COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 660
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 450
Sunshine_Reggea,
Пропускаш едно след 84 ден.
Това като черните петъци, дето много хора изпускат ДО 80% намаления Simple Smile
Не ползваш никакви привилегии. Може на 84 да стигнеш до пфайзер, може и на 94 ден. Редиш се по опашките и това е . Може да пробваш и през ЛЛ. Няма запазени дози за такива с първа АЗ

К Ангелов, каза, че се знае колко хора чакат за втора Астра и за тях ще има ваксини, дори ще им се обаждат, не е нужно да заявяват втора доза.
Един вид ВИП обсулжване се задава.

Сутринта служаш професор Радостина Александрова, давам линк
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9723850
Почти нищо не каза, което да се отбележи, осве да отивам на ваксина с усмивка и вътрешно спокойствие, а не като на заколение.

# 12 451
Sunshine_Reggea,
Пропускаш едно след 84 ден.
Това като черните петъци, дето много хора изпускат ДО 80% намаления Simple Smile
Не ползваш никакви привилегии. Може на 84 да стигнеш до пфайзер, може и на 94 ден. Редиш се по опашките и това е . Може да пробваш и през ЛЛ. Няма запазени дози за такива с първа АЗ
Ей това ме притеснява и мен.
Личната както не слага ваксини, а на Ангелов видяхме "обещанията".

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 09:35 от Lemy

# 12 452
Скрит текст:
Mama_Nana,
Стига сте се подценявали. По запозната била от теб, интелигентна била ....
Щом ги говори такива, значи не и за ваксините и пандемията.
Точно това мен ме притеснява и с поставянето на ваксините, че доста от тези дето ги поставят са джаста праста, мислят се за много интелигентни.
Вероятно джуркат флаконите хубаво да се смесят, не знам как темперират ваксините след като ги получат, но се притеснявам, ако за по-бързо ги слагат по радиаторите, че от минус 80, няма кой да чака и те такива неща.
За мен е важно какво правят в щатите и Израел, за мен там не смесват ваксини, не слагат по половин дози, че да обхванат повече хора и не правят компромиси.
Иначе щатите вече да са обявили всички желаещи за ваксинирани, ако бяха си използвали милионите астри дето им залежават по складовете и да им добавят по една пфайзерка за железен имунитет Wink

Използвам поста на 001.
Съжалявам, че ставам досадна - но все пак не е нормално да се правят всякакви експерименти на наш гръб. Като има недостиг на ваксини, да бяха помислили как да "поднесат" новината за редките тромбози при АстраЗенека - цял месец стана ваксината е спряна на практика. Това срашно забави темпа на ваксиниране.

Разбирам защо отлагат във времето вторите дози на Файзер, но нали самите производители, а и практиката показва, че след първа доза даже и преболедували не са напълно защитени. И има много случаи на заразили се след първа доза Файзер.
Какво се постига така - хем компроментиране на ваксинирането, хем хората продължават да се заразяват, случаите не спадат и така и вирусът продължава да мутира. И се въртим в омагьосан кръг.

Вече и аз се объзсърчавам - т.нар. лидери на Западна Европа в моите очи са вече напълно дискредитирани. Абсолютна неспособност за адекватни действия!

# 12 453
Ангелов го знаем, само гледа да предаде горещия картоф на следващия. Даже май щели да връщат мандата веднага, като им го връчат следобед.
В София в момента няма избор на ваксини, защото имало много списъци на приоритетните от 1, 2 и 3 и те едва ли в началото на май ще се изпарят. В провинцията положението с избор, май е по възможен в момента.

# 12 454
Доста линчи лекари имат Пфайзер и Модерна, поне в София. Вероятно е възможно и без редене по опашки, поне това виждам от познати.

Иначе всеки сам си решава, но ако аз имах първа доза АЗ щях да си сложа и втората. Приятелите ми с АЗ в момента правят това.
Потвърждавам казаното от Бояна ... дори аз вече успях да се ваксинирам с първа игла.

# 12 455
В Бавария спират Астра за всички под 60 години, без значение пола. Така ли е, момичета, пишещи оттам?
Ще им предлага Файзер или Модерна на 12 седмица и в много редки случаи, след консултация, можело втора Астра.

Липсва ми един потребител, който предаваше от Белгия.
Какво се случва с него, надявам се да е добре и скоро да даде кратка инфо за ситуацията там.

# 12 456
Дори и в София обаче много ЛЛ изобщо не се занимават с ваксини.

# 12 457
  • София
Резюме на интервюто на Илко Гетов от ЕМА пред БТВ и д-р Бацелова от МА пред БНР  https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/20/4200625_koronavirusut_v … nariia_za_horata/

# 12 458
По-назад прочетох линк за перикардит (или миоперикардит, извинявам се, ако съм неточен) след рнк ваксини, и то 8 случая в сан Диего, ако правилно съм разбрал. Не видях обаче: 1) след коя доза, 2) след колко време?
Защото звучи притеснително, перикардитът не беше ли с голям риск да се получи след / по време на ковид? Имам позната, която не разви пневмония, но разви перикардит 2 седмици след положителен тест...

Не, осемте случая са в друга болница по съобщения на друг доктор. Д-р Топол е в Сан Диего, но не казва колко случая са при тях, само че бил забелязал. Не се казват подробности за дозите, но в Израел има случай от февруари на младо момче след втора доза.

https://www.jpost.com/health-science/19-year-old-hospitalized-wi … accination-657428

Естествено, не се навивайте предварително сега, дори да има нещо сигурно е много рядко, просто го споменах защото д-р Топол го е написал, сигурно нещо е забелязал за да го напише.

# 12 459
В Бавария спират Астра за всички под 60 години, без значение пола. Така ли е, момичета, пишещи оттам?
Ще им предлага Файзер или Модерна на 12 седмица и в много редки случаи, след консултация, можело втора Астра.

В цяла Германия, не в Бавария само отдавна спряха АЗ за всички под 60.

# 12 460
Съншайн, ти не си ли с Комирнати?

# 12 461
Доста линчи лекари имат Пфайзер и Модерна, поне в София. Вероятно е възможно и без редене по опашки, поне това виждам от познати.

Иначе всеки сам си решава, но ако аз имах първа доза АЗ щях да си сложа и втората. Приятелите ми с АЗ в момента правят това.
Потвърждавам казаното от Бояна ... дори аз вече успях да се ваксинирам с първа игла.
И колко мен много ваксинирани от лични лекари. На други им звъняли личните, а те от страх или под влияние на близки отказват. Още обаче ме гложди въпроса дали личните лекари имат необходимите условия за съхранение на РНК ваксини.

# 12 462
Пак започваме да се катерим, май няма така лесно да затихне третата вълна, идват и празници, след тях как ще е, незнам..В кой сайт има бройки новозаразени по градове?

# 12 463
  • Пловдив
Tigar_123, в единния информационен портал има.
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 12 464
  • При семейството си
Като чета такива постове и ми иде да извикам: "Глупако, замълчи!" Но няма да го направя, защото всеки има право на мнение, колкото и нелепо да е то на фона на 200 смъртни случаи дневно.

Сегашният щам е много по- тежък от предишния. Ноември месец повечето ми познати го изкараха на крак, само с липса на обоняние и вкус. Сега всички го минават много тежко, задължително на легло, а доста често опират и до кислородния апарат.

Според статистиката:
Ноември - декември 2020 - на 7 дневна база - пик със 140 починали;
Март - април 2021 - на 7 дневна база - пик със 125 починали;
Ноември - декември 2020 - на 3 дневна база - пик със  178 починали;
Март- април 2021 - на 3 дневна база - пик със 162 починали.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

Общи условия

Активация на акаунт