COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 375
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 285
Днес не трябваше ли да има брифинг за Астра Зенека?

# 12 286
  • София
Скрит текст:
Моя приятелка си сложи АЗ в зелените коридори, имаше нормалните за ваксината странични реакции. Два дни не беше добре, даже се радваше, че ваксината действала. Мъжът ѝ  си сложи след няколко дни, също АЗ. Сега приятелката ми пише " Не успяхме да сложим втора доза, само една не върши работа, разболяхме се и двамата. Имаше дни в които се молех да оцелеем. Аз го заразих. Вярвахме, че ще бъде леко. Изобщо не беше. Беше ме страх, че за едни от двамата може на няма легло в болница и решихме да си останем у дома и каквото стане. Поне оцеляхме, надявам се да няма последствия" 
Зелените коридори започнаха от 26 февруари, до до оня ден (с АЗ). Кога вашата позната си е сложила първа доза на АЗ, колко дни след нея се е разболяла, тези неща е важно да се уточняват. Иначе сте в групата на ЕЖК.

Иначе, при сегашното ниво на разпространение в България, надали която и да е ваксина, след колкото и дози да сложите, ще свърши кой знае каква работа.
  Тя я сложи в началото на март, мъжът й около седмица по-късно. Обади ми се няколко часа след поставянето й, беше доволна, нямаше реакции. Неразположението й започнало късно вечерта. Тя се е разболяла на 3 април, почти месец след поставяне на ваксината. Носила е маска само в магазина, ползва личен автомобил, работи сама в стая. Мъжът й се е разболял три дни след нея, не са се изолирали. Той се е грижил за нея, спали са в едно легло, ползвали са всичко както си е било винаги, т.е. той не се е пазил, защото е имал ваксина.
Ясно, мерси. Т.е., заразила се в между 2 седмици до месец след поставяне на ваксината, тъй като не е ясно инкубационния период колко време е бил при нея.
Потвърждава се наблюдението, че ваксина, особено между първа и втора доза, нямат кой знае каква ефективност.
Апропо, тестове правили ли са?
[/quote]

Тя, да. Антигенен, била е сигурна, че е нещо друго. Отишла да си направи само защото личната настояла. Симптомите и лечението и при двамата е било едно и също.

# 12 287
И аз чакам да пуснат ваксина за деца, за да ваксинираме поне най-голямата. Единственото, което ме безпокои е дали наличната ваксина ще покрива повечето най-опасни щамове. Бих ваксинирала и по-малките, но за тях се очертава повече чакане.

Аз също изкарах вируса след първа доза и съм безумно щастлива, че имах възможност да се ваксинирам. Колкото и да се пазихме. От училище дойде.

Точно заради развъждането на ковид в ученическите колективи, в Щатите усилено се коментира ваксинация на деца и младежи, като единствен изход от нови пандемии и шанс за ПО. Не за да пазят възрастните, там те масово се ваксинират. Но без ваксинация, може да продължи да циркулира сред децата и от там да се появат нови мутации, застрашаващи или направо правещи неефективни ваксините.
Поне така ми обясни мой съученик, живеещ в LA. Но определено ваксинацията на деца е на масата в обсъжданията на борбата срещу вируса там с цел пълно ликвидиране.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 12:51 от loska

# 12 288
Някои хора са добре информирани и дори да си сложат ваксина не биха принудили децата си.
А много добре информираните задължително ще ваксинират и децата си. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
Вчера е починала от Ковид повторно заразена лекарка от Свиленград. Пък който иска, нека да си вярва, че няма вирус.

# 12 289
Статистика за област Шумен за предходната седмица:

https://bnr.bg/shumen/post/101455502/stoletnik-bori-koronavirus-v-shumen

# 12 290
  • София
Някой знае ли кога ще е този митичен брифинг за ваксините днес? И на мен ми е интересно какво става с консултациите за ново правителство, но и за ваксините ме интересува и то лично...

# 12 291
  • Където морето целува небето...
Кога започна първото ваксиниране с АЗ? Кога трябва реално да започне да се поставя втора доза на първите ваксинирани? Аз имам точно две седмици, но предполагам има хора много преди мен (моята ваксина е в коридорите).

# 12 292
Кога започна първото ваксиниране с АЗ? Кога трябва реално да започне да се поставя втора доза на първите ваксинирани? Аз имам точно две седмици, но предполагам има хора много преди мен (моята ваксина е в коридорите).

Доколкото си спомням, последната седмица на февруари, но точна дата не мога да кажа.

# 12 293
Първите дози от АЗ пристигнаха на 06.02.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/02/06/31 … D0%25B0%25D1%2581
Там някъде би трябвало да е започнала ваксинацията с АЗ.

# 12 294
  • Бургас
зелените коридори с АЗ  почнаха 20 февруари

# 12 295
Не говорим за зелените коридори, а за първите поставени ваксини от АЗ.

# 12 296
Някъде около 12, 13 февруари може би. Униформените МВР бяха сред първите астри.

# 12 297
  • София
Някой знае ли кога ще е този митичен брифинг за ваксините днес? И на мен ми е интересно какво става с консултациите за ново правителство, но и за ваксините ме интересува и то лично...
В 16 ч. се очаква да стане известно как България ще процедира с ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека"/Оксфорд. Решението ще бъде обявено след заседание на ваксинационния щаб.
Основните въпросителни са около поставянето на втората доза - заявките на здравните власти до момента са, че хората с поставена първа доза "АстраЗенека", ще могат да избират дали втората да е от същия продукт, или иРНК ваксина (на "Пфайзер"/"БиоНТех" и "Модерна").

от ТУК

# 12 298
Изследване ще проучва как настъпва повторно заразяване.https://bnr.bg/post/101455554/britansko-prouchvane-tarsi-kakva-d … vtorno-zarazavane

# 12 299
  • София
Някъде около 12, 13 февруари може би. Униформените МВР бяха сред първите астри.
Точно, в края на миналата седмица познати полицаи искаха да си сложат втората доза, че са минали 10 седмици. С триста зора успяха на място, различно от първото. Не искали да им слагат, защото нямало официално решение.

Общи условия

Активация на акаунт