COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 193
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 955
  • в страната на чудесата
Не виждам кой и как ще задължи ЛЛ да четат брошурите на РЗИ. В страната нямаше доскоро унифициран протокол за извънболничната помощ. ЛЛ са самостоятелни практики. Разпространението на здравна информация към населението не е тяхно задължение. Плащаме данъци за съществуването на второстепенни разпоредители като нцзи, НЦЗПБ, РЗИ и пр.
Личните лекари имат задължение за лечение, както и профилактика на социално значимите заболявания и си имат разписани програми. За ковид нямат.
Когато се започна препоръчителната ваксинация за HPV и ротата, обученията бяха финансирани и организирани от фармата. Сега защо не питаме файзър защо не прави нищо. Аааа щото са заети с друг тип пазарни войни.
Ами всеки да се оправя в крайна сметка. Повечето успяват.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 18:22 от bubanka

# 11 956
Непрекъснато ни пеят за тези антитела и безсимптомно прекарване, ама аз вече писах - с първа доза края на февруари правих изследване и нищо! Никаква протекция нямам шест седмици след това. Надявах се че съм го изкарала безсимптомно обаче уви. Та да не ни успиват с напразни надежди как без да сме усетили нещо сме прекарали. Сега пак ще направя изследване след втора игла, че нещо и лабораторията ме усъмни.

# 11 957
Да припомним все пак, че в историята на човечеството никога не е имало по-масов тест на ваксини. Това ни говори, че резултатите са абсолютно приемливи и единствено се чака малко повече време (около 1г.) за да се одобрят окончателно. Вероятно ще се правят и поливалентни ваксини както за грипа, както и различни бустъри. Между другото има доста случаи на добро повлияване на тумори посредством ваксинация особено с mRNA ваксини. Това тепърва ще се изследва как и защо, но общо взето се предполага че стимулирането на имунитета влияе добре и в тази област.

Може ли малко повече информация за това? За ковид ваксини ли става дума?

# 11 958
  • София
Скрит текст:
Непрекъснато ни пеят за тези антитела и безсимптомно прекарване, ама аз вече писах - с първа доза края на февруари правих изследване и нищо! Никаква протекция нямам шест седмици след това. Надявах се че съм го изкарала безсимптомно обаче уви. Та да не ни успиват с напразни надежди как без да сме усетили нещо сме прекарали. Сега пак ще направя изследване след втора игла, че нещо и лабораторията ме усъмни.

Мда, затова казвам - само теория е. Това са две страни на една и съща монета - едната е тази, другата е идеята, че всъщност починалите от коронавирус са далеч повече, но никоя страна не тества всички починали. Изключвам България, тук батакът е ясно, че е много дълбок, ама той е дълбок и без коронавирус. Не че е успокоение, ама си е така, няма какво да си кривим душата.
Аз лично много се моля да съм жива и здрава, за да видя след около 5-10 години какво ще лъсне и бас държа, че ще има яки изненади. В момента емоциите са много, лашкането в крайности е голямо, пандемията още не е и наполовина преборена в "белия свят", рано е за изводи и за теглене на чертата.

# 11 959
Да припомним все пак, че в историята на човечеството никога не е имало по-масов тест на ваксини. Това ни говори, че резултатите са абсолютно приемливи и единствено се чака малко повече време (около 1г.) за да се одобрят окончателно. Вероятно ще се правят и поливалентни ваксини както за грипа, както и различни бустъри. Между другото има доста случаи на добро повлияване на тумори посредством ваксинация особено с mRNA ваксини. Това тепърва ще се изследва как и защо, но общо взето се предполага че стимулирането на имунитета влияе добре и в тази област.

Може ли малко повече информация за това? За ковид ваксини ли става дума?
iRNK ваксините се разработват не от скоро, като първата им цел е точно борба с рака. Самата и-РНК се явява полимодално шаси, на което може да закрепиш различни функционалности. За това и от Модерна и Файзер са убедени, че няма да им е много трудно да модифицират ваксините си и срещу нови и опасни мутации на короната. Общо взето, са последната генерация на ваксините.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 17:47 от ColorIndex

# 11 960
  • София
Mury-mur, в това отношение американците са много категорични - Х дена след преболедуване и У време, ако лечението е било с кръвна плазма, се препоръчва ваксинация. И няма второ мнение спуснато, поне не и общонационално.

# 11 961
Не, беше ми интересно по какъв начин ваксината срещу ковид води до подобряване на рак. Иначе съм чела за използването на вируси за лечение на рак, но те се инжектират директно в тумора.

# 11 962
Mury-mur, в това отношение американците са много категорични - Х дена след преболедуване и У време, ако лечението е било с кръвна плазма, се препоръчва ваксинация. И няма второ мнение спуснато, поне не и общонационално.

Може само да им завиждаме, че имат общонационално мнение. Това липсва при нас.
Моя грешка, болднала съм не тази част от поста ти, която визирах - имах предвид другия случай с антиваксърката - личен лекар

# 11 963
  • Там,където се събуждам щастлива.

И в Нидерландия е така. Казват “по протокол е...” Приема се, че съставилите протоколи имат повече опит с разпространението и борбата с вирусните заболявания от личното мнение и опит на един личен лекар. Със сигурност и тук има такива, които имат лично, по-различно мнение, но не съм убедена, че си позволяват настървено да са срещу протокола и да обясняват как ваксината е създадена, за да унищожи хората.

# 11 964
  • София
Скрит текст:

Може само да им завиждаме, че имат общонационално мнение. Това липсва при нас.
Моя грешка, болднала съм не тази част от поста ти, която визирах - имах предвид другия случай с антиваксърката - личен лекар

Няма грижи, важното е, че се разбрахме.
Иначе, да, в САЩ като че ли CDC си върши много съвестно работата и има адски стриктни, подробни и много, много ясни препоръки - не само за ваксините след преболедуване, които силно препоръчва (и то без оглед на прекарването на вируса). Има препоръки за ваксинираните с две дози, които според Центъра могат да живеят вече една идея по-спокойно, за ваксинираните с една доза (яко пазене), за маски, мерки, всичко. И всичко им е обяснено толкова достъпно и ясно, няма хън-мън.
Мисля, че не е късно за една кампания и в България, но да е наистина общодостъпна и на прост и разбираем език. Не всеки чете и се интересува подробно по темата, има хора, които са в една такава сива зона и които имат нужда някой да говори човешки с тях. За мен Симидчиев е един чудесен пример - благ, умерен, точен, ясен, изчерпателен. Въобще не ме интересува от коя партия е, той е човекът, който може да излезе напред в тази здравна криза. Ето, и Antea това, което описа - ами, човек-душа.
Имаме страхотни лекари, страхотни, не е като да нямаме капацитет.

# 11 965
Не, беше ми интересно по какъв начин ваксината срещу ковид води до подобряване на рак. Иначе съм чела за използването на вируси за лечение на рак, но те се инжектират директно в тумора.
Все още няма достатъчно изследвания, но ракът може да се приеме и за автоимунно заболяване защото имунната система не отличава раковите клетки от нормалните. Професорът каза, че е чул за някои случаи в които след ваксинация пациенти с рак са имали по-добри показатели на заболяването. Преположи, че поради T-клетъчната стимулация е вероятно тези клетки да са убити от имунната система ... ще чакаме тепърва данни а не спекулации, но звучи логично.

# 11 966
Така трябва да е. По протокол. Не според личните настроения на ЛЛ.
Пак да пиша в тази връзка, на майка ми ЛЛ се произнесе, че в никакъв случай не трябва да се ваксинира, защото била с много придружаващи заболявания?! Не е ли за трепане? В цял свят това е приоритетна група, само нашата "хубавица", 70+ годишна пенсионерка, която отдавна не си ъпдейтва знанията, е на особено мнение?

# 11 967
Ти нали пусна за антитела неутрализиращи или бъркам. Това ли не е дало добър резултат изследване и нали с АЗ беше.
Питам, защото тук още една потребителка сподели за себе си и съпругът и. Тя след втора доза Модерна и не помня колко седмици е с почти , като моя резултат. Съпругът и обаче след АЗ и първа игла, някъде седем седмици е под границата и беше разочарован човека с право. Мисля си, че ти е било рано, както и на него. АЗ се проявяват май по-късно и изработват май тези антитела. Но пък е показано, че има макар и под нормата, нещо цъка и работи в организма, значи не сте от тези десет процента хора без да могат да дадат отговор. Мисълта ми е да не се притесняваш и разочароваш, просто по-бавно става , пък и нямате още втора доза. Някъде четох за АЗ , че по-бавно се изработват, но пък са по-дълготрайни (по-бавно после падат от другите две ваксини)  Та...не се притеснявайте, ще имате , ама трябва и втора доза да се бие и мине време още.
Аз пък друго се светнах снощи на спокойствие, че все за нещо трябва да се хвана. Хубаво, че ми изяснихте за процентите и резултата, но... Като си пусках изследването ми предложиха и количествен тест да си направя , та да мине всичко и да имам повече яснота или..знам ли нещо такова. Тогава си мислех само за боцкането и не обърнах внимание , мислех че за парите нещо да вземат, ама не е така.
Сега например правим за неутрализиращи антитела и имаме, това добре. Но..колко са те не е ясно. Може да си над 90% и да се радваш, ама бройката ти да не е голяма. То има значение според мен и количествения тест. Колкото повече имаш е добре, но само ако са действащи и работещи. Но пък , ако са малко на брой и работят уж , то пак...колко пък ще хванат вируса да го утрепят. Мисълта ми е , че ако си правите такива тестове да не сте скрънзи като мен(( Направете си и количестван да се знае, защото си е друго примерно имаш 1000 антитела и работят на 80-90 процента или да имаш 20 и да работят 90 процента. Може и да бъркам, сега пък това ме чопли и се ядосвам на себе си. Иначе за тези тестове си мисля най-добре след втората игла и поне 2 седмици , дори повече да минат , тогава си направете и да знаете какво и що (ако искате де, но тогава ще се види какво се е получило) След първата игла то..явно е рано и човек се разочарова, почва да съжалява..ми не е приятно.

# 11 968
  • София
Проф. Кантарджиев: Нощните заведения не трябва да отварят
"Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняване. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения", заяви той.
Много се съмнявам, че някой ще се вслуша в подобни призиви - точно сега.

# 11 969
Не се филмирайте с тези антитела. Всички ваксини водят до клетъчен имунитет - това е нещото което ще ви спаси от ковид и предпази от тежко боледуване. Т-клетките не се интересуват въобще от вариантите на вируса.

Общи условия

Активация на акаунт