COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 067
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 685
Сводка от Николай Витанов за ситуацията у нас за разпространението и репродуктивното число.

Скрит текст:
Кратка информация за състоянието на пандемията COVID-19 за България за 10 май 2021 г.
Празниците отминаха и както очаквах, те бяха спокойни. Стойностите на индикаторите за промяна на тренда са много ниски. Няма дифузно разпространение на заразата в нито една област. Базовото репродуктивно число тази сутрин е 0.937. Обхвата на заразата продължава да се свива. Броят на активните случаи падна под 45 000, както и очаквахме. Движението надолу продължава. Посока - 40 000. Ядрото на щита днес е 18.4%, нарастване от 0.1% спрямо 6 май. Обхватът на щита е 35.9%, нарастване 0.1% спрямо 6 май. Както се очакваше, в края на празниците доближихме 17 000 починали, днес се очаква да надхвърлим това число.
Какво е ставало по празниците, ще разберем до края на седмицата. Засега не изглежда да сме дестабилизирали благоприятния сценарий, който чертае продължаващ бавен спад на броя на новите случаи към 1000 на ден и по-малко. Ако внимаваме и не си докараме нов щам отнякъде и ако презтази седмица успеем да понижим още броя случаи в посока 1000 на ден, благоприятният сценарий ще ни отведе към спокойно лято.   Нов щам и безотговорно поведение може да го дестабилизират. Да не си го причиняваме.

# 14 686
Ън,
А замисляла ли си се да си сложиш янсен.
Според мен е добър избор и е еднодозова ваксина. Ще получиш и сертификат и ще имаш добра защита и за новите варианти...
Ако не бях си сложил Модерна, щях да си сложа янсен. Той ми беше втори избор от в момента одобрените ваксини.

# 14 687
Днес дочух, че големият трафик в София тази сутрин(повече от обичайното)  се дължал на това, че много хора се върнали присъствено на работа. Не знам до колко е вярно, но ще видим резултати от всичко това скоро.

# 14 688
Цитат на: 0001 l[spoiler
ink=topic=1308546.msg42813335#msg42813335 date=1620640276]
Ън,
А замисляла ли си се да си сложиш янсен.
Според мен е добър избор и е еднодозова ваксина. Ще получиш и сертификат и ще имаш добра защита и за новите варианти...
Ако не бях си сложил Модерна, щях да си сложа янсен. Той ми беше втори избор от в момента одобрените ваксини.
[/spoiler]

0001,
А къде човек може да си сложи Янсен?
Мен също ме интересува - за близък.
Янсен засега няма нито в коридорите, нито при личните лекари, доколкото знам.

Cubayo,
А мислите ли, че те ще стигнат до България?
Освен, ако не са разработени от Файзер или друга фирма от ЕС, не мисля, че ще ги допуснат.
Бях чела за някакъв назален препарат, разработен от израелска фирма, с тестове в Канада. Ще потърся линк.

# 14 689
Днес дочух, че големият трафик в София тази сутрин(повече от обичайното)  се дължал на това, че много хора се върнали присъствено на работа. Не знам до колко е вярно, но ще видим резултати от всичко това скоро.
И аз имам такава информация от първа ръка. От днес всички са в офиса в ЦУ на един от мобилните оператори. Аз също работя в голяма международна компания у при нас текат обсъждания по темата, но все още сме на екипи.

# 14 690
  • София
Доколкото помня Янсен ще я изпращат към морето и махалите. За мен тя щеше да е идеална, защото съм карала ковид, но добре че реших да  не я чакам, а се ваксинирах с АЗ.

# 14 691
Предполагам , че до седмица , две на много места.
Малко търпение.
Ще има и за мобилните екипи по махалите и за другите.
Мисля, че този месец очакваме доста дози от нея, а тя няма да се пази за втора игла, защото няма такава и ще се получава бърз сертификат.

# 14 692
Днес дочух, че големият трафик в София тази сутрин(повече от обичайното)  се дължал на това, че много хора се върнали присъствено на работа. Не знам до колко е вярно, но ще видим резултати от всичко това скоро.
И аз имам такава информация от първа ръка. От днес всички са в офиса в ЦУ на един от мобилните оператори. Аз също работя в голяма международна компания у при нас текат обсъждания по темата, но все още сме на екипи.
Ако е така ще е жив късмет, ако няма някакво покачване на бройките. Въпреки че може голяма част от връщащите се редовно да са ваксинирани, но остава да видим резултата.                                                        
Аз да се оплача - днес идваха да проверяват водомерите и топломерите  в блока. Естествено единият човек беше без маска, а жената с такава под носа. Поне обикалящият в стаите беше с калцуни, а другата  без остана в коридора поне. За лош късмет обаче точно този без маска измоли да ползва тоалетната. Ще, не ще, човек се примирява, че нищо не може да направи. Няма и голяма съобразителност за съжаление. Явно не са задължени тези служители да спазват някакви мерки.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 13:28 от daisy12

# 14 693
https://jewishnews.timesofisrael.com/israeli-maker-of-nose-spray … s-for-uk-rollout/

Намерих линк за назалния спрей, но не е ваксина. В UK  са го тествали, а са подали искане за употреба при извънредни обстоятелства в UK и Канада.

Ех, Дейзи12, то от това примирение сме на този хал.
Аз съм с маска, като дойдат, те влизат вкъщи и искам от тях и те да са с маски. Винаги имам  повече от хирургическите маски и им давам да си сложат.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 13:19 от Анонимен

# 14 694
Ето една статистика за първите и втори дози. Ясно се вижда, че зелените коридори, за съжаление, не са допринесли достатъчно за нови първи дози.

# 14 695
Ето една статистика за първите и втори дози. Ясно се вижда, че зелените коридори, за съжаление, не са допринесли достатъчно за нови първи дози.

Никак не е добре това. В тези почивни и празнични дни явно народа не му е било до това, поне не така масово.

# 14 696
ТафТаф, може ли линк към тази статистика?

Вчера общо поставени ваксини 5645. От тях първа доза - 3261. Толкоз.

# 14 697
  • София
Хубавото е, че хората са си сложили втора доза. Така приключените ваксинации са повече, а не само да висят на по една доза.

# 14 698
Не трябва да се забравя, че все пак говорим за почивни дни за много хора. Ако ги нямаше зелените коридори, нямаше да бъдат поставени над 130 хиляди ваксини за тези десетина дни, защото личните лекари почти не слагаха ваксини в този период.
Днес нали щеше да има среща с личните лекари и да пускат от тази седмица електрония регистър за тях за поръчка на ваксини.
От днес и през електронния регистър има избор на иРНК, тоест в следващите две седмици, ще се види дали може да поддържаме, над 30 хиляди ваксинирани дневно в работните дни.

# 14 699
ТафТаф, може ли линк към тази статистика?

Вчера общо поставени ваксини 5645. От тях първа доза - 3261. Толкоз.
Не е статия. От група във фейсбук е. Ето линк https://www.facebook.com/groups/500138280669319/permalink/768117190538092/

Общи условия

Активация на акаунт