COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 939
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 980
  • София
Janssen няма да се прилага в зелените коридори. Идеята е първо време да се използва за заетите в туризма, както и на хора от малцинствата.
от ТУК

# 13 981
  • София
Janssen няма да се прилага в зелените коридори. Идеята е първо време да се използва за заетите в туризма, както и на хора от малцинствата.
от ТУК
Споменаването на малцинства е потресаващо и недопустимо. Не го казвам за пръв път, но не се стърпях. Освен това, имаме около 600 000 турци и 330 000 роми, да не са пристигнали милион ваксини Янсен?

# 13 982
Тонка, на мен ми казаха за втора доза да ида на 22.05, което е 9 седмици след.
Обаче на картончето нищо не пише.
Мисля да ида на датата, да свърши това чакане.

# 13 983
  • София
Ооо, аз слушах на живо този брифинг като обясниха за "туризма и малцинствата". Ама не я ли подкараха тая ваксина, по складовете ли седи? Наистина нямаме много дози, Боряна е права, но все пак не е ли по редно да започне да се прилага отнякъде... Странно ми е.

# 13 984
  • София
Така го обясняват:
Кунчев съобщи, че ваксината на Janssen ще бъде предложена приоритетно за имунизацията на заетите в туризма, както и сред малцинствени групи. Той посочи, че здравните власти искат да се възползват от предимството ѝ, че е само с една доза. По този начин заетите в туризма могат да бъдат бързо обхванати и да получат сертификат. Досега има около 80 000 заявили желание за имунизация от туристическата индустрия. Малцинствените групи пък ще могат да бъдат защитени само с 1 доза, без да се налага да бъдат търсени за втора, което би могло да се окаже проблемно. Имунизацията сред малцинствата ще става с мобилни пунктове.
от ТУК

# 13 985
На малцинствата - има се предвид да ходят и да слагат по ромските гета и квартали? Не виждам организация за това все още. Като почнат да слагат Янсена, би трябвало да се появи 4-та колонка на портала за видове поставени ваксини.

# 13 986
Кунчев, беше казал каква им е идеята за джонсън, да се насочи приоритетно към работещите в туризма, заради това, че е еднодозова, а също така и да се мисли за мобилни екипи в Столипиново, Филиповци и т.н
Както правеха с тестването им през миналата година, защото е ясно, че там трудно може да се агитира за тестове, презервативи и ваксини.
Големия плюс който Кунчев се надява да се постигне, че няма да се налага да ги търсят и да ги молят за втора доза

# 13 987
  • София
За мен въпросът не е за кого ще е Janssen, а къде е и защо вече не е в обращение. Може би не съм се изразила правилно, но за мен вече трябваше да я има като четвърта колонка в таблицата. Няма да стигнем далеч, ако се мотаем така, CDC вече се замисля дали ваксинираните да спират да носят маски и на закрито...

# 13 988
Не виждам някой да експериментира с тях. Предлагат им чудесна ваксина, една от малкото, която е тествана и е ефективна и срещу юарския вариант, освен това е еднодозова, тоест ваксината наистина има много предимства.

# 13 989
На малцинствата - има се предвид да ходят и да слагат по ромските гета и квартали? Не виждам организация за това все още. Като почнат да слагат Янсена, би трябвало да се появи 4-та колонка на портала за видове поставени ваксини.

Не знам само как ще ги накарат, иначе идеята е добра, защото би било много трудно да ги привикват два пъти.

# 13 990
  • При семейството си
Защо не я предлагат на други, Лили, в коридорите, например?

# 13 991
Сигурно ще я предлагат и на други, аз говорих с нашия ЛЛ, щом стане възможно каза, че ще вземе. Искам да заведа майка ми и ми се струва по-лесно да я мъкна веднъж.

Ваксината явно не е по лоша от другите, а това, че еднодозова е голямо предимство.

# 13 992
Мисля, че вече 100 пъти се каза защо, заради предимството й, че е еднодозова, затова засега я пазят за определени групи. Но ние сме поръчали милион и половина или два ли беше от тази ваксина, така че предполагам, че по някое време ще я има и по коридорите.

# 13 993
Защо не я предлагат на други, Лили, в коридорите, например?

За да се ваксинират по-бързо хората в туризма, нали откриха сезона.
И евентуално да защитят ромите, но там ще срещнат отпор.

# 13 994
  • София
Тонка, на мен ми казаха за втора доза да ида на 22.05, което е 9 седмици след.
Обаче на картончето нищо не пише.
Мисля да ида на датата, да свърши това чакане.
Благодаря, Дева.
Сега погледнахме картончето на майка ми, на която й сложиха ваксината 3 седмици след нас. Датата за втората доза АЗ е точно 8 седмици след първата. Тотална каша.

Общи условия

Активация на акаунт