COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 139
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 080
Сега гледах какви купони се завихрят. Ресторанти със жива музика, песни, танци. А някои наели зали, DJ и се вихри купон. Скоро май няма да има нужда от наемане на зали, съвсем спокойно всички  желаещи ще могат да си ходят на дискотека и клуб.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 00:52 от daisy12

# 13 081
Коридорите за възрастни в суперите отпаднаха ли?

Преди половин година.

Отпадна коридора за аптеките.
За супермаркетите коридор си има много време вече. В Лидл не пускат сутрин.
В заповедта са до 30.04.
От 1 май ще видим дали ще ги махнат

# 13 082
  • При семейството си
Новите данни:

https://coronavirus.bg/

# 13 083
От известно време насам от данните се вижда, че спадът в хоспитализациите е далече по-малък от спада в случаите, същото е положението и с починалите.

# 13 084
  • При семейството си
От известно време насам от данните се вижда, че спадът в хоспитализациите е далече по-малък от спада в случаите, същото е положението и с починалите.

Вчера починалите (105) спрямо новите случаи (1708) са 16.15%.
Днес починалите (33) спрямо новите случаи (798) са 14. 15%.

# 13 085
  • София
На мен още не може да ми го побере главата с по сто човека починали всеки ден. Сякаш вече хората свикнаха и не им прави впечатление.

# 13 086
На мен още не може да ми го побере главата с по сто човека починали всеки ден. Сякаш вече хората свикнаха и не им прави впечатление.
В понеделник ще "наваксат" с неотчетените. Eто как изглежда у нас положението:

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 01:11 от pehoko

# 13 087
Не ми се вярва да отпаднат маските скоро. Поне като слушам какво се говори. Иначе тамън се връщам от мол, бях по работа там. Направи ми впечатление, че нямаше човек без маска, точно това гледах и само един  младеж без видях. Минах покрай магазин точно за електроуреди и си имаше хора доста вътре, изобщо и не влязох, а имаше за какво. Може би през седмицата ще е по-спокойно.  Аз направо  като свърших каквото трябваше бързо си излязох. Почудих се как има хора седнали в мола без маска вътре на кафе. Поне да беше на открито, а то баш в мола на закрито, обаче пълно кафето.
Според официалната статистика преболедувалите в България са около 400 000. Като се вземе предвид, че на всеки официално прекарал ковид се падат поне 4 или 5 неофициално изкарали се оказва, че около два милиона българи имат повече от прилична защита. С това искам да кажа, че дори и да не броим ваксинираните се оказва, че доста българи могат да живеят сравнително нормално и да не се страхуват да изпият някое кафе с приятели. Май няма да се окажат грешни сметките, които показват, че до есента ще имаме колективен имунитет. Дотогава ще има много хора ваксинирани с две дози и още повече преболедували.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 01:37 от Анонимен

# 13 088
Не ми се вярва да отпаднат маските скоро. Поне като слушам какво се говори. Иначе тамън се връщам от мол, бях по работа там. Направи ми впечатление, че нямаше човек без маска, точно това гледах и само един  младеж без видях. Минах покрай магазин точно за електроуреди и си имаше хора доста вътре, изобщо и не влязох, а имаше за какво. Може би през седмицата ще е по-спокойно.  Аз направо  като свърших каквото трябваше бързо си излязох. Почудих се как има хора седнали в мола без маска вътре на кафе. Поне да беше на открито, а то баш в мола на закрито, обаче пълно кафето.
Според официалната статистика преболедувалите в България са около 400 000. Като се вземе предвид, че на всеки официално прекарал ковид се падат поне 4 или 5 неофициално изкарали се оказва, че около два милиона българи имат повече от прилична защита. С това искам да кажа, че дори и да не броим ваксинираните се оказва, че доста българи могат да живеят сравнително нормално и да не се страхуват да изпият някое кафе с приятели. Май няма да се окажат грешни сметките, които показват, че до есента ще имаме колективен имунитет. Дотогава ще има много хора ваксинирани с две дози и още повече преболедували.
Ама този имунитет не е много траен или поне не при всички. Има доказателство, че прекаралите леко не развиват много дълготраен и устойчив имунитет. Имам познат два пъти се зарази. Чувала съм  специалисти казват , че човек може да е защитен максимум шест месеца след преболедуване. Една проверка на неутрализиращите антитела дава реална представа кой колко може да разчита на антителата след преболедуване след да кажем няколко месеца.А и има разлика между ковида октомври-ноември да кажем и този сега, който е британския вариант.

# 13 089
И аз имам познат с двойна зараза - есента по-тежко, сега кара по-леко.

# 13 090
Или отскоро четеш тази тема, или не четеш внимателно. Лично за мен темата е много полезна и от тук научих, че според шведско изследване преболедуването дава поне 9 месечна защита. Като на по-късен етап ще се разбере колко точно трае клетъчния имунитет. Възможно е да продължи и повече от година. Като разбира се 100 процента защита няма, но процента на повторно заразени след прекаран ковид е много по-малък от този на заразените след ваксиниране с две дози. П.П." Главният извод от изследването е, че рискът от повторно заразяване е незначителен, а изкаралите го не могат да пренасят заразата върху околните."

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 02:14 от Анонимен

# 13 091
Коридорите за възрастни в суперите отпаднаха ли?

Преди половин година.

Ти пазаруваш ли изобщо?
Никога не са отпадали, поне от ноември насам.

Бандитче, радвам се да те видя! Hug

# 13 092
  • София
По мое скромно мнение тия коридори са ги забравили. Има си ги още в суперите и в дрогериите - миналия месец го установих, след като спешно ми трябваше нещо от DM...
Иначе случаите на резаразяване все още не са често събитие. Нека не се кривим - част от преболедувалите имат съвсем приличен имунитет и могат да си живеят живота. Не знам защо това се отрича толкова ожесточено. В повечето държави слагат преболедувалите в сметките за колективен имунитет, само ние ги приемаме тия хора за... не знам и аз.

# 13 093
  • София
В Лидл не са ги забравили хич, много ми объркват работата.

# 13 094
Тия глупави коридори и аз мисля са ги збравили.Не знам как всичко отваря,а тази безсмислица продължава....Големите вериги ги спазват за жалост.Но не и пенсионерите...Всяка седмица ги гледам-тъпчат се от 10....И на мен много ми пречат тези часове..В 8.30 примерно мога да пазаря спокойно без навалица..ама не..  Sad

Общи условия

Активация на акаунт