COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 042
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 15 000
При един милион ваксинирани (досега) и милион и половина изкарали, ако не са и повече, не виждам потенциал за нови вълни.

Около мен са 80% хора от двата типа.
За съжаление, ваксинираните изобщо не са 1 милион, а към 700000, защото сложените ваксини са милион, но от тях 300000 са втора доза.

# 15 001
Американският щат Охайо ще присъди парични награди от 1 милион щатски долара на петима ваксинирани Covid-19 като част от лотария, стартирана с цел увеличаване на ваксинацията.

Губернаторът на Охайо Майк ДеУайн заяви, че само възрастни жители, които са имали ваксина, ще могат да участват в тегленето.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-57096039

# 15 002
  • София
При един милион ваксинирани (досега) и милион и половина изкарали, ако не са и повече, не виждам потенциал за нови вълни.

За съжаление, ваксинираните изобщо не са 1 милион, а към 700000, защото сложените ваксини са милион, но от тях 300000 са втора доза.
В ОК и първата доза им свърши добра работа.

# 15 003
  • sofia
Американският щат Охайо ще присъди парични награди от 1 милион щатски долара на петима ваксинирани Covid-19 като част от лотария, стартирана с цел увеличаване на ваксинацията.

Губернаторът на Охайо Майк ДеУайн заяви, че само възрастни жители, които са имали ваксина, ще могат да участват в тегленето.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-57096039
Супер идея! Тук могат да раздават талаончета за моментна печалба. Докато ги ваксинират, да си търкат.

# 15 004

На фона на цялото население и милион да са са доста малко. Така че според мен има потенциал за нови вълни.

# 15 005
Унгария започва да прави ваксинации Covid на 16-18-годишни от тази сутрин, с предупреждение, че ако не разполагат с ваксина, няма да могат да посещават барове или музикални фестивали това лято.
До момента 90 000 тийнейджъри са се регистрирали за ваксината Pfizer. Те се нуждаят от съгласието на родителите, за да го получат.
https://www.bbc.co.uk/news/world/europe

# 15 006
Скрит текст:
Скрит текст:
На мен ми звучи съвсем логично. Веднъж си се ваксинирал с ваксина, след това си се "ваксинирал" с ковид, реално трета ваксина в скоро време не ти трябва.
Така звучи, но е ли така в действителност? Вече има проучвания доказващи, че имунитетът след ваксина е по-стабилен от този след преболедуване. Има случаи на хора  с повторно заразяване, дори такива, изкарали го по-тежко, а и починали. И въпросът е, ако аз съм решила, че искам да си поставя втората доза защо ме спират? На какво научно обосновано твърдение почива това - искаш, ама няма? И ако аз и други, като мен ни ваксинираха повторно с АЗ защо не ваксинират повторно и тези с Пфайзер? Не гоним ли максимлно ваксинирани с втора доза? И къде пише, че прекаралите го трябва да изчакат - то, всъщност пише, но защо не е обосновано никъде.

То пък защото такива случаи с пълна имунизация няма...Гаранция - Франция...
Има, но реалността показва, че са по-малко, че смъртността е по ниска, което трябва все пак да говори, че има и полза.

По-малко от какво? Последното проучване, което четох наскоро по въпроса, показваше, че само двама от преболедувалите са се заразили пак в сравнение с 100 и нещо от контролната група. Може и да греша, разбира се...
Болните.

# 15 007
7 африкански държави са потвърдили наличието на индийския вариант B.1.617
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-africa-47639452?ns_mchanne … d_post_type=share

# 15 008
За финансирането на лабораторият в Ухан и "проучванията" на коронавируса - не че вече има значение.
Трябва човек да е спяп, за да не може да си направи верните изводи.

Целият текст:
https://thehill.com/policy/healthcare/552857-rand-paul-clashes-w … ronavirus-origins

Цитат от текста  (преводът е с Гугъл):
"Сенатор Пол, с цялото ми уважение, вие сте изцяло, изцяло и напълно неправилни", каза Фауци. „NIH никога и не финансира„ печалба от научни изследвания “в института Ухан.“

Пол продължи да спори с Fauci, който е директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID) на NIH, обвинявайки го в сътрудничество с китайското правителство и в подкрепа на лабораторията, която биоинженерира смъртоносен вирус.

Fauci отбеляза, че въпреки че NIH финансира проект в лабораторията на Wuhan, той не е предназначен за изследване на "придобиване на функция" на човешки супервируси.

NIH отпусна безвъзмездна финансова помощ за група, наречена EcoHealth Alliance, която нае лабораторията по вирусология в Ухан за провеждане на генетични анализи на коронавируси на прилепи и изследване на разпространението им върху хората. Миналата година администрацията на Тръмп принуди NIH да прекрати безвъзмездните средства.
..........
Позволете ми да ви обясня защо това беше направено, SARS COV-1 произхожда от прилепи в Китай. Би било безотговорно от нас, ако не разследвахме вирусите на прилепите и серологията, за да видим кой може да е заразен", Fauci казах.

Печалбата от функционални изследвания е противоречива форма на изследване, която включва повишаване на инфекциозността и леталността на патогена. Fauci се застъпваше за изследването в миналото, но той отрече NIH да го финансира в Китай."

# 15 009
Дано успеят да задържат, докато постигнат масова ваксинация. Не знам какъв процент са достигнали.

Поставили са 112 000 дози на 24 милиона население или 0,47%. Отпуснали са 10 000 на дози на държавни служители, които обаче си ги плащат.

https://www.cdc.gov.tw/En/Bulletin/Detail/8zNpZS8O1S2D3IIgBYHAhA?typeid=158

Азия не е като белия свят в борбата с пандемията и нещата там са зле. Няма какво да ги давате за примери, нито далечни острови, които стоят напълно затворени повече от година.

В Германия премахват задължението за карантина след пристигане от рискови държави, каквато е и България. ПСР или антиген след пристигане са достатъчни, тестовете пак стават безплатни в тези случаи. Днес е почивен ден, утре за много хора също и общо стават четири. Правителството явно реши да зарадва народа. 7-дневният индекс падна на 104.

# 15 010

На фона на цялото население и милион да са са доста малко. Така че според мен има потенциал за нови вълни.
"Да са", ама не са. Ваксинираните с поне една доза в момента са 673441...

И ако от поставените в периода 26.04. - 03.05.2021 г. 110270 дози 54403 са нови първи дози, а 55867 - втори, то от поставените в периода 04.05. - 09.05.2021 г. 104554 дози първите дози са едва 32391, а вторите - 72163.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 11:30 от Bilyana14.

# 15 011
В България пък без мерки , а със софри и веселби сме с рекордно ниско репродуктивно число  0.6

Е как да искат да се ваксинират хората Wink поне в лотария да участваха или да им дават по 25 евро на боцкане като в Сърбия

# 15 012

Е как да искат да се ваксинират хората Wink поне в лотария да участваха или да им дават по 25 евро на боцкане като в Сърбия

Аз сега погледнах анкетата в темата за ваксините и останах в ступор. Над 43% категорично не искат да се ваксинират. Как всъщност мислят да се измъкнат сухи от водата? Накрая ще се ваксинират и пушек ще се вдига.

# 15 013
В България пък без мерки , а със софри и веселби сме с рекордно ниско репродуктивно число  0.6

Интересно ми е как пресмятат R в България.

За UK R е 0,8-1 при 2 000 новозаразени от 67млн. население

# 15 014
Софт, не знам ...
Ето ти сама пишеш тук какви строти мерки имате от преди Коледа, затворени магазини, тестове на всяка крачка и какво ли не и не може да паднете под 100 на 100 хиляди
Ние с отворени ресторанти , барове, дискотеки и в момента сме със 185 на 100 хиляди, а в началото на април бяхме стигнали до 730 на 100 хиляди.

Лейди,
Питай Витанов. Днес го е съобщил

Общи условия

Активация на акаунт