COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 093
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 065
Не, аз нямах това предвид, да се ваксинират младите само с една доза. Да се намали съдържанието на самите дози за младите, а за възрастните да останат такива, каквито са в момента. Доколкото знам при "грешката" на Астра Зенека да дават по половин доза в едно от проучванията им след това са докладвали по-малко странични реакции. Разбира се, не знаем дали това важи и за много редките странични реакции, но някои учени смятат, че това може да е така.

Ето в тази статия се обсъжда това:

https://www.sciencemag.org/news/2021/04/hard-choices-emerge-link … -disorder-becomes

# 13 066
Ама за съжаление не са малко младите, които излязоха по-рискови и от най-рисковиете и вече ги няма. Как да сме наясно кой ще изтегли късата клечка?
Ами младите така или иначе почти нямат достъп до ваксина на този етап, защото не са приоритетни. Ако беше еднодозово по-бързо щяха да бъдат ваксинирани с една доза, която ще ги предпази от тежко изкарване и освен това разпространението на вируса в обществото щеше да е по-ниско, което отново да пази всички.

Не, аз нямах това предвид, да се ваксинират младите само с една доза. Да се намали съдържанието на самите дози за младите, а за възрастните да останат такива, каквито са в момента. Доколкото знам при "грешката" на Астра Зенека да дават по половин доза в едно от проучванията им след това са докладвали по-малко странични реакции. Разбира се, не знаем дали това важи и за много редките странични реакции, но някои учени смятат, че това може да е така.

Ето в тази статия се обсъжда това:

https://www.sciencemag.org/news/2021/04/hard-choices-emerge-link … -disorder-becomes
Ваксината на Curevac доколкото знам е по-малка доза, може да се окаже най-добрият вариант.

# 13 067
  • София
Скрит текст:
Напротив, много хора са умрели по време на пандемията от Хонгконски грип И в България.
Дали някой помни или не помни, и знае ли изобщо, че грипът се е наричал Хонгконски е оттделен въпрос.
Александрия,
Разбира се, че ще вярвам на теб, а не на моите ясни спомени и на преживяното от родителите ми.
Че една братовчедка на майка ми е била лекар по тези времена - но си права - те не знаят какво е било в България тогава.

Ясни спомени... Интересно на колко год. си била през 1968 г. че да имаш ясни спомени.
Аз по време на Чернобилската авария съм била на 12 год., но не ясни, а никакви спомени нямам.
Но не се съмнявам, че ще наизскачат потребителки, които са били много по-малки, че даже и неродени тогава, но с ясни и детайлни спомени. Simple Smile И такива с баби, лели и братовчедки, които много добре помнят Испанския грип от Първата световна и даже са били лекари по това време.
Да допълня, че ако някой няма "ясен спомен" през 1968-69 г. да са умирали мн. хора, то причината най-вероятно е, че медиите не са гърмяли от сутрин до вечер, че има пандемия и болниците са препълнени. И не са съобщавали всеки ден броя на заразените и умрелите. Ако не беше медийната истерия и ние изобщо нямаше да знаем сега, че има пандемия и мн. хора умират.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 22:50 от Alexandria*

# 13 068
  • Mediterraneo
Това ли е най- важният въпрос?! Кога ще отпаднат маските. На закрито!

# 13 069
Това ли е най- важният въпрос?! Кога ще отпаднат маските. На закрито!
това е началото. Ще стигнем до правата и свободите.

# 13 070
Според мен изобщо не може да говорим за махане на маските на закрито. То май само това ни остана като мярка. Виждаме Израел кога махнаха маските като приключиха с пандемията и когато затвориха ковид отделенията си.

Израел премахнаха маските на открито.
Да, но след стабилен процент ваксинирани. До последно не бяха премахнати.

# 13 071
  • Индия/България
Bandit Queen я мисля - дано тя и близките й се опазят!
Хей,  Алмондинке, добре сме. Има къде да се изнесем на сигурно място за известно време. Този път вече ми гори  "под чергата" (градът ни е пламнал заради фестивала) и нямам друг избор, но ще се справим. Благодаря на всички за съпричастността! Kissing Heart

Много си повярваха индийците, че ваксината ще им реши проблема с едно щракване, няколко мантри и без никакви други усилия. Резултатът е плачевен. Гледам по новините храмовете започват да стават на болници.  Свещениците са вече  И лекари. Няма мед. персонал за новите случаи.  Кислородната криза е просто скандална, цари пълна безизходица,  обаче пък необезпокоявано продължава да си върви масовият фестивал на Ганга който се провежда баш в нашия град. Яд ме е, защото бяхме зелена зона през повечето време на пандемията. Сега вече кремират по улиците...Няма как да се придвижваме до работното място дори. Полицията ни извозва с охрана. Чувствам се като някой ВИП просто Scream.. ..ако не бях в реален кошмар, де....
 Борим криза с 4самолета внос на кислород от Сингапур , КПП-та, лимит от 25 човека на сватба и до 15% заетост в офиси и заведения. Това са действащите мерки на засегнатите щати в момента + затворени училища навсякъде. 
 Добре, че болниците се вдигнаха да сезират магистратите. Но иначе пик нямало още. Да сме го чакали около 10май. Взе да прилича на местен сериал вече.. Да му имам "тръпката" безкрайна! Rage Rage

От 1май щатите започват свободна ваксинация на всички пълнолетни в групата 18-45г. Дойде им музата най-сетне. Сигурно са се поучили от зелените коридори на Баце...Joy

Тук обясняват тежката ситуация в момента с факта, че заедно с новозаразените (боледуващи за първи път) , има и една немалка част от населението, която вследствие на по-заразната мутация, бързо се реинфектира и това вдига цифрите на заболеваемостта в сравнение с последните 6месеца.
https://theprint.in/health/this-csir-sero-survey-could-partly-ex … ave-again/639472/

@marzeliva, понеже попита:
Скрит текст:
отказват да ме ваксинират конкретно с Астра Зенека. Де факто обаче в Индия за момента се прилага единствено АЗ + една местна ваксина, която е базирана на Астра. Демек двете ваксини са идентични.  Аз съм с наследствена обремененост откъм тежък цикъл и кръвоизливи, та на никой лекар не му се рискува. Единственият вариант е да се прибера в БГ и да се ваксинирам с РНК ваксина, освен ако дотогава не одобрят Файзер и тук. Нямам идея защо се замотаха нещата с нея. Не че и тя е гаранция, но просто не виждам начин за себе си без ваксина.   

От вчерашната преса: нова мутация и в Шри Ланка (къде е прозяващото се човече.....аман вече!)
https://www.ndtv.com/world-news/new-and-more-potent-strain-of-co … unologist-2420913

Хайде, помрънках си да ми олекне.
 Още веднъж, благодаря ви, мили хора, за загрижеността! Пазете се много! Струва ми се, че България се движи добре на фона на цялата криза там. Дано удържите положението и лятото да е спокойно..Flowers Rose

# 13 072
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Бандитче, радвам се, че писа :* 

Като залипсва някой от темата и почвам да го мисля... без значеине дали преди това лазили по нервите или сме със сходни позиции.

# 13 073
  • София
Бандитче, не можеш ли наистина да си дойдеш за месец и да се боцнеш с Пфайзер, уж вече има повече. Ужасно е това, което споделяш, а в същото време толкова близко и познато...

# 13 074
  • София
Коридорите за възрастни в суперите отпаднаха ли?

# 13 075
  • София

Преди половин година.

# 13 076

Преди половин година.
кога? Може ли линк?

# 13 077
  • София

Преди половин година.
И аз за пръв път чувам такова нещо. Отпаднаха в аптеките.

# 13 078
Bandit Queen, включвай се по-често в темата! И се пази!

Иначе точно днес четох статия за Индия и е едно към едно с твоя разказ.

https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/04/22/989768074/h … p;t=1619291099931

# 13 079
Не са отпаднали в магазините /само в аптеките/, но се очаква скоро и там да отпаднат, това е казал Ангел Кунчев на 31.03
https://kmeta.bg/otpadat-zelenite-koridori-za-pensionerite/

Общи условия

Активация на акаунт