохолици накуп. Социална система е без аналог май в Европа. Самите шведи -натуралните, ядат здравословно , живеят така, бе..всичко е под конец. За всяко нещо се следи, бяха опищяли за някакво месо в магазините дето било с изтекъл срок на годност и то с няколко дни, въртеше се по телевизията и ми казаха, че за това се карат, ама ..то на най-високо ниво, държавен проблем едва ли не. Училищата-ниски сгради на по 2 етажа , на мен като ламаринени ми се видяха , нямаха вид поне там дето видях, ама то..и деца да има малко, не знам как са били , но като стаи се виждаха малко да има. Нищо общо с нашите училища и набутани деца от всички класове накуп. То няма смисъл да си с маска почти, не можеш да срещеш човек по улицата, то те огромни булеварди ми се виждаха едва ли не...бе всичко е едно широко пространство , те и затова приеха толкова мигранти. В Малмьо швед рядко да видиш, а сега май е атракция. Там малко по-населено , но..пак хора малко по улиците видях. Само в големите магазини за дрехи и козметика дето жените се бутаха и то с децата -свободно тичащи, бутащи всичко и събарящи, крещящи на воля и никой не им прави забележка, ама никой.
Стига с тази Швеция има си плюсове и минуси. Но за ситуацията там и че сега са малко по-добре не е виновен подхода им и мерките.  На тях възрастното население си отиде почти, та..а и те са хора, дето изпълняват и се пазят и без нареждане и следене толкова. Просто се пазят, модно е да се грижат за себе си , както и в много държави де-спортуват, хранят се здравословно, спокойни са...какво да ги бутне толкова. Ние само въздуха дето дишаме с изгорелия боклук на цяла Европа тук ни е достатъчно и без вируса да ни утрепе.
Никакво сравнение не може първо да става , а Швеция пък поне в моите очи изобщо не е успяла в борбата с вируса. Те просто са друг народ, с други стандарти на живот и отношение към живота, начин на живеене, бе.. други са просто. Хем са добре, хем не са за мен поне. Добре ще си там, ама ще умреш от скука направо. Като прибавим и че в 16 ч вече е тъмно там зимата и увяхваш съвсем и депресираш. Някакви ферми имат на километри разстояния, вероятно семейства се грижат, като островчета направени и озеленени красиво кръгово, ама то...да пиеш кафе със съседа трябва кола да палиш и  пътуваш поне половин час, другото е поле. Не знам с тази Швеция това, онова, ама...тук швед ще гледа стерео и ще се чуди къде е попаднал. Или ще полудее от адреналин, или ще се гръмне от отчаяние. Нормален няма да остане със сигурност си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт