COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 680
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 025
Бояна какви 10 милиона повтаряш постоянно.
Естествено , че няма да ни доставят наведнъж 10 милиона.
Само 5 милиона ще ни доставят в следващите 2 месеца, освен ако ти и няколко милиона като теб не искат да си сложат по още 2 дози пфайзер, ще складираме и от тях.
Точно ти която не излиза от темата би трябвало да го знае.

# 14 026
Имам приятел с погребално бюро. Каза, че мургавите рядко карат ковид с фатален край.
А защо решихте, че човек трябва да наеме фирма, за да погребе някой близък? Само за да похарчи куп пари в повече? И дали хората от махалите ги имат?
Не съм мургава, организирала съм няколко погребения, откакто има фирми, и никога не съм ги ползвала. Да не говорим, че патолозите в болниците взимат комисионни от фирмите!
Това не е ЕЖК, а сблъсък с реалната ни подкупна действителност. Баща ми си отиде млад за няколко часа след масивен мозъчен кръвоизлив, в столична болница. Трябваше да го разпозная в моргата и патологът ми заяви, че няма да го погребат, ако не наема фирма! Слез като бях уреждала погребенията на двете ми баби, ми беше ясно всичко. И го отсвирих. Всичко се урежда за минути с едно ходене до гробищата. И вместо да хленча, запълних времето с варене на жито и месене на обреден хляб (много по-качествени от промишлените).
Така че това не може да бъде достоверна статистика.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 21:53 от Недоволна

# 14 027
https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-05-03-sundhedsstyrelsen-drop … n-johnson-vaccine

Дания няма да използва и Янсен. Причината същата като с Астра Зенека.

Дания ще спре ли Файзер за млади мъже?

# 14 028
Любопитни данни от Италия:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176598/

През септември 2019 г. са открити антитела към SARS-Cov2 при 111 души от 959, които са участвали в някакви изследвания, свързани с рак на белия дроб.
Най-голям брой от хората с антитела са били от Ломбардия.
Наличие на IgM e засеченo към 3 септември 2019 г., което предполага, че вирусът е циркулирал още през м. август 2019 г.
Поне един пациент с наличие на антитела е имало в 13 региона.
Всички 111 души с антитела към SARS-Cov2 са били асимпоматични към момента на вземането на кръв за изследването.
Между ноевмри и декември 2019 г. общопрактикуващите лекари са започнали да докладват остър респираторен синдром при възрастни пациенти и такива с крехко здраве , започнали са докладват и атипични двустранни бронхити. Италианските рентгенолози тогава не са могли да разпознаят атипичната ренгенова "картина". Отдавали са го на по-сериозен сезонен грип.

В Париж  през декември 2019 г. също е потвърден положителен тест за Ковид - запазен секрет на пациент, който с кашлицата е отделял кръв.

Това означава, че вирисът е циркулирал вече поне в Италия и във Франция към края на 2019 г. - не пречи пак да е донесен от Китай, само че по-рано, отколкото се смяташе досега.
Това го дискутирахме в една от старите теми преди около година. Есента на 2019 в Ухан е имало световни военни игри. Имаше публикации за участвали италиански военни със странно протичащо заболяване след завръщане от там.

# 14 029
  • София
Бояна какви 10 милиона повтаряш постоянно.
Естествено , че няма да ни доставят наведнъж 10 милиона.
Само 5 милиона ще ни доставят в следващите 2 месеца, освен ако ти и няколко милиона като теб не искат да си сложат по още 2 дози пфайзер, ще складираме и от тях.
Точно ти която не излиза от темата би трябвало да го знае.
Ти ги повтаряш, не аз. А 5 млн ако ни доставят, това са ваксини за 2,5 млн души, които за следващите 6 месеца вярвам, че  ще се ваксинират. Такива са и проучванията. Само хората над 60 години са 2 млн. Да не забравяме, че Пфайзер одобриха и за подрастващи над 12 години и когато се разреши официално ще има доста млади с ваксина.
А такива като мен нека да не те дразнят. Не може едновременно да се дразниш и на ваксинираните, и на онези, които не биха се ваксинирали.
И тук приключвам интересните диалози с теб, защото не ми е работа да ти опонирам, често ти си прав, та е излишно да завързваме взаимоотношения в мамешки форум, нали така Wink

# 14 030

Така е, но не забелязвам тук да се трупат. Те няма да пристигнат 10 млн по едно и също време, дори не е ясно кога и дали. Не забравяй, че АЗ е шведска ваксина, затова там имате в повече вероятно, а тук нищо не сме поръчали в повече за срок от типа на ей сега идват. По милост ни дават сега лятото, за да не изоставаме толкова много, че е срамно както сме част от ЕС. Всички останали милиони ваксини са въображаеми, нито са платени, нито са пристигнали, нито ще дойдат тази година. Все още имаме 2 млн души над 60 години, от които много малък процент са ваксинирани, а те са рисковите.

Точно за АЗ България получаваше толкова дози, колкото и Швеция спрямо населението. По милост ни дадоха Pfizer.

Швеция досега е получила 1 104 900 дози от АЗ.

Но тепърва ще получи от АЗ следните дози:
- май - 832 000 дози
- юни - 600 000 дози
- юли-септември - 1 771 000 дози

И е пояснено, че  доставките на ваксината AstraZeneca ще бъдат прекратени, когато е изпълнена необходимостта от ваксинация в рамките на препоръката (лица на 65 и повече години). До миналата седмица 75% от населенито над 65 години беше получило поне една доза, като тези получили АЗ бяха към 400 000. С Pfizer са повечето ваксинирани над 65 години, защото идваха по-големи доставки. Ще им заделят вторите дози АЗ и вече няма кого да ваксинират с тази ваксина. Вече регионите ваксинират хората под 65 години, а за тях АЗ не се прилага. Няма на кого да ги приложат тези дози на АЗ, които тепърва ще идват до септември. А да ги трупат на склад няма смисъл, защото накрая след 6 месеца ще трябва да ги изхвърлят.

А сега в таблицата на Агенцията за обществено здраве се вижда, че Janssen е тотално спряна и Швеция е отказала доставките на въпросната ваксина.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/

# 14 031
https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-05-03-sundhedsstyrelsen-drop … n-johnson-vaccine

Дания няма да използва и Янсен. Причината същата като с Астра Зенека.

Дания ще спре ли Файзер за млади мъже?

Засега няма такава информация. Публикувах линк с това, което са казали днес.

# 14 032
Скрит текст:
Любопитни данни от Италия:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176598/

През септември 2019 г. са открити антитела към SARS-Cov2 при 111 души от 959, които са участвали в някакви изследвания, свързани с рак на белия дроб.
Най-голям брой от хората с антитела са били от Ломбардия.
Наличие на IgM e засеченo към 3 септември 2019 г., което предполага, че вирусът е циркулирал още през м. август 2019 г.
Поне един пациент с наличие на антитела е имало в 13 региона.
Всички 111 души с антитела към SARS-Cov2 са били асимпоматични към момента на вземането на кръв за изследването.
Между ноевмри и декември 2019 г. общопрактикуващите лекари са започнали да докладват остър респираторен синдром при възрастни пациенти и такива с крехко здраве , започнали са докладват и атипични двустранни бронхити. Италианските рентгенолози тогава не са могли да разпознаят атипичната ренгенова "картина". Отдавали са го на по-сериозен сезонен грип.

В Париж  през декември 2019 г. също е потвърден положителен тест за Ковид - запазен секрет на пациент, който с кашлицата е отделял кръв.

Това означава, че вирисът е циркулирал вече поне в Италия и във Франция към края на 2019 г. - не пречи пак да е донесен от Китай, само че по-рано, отколкото се смяташе досега.
Това го дискутирахме в една от старите теми преди около година. Есента на 2019 в Ухан е имало световни военни игри. Имаше публикации за участвали италиански военни със странно протичащо заболяване след завръщане от там.
[/quote]

Игрите в Ухан са били 18-27 октомври 2019. В Италия антитела към SARS-Cov2 са открити на 3 септември 2019 г. - преди военните да отидат на игрите.

# 14 033
  • В заешката дупка
Я, днес главният ни епидемиолог всъщност е казал, че на база проучването deCode са взели решение за промяна в плана на вакинация. След като приключим с приоритнените групи (които са 10 на брой и сега сме на 7-та), ще започне привикване за ваксинация на случаен принцип, а не по намаляваща възраст както беше първоначалният план.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2021/05/03/sennilega_radist_i … nda_bolusetningu/

# 14 034
  • София
Нито от ваксинираните съм се дразнил , нито от неваксинираните. Всеки има право на личен избор.
Дразнил съм се от връзкарите, дето само мрънкат в темата , но иначе първи са се набутали за дефицитните ваксини.
Дразнят ме коментари, които нямат нищо общо с действителността.
Без значение какъв е форума, се очаква , че пишат мислещи хора, а не такива на които звездите им говорят и досега една прогноза не им се е сбъднала.
Какви връзкари?! Нали имаме ваксини за целия китайски народ едва ли не, а хората не искат да се ваксинират? Или бъркам. Не ми отговаряй.

Моето твърдо мнение, че организацията ни е под всякаква критика и това се вижда от всички. Все пак още има шанс това със закъснение да се оправи преди есента.

# 14 035
Норвежците започнаха с отхлабването на мерките за ваксинираните. Засега с малки стъпки, но се планират по-големи. Най-вече що се отнася до разстояние между хората, колко гости да имаш вкъщи, и т.н.
В същото време са си направили в Норвегия изследване за мутациите, според което се оказало, че 1 заразен чужденец, който е дошъл от Източна Европа през декември и е бил заразен с британската мутация, е заразил към 700 човека! Част от тях пряко, други по веригата. Изчислили са и че сигурно към 200 вносни случая на зараза има сред влезлите в страната. Поне. Не им помагат много тия данни сега след като се туткаха и помайваха още наесен със затварянето на границите и ги затвориха прекалено късно. Мутациите вече бяха влезли в страната.
Наскоро четох и че R го смятат към 0.7 за страната в момента като в някои много засегнати райони е повече. Изборна година е, трябва и добри новини да се пускат на избирателите.
Аз засега освен леки болки в мястото на убождане, други странични ефекти не съм имала.

# 14 036
Връзкарите бяха февруари месец, дето им се обаждаха и ходеха да се бодат, за да не се хвърляли от пфайзера Simple Smile
Вече има и за простосмъртните и то по честния начин.
Организацията наистина е няма, защото ако е имаше в този форум едва ли щеше да има и един ваксиниран, извън работещите на първа линия медици.
Както в много други страни включително и във Франция където в момента се ваксинират хора над 55 години, а от 15 май такива и над 50 години
А от днес вече могат да ходят без съществена причина и по-далеч от 10 км от дома си, но им остава вечерния час.
Това му се казва организация и е ясно, защо си избрала да си в неорганизираната страна , а не в организираната.
Където познатите ти лекари, нямаше да могат да ти помогнат.

# 14 037
Я, днес главният ни епидемиолог всъщност е казал, че на база проучването deCode са взели решение за промяна в плана на вакинация. След като приключим с приоритнените групи (които са 10 на брой и сега сме на 7-та), ще започне привикване за ваксинация на случаен принцип, а не по намаляваща възраст както беше първоначалният план.

https://www.mbl.is/frettir/innlent/2021/05/03/sennilega_radist_i … nda_bolusetningu/
Мисля това е характерно за всички държави, които декларираха принципно, че ще се ваксинира само приоритетно. В даден етап осъзнават, че имат повече ваксини отколкото хора желаещи да си сложат и започват наред. Всъщност за постигане на този мечтан групов имунитет е необходимо ваксинацията да е равномерно дистрибутирана сред всички възрастови групи.

# 14 038

В Германия даже няма да викат на случаен принцип, а който свари някак да си запази час, той ще се ваксинира. Аз си запазих час за след 10 дни за да говоря с личния си лекар, докато го гледам с тежък балкански поглед, за да ми запази час за ваксина в неговата практика. За по-цивилизован начин не се сещам. Фирмените лекари щели да ваксинират, но адвокатските кантори нямат обикновено фирмени лекари.

# 14 039
  • В заешката дупка

Мисля това е характерно за всички държави, които декларираха принципно, че ще се ваксинира само приоритетно. В даден етап осъзнават, че имат повече ваксини отколкото хора желаещи да си сложат и започват наред. Всъщност за постигане на този мечтан групов имунитет е необходимо ваксинацията да е равномерно дистрибутирана сред всички възрастови групи.

Ами, не, не точно. Приоритетните групи въобще не се променят. Те винаги са си били 10 в Исландия от самото начало и ще се ваксинират приоритетно.  Към тях спадат всички над 60г + хора със заболявания + рискови професии + др. Чак след тези групи, когато почне ваксинирането за всички, вече ще бъдат повиквани на случаен принцип. Повиквани. Не просто който иска да дойде. Преди просто повикването щеше да бъде по намаляваща възраст.

И не, в Исландия няма повече ваксини, нито ваксини на склад, нито се очаква да има скоро. Желаещите са много, но ваксини просто няма. Имаме дни без ваксинация точно поради тази причина. Имаме зала за масова ваксинация в Рейкявик, примерно, с капацитет около 10 000 души на ден ваксинирани, но е използвана няколко дни досега, просто защото ваксини няма, за да се ваксинират там всеки ден 6000 - 10000 души.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 01:14 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт