COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 949
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 865
И аз подкрепям финансовите стимули за ваксинация. Определено са по-добрият вариант от всякаквите “тояги”, които се спрягат в темата.

Изобщо не бих се чувствал като глупак, защото някой е получил 50-100 лв да се боцне, а аз не съм. За мен спокойствието и опазването на собственото ми здраве (и това на близките ми) струва повече от тези пари. Предполагам, че за повечето ваксинирани в първите месеци важи същото.

# 20 866
Те ако ги е страх за живота им, фертилността и бъдещето на децата им - за 500 лв ли ще рискуват тези неща?

# 20 867
Не ги е страх от вируса, то вече и го няма, няма да ходят в Гърция и нищо друго не остава освен сериозен финансов стимул.

# 20 868
Има хора от малцинствата, които и децата си ще ваксинират за 50лв. Та може и да има полза от това решение.
     Другото което може да се направи са определени ограничения.
      Като не искат да се ваксинират, ще се пазят по принуда. Ще носят маски, няма да се бутат в затворените части на заведенията и градски транспорт, няма да упражняват професии с повишен риск от заразяване...
      Не става просто хем да не се ваксинираш, хем да не се пазиш, хем да имаш претенции после да напълниш болниците и сума народ с други заболявания да остане без навременно лечение и помощ, както се случи миналата зима.
      А за лекарството за 6000€ аз не бих се надявала Rolling Eyes

# 20 869
Нула починали и само 19 нови случая. Страхотно. Хоспитализираните са 1245. Минус 70. Чак е невероятно такова изписване през почивен ден. Интензивните са 152-ма. Минус 2. Както казва Нота браво на лекарите. Два спасени живота.

# 20 870
За избори пари е подсъдно, за ваксини може 🙂

И с тия цигани.....  с пари не става,  ако имам време ще ви наснимам циганската махала,  повечето ще се комплексирате от вида на къщите им.

# 20 871
  • През девет планини в десета...
Защо ваксинираните ходят с маски? Ако отговорът е че ваксината не предпазва от предаване на вируса а само допринася за по леко протичане на болестта, значи не разбирам с какво ви пречат хората които не искат за в момента да се бодат с експериментална ваксина.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 12:35 от Не се сърди, човече

# 20 872
  • София
Ако важи същият принцип като при другите болести и ваксини, докато не се получи достатъчно голяма част от населението ваксинирано, вирусът ще продължи да се предава много активно и все ще има вълни. Никога няма да се оттървем. Зная я сметката с неваксинирането как ваксинираните ще пазят неваксинираните, но в случая е съвсем обратното - мижаво количество ваксинирани и мижаво количество изкарали. Няма как да се обърне тенденцията.

# 20 873
  • София
Все повече данни сочат, че ваксинираните не могат да заразяват околните или ако могат - то това са много редки случаи, сведени до пренебрежим минимум. Маски се носят, защото не можем да стигнем приличен процент ваксинирани, САЩ как махат маските.
Но за няколко дена сме мръднали с поне 100 хил. напълно ваксинирани души - гледам само тази колона в информационния портал. Не върви чак толкова трагично, няма нужда от стимули, защото те само ще дискредитират още ваксините в очите на скептиците и ще настроят "старите" ваксинирани срещу "новите" ваксинирани, които са се уредили с екстри, било то ваучери или пари на ръка.
А нарастване на депресии и психични разстройства си има, признават го и специалистите, не знам защо толкова яростно се отрича тук...

# 20 874
Много ясно, че ще има депресии и психически разстройства, в пандемия сме, хората се разболяват, губят близките си,  затруднено е ежедневието и поминъка им.

Колкото повече се влачи, толкова по трудно ще е, затова всички сме заинтересовани да направим каквото можем, та да свърши и да не изпадаме в депресии и психически разстройства поне заради  нея.

# 20 875
За тези, които се чудят защо са ни толкова много хоспитализираните. Мина репортаж по бТВ за пациент, от 27.02 в реанимация. Постъпил със сатурация 38. Днес го изписват.
Поздравления за болницата в Лом!

# 20 876
Сатурация 38 е несъвместима с живота, но на БТВ по принцип не вярвам, та поздравления за излекувания човек, все пак.

Зелено камъче, смятам да си нося като постоянен аксесоар маската.
Да не ме наплюват разни непознати, пък и познати, при разговор. Установих, че е много хигиенично. Simple Smile

# 20 877
Интересно. Аз пък мисля, че е време маските да останат по желание. Ваксини има предостатъчно, всеки си е взел своето решение и няма нужда правителството да решава вместо хората.

# 20 878
Все повече данни сочат, че ваксинираните не могат да заразяват околните или ако могат - то това са много редки случаи, сведени до пренебрежим минимум. Маски се носят, защото не можем да стигнем приличен процент ваксинирани, САЩ как махат маските.
Но за няколко дена сме мръднали с поне 100 хил. напълно ваксинирани души - гледам само тази колона в информационния портал. Не върви чак толкова трагично, няма нужда от стимули, защото те само ще дискредитират още ваксините в очите на скептиците и ще настроят "старите" ваксинирани срещу "новите" ваксинирани, които са се уредили с екстри, било то ваучери или пари на ръка.
А нарастване на депресии и психични разстройства си има, признават го и специалистите, не знам защо толкова яростно се отрича тук...
     Ами в пандемия сме. Болниците бяха препълнени, много хора си заминаха. Няма как това да не се отрази малко или много. Нито може и трябва да се правим че всичко е Цветя и Рози.
     Пък на някой хора им се отразиха повече конспирациите, отколкото действителността. Побъркват се от страх да не ги чипират или уморят с ваксините. Ей на това му се вика парадокс. Rolling Eyes

Интересно. Аз пък мисля, че е време маските да останат по желание. Ваксини има предостатъчно, всеки си е взел своето решение и няма нужда правителството да решава вместо хората.
      Когато народа е неспособен да вземе правилното решение, а от това зависи благото на всички, точно правителството е това което решава и налага правилата.
      Също като камерите за превишена скорост по пътищата. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 09:46 от geizer

# 20 879
За жалост лъжите и дезинформацията ни заливат от всякъде. Преди две седмици посетих един малък град близо до София и на няколко места забелязах налепени плакати на някаква политическа партия отричаща вируса и ваксините.От тази партия  обявявали война на "пЛандемията", на 5 g и на ваксините на Пфайзер, Модерна и Астра Зенека. Пишеше и колко ще навредят въпросните ваксини( да не казвам по-силни думи). Също да не са докосвали българските деца с ваксини. Направо голяма ваксинационна кампания тече, няма що.  Не стига, че в интернет е пълно с глупости, но и плакати с подобни тъпотии трябва да има и то в малки градове. След като дезинформацията е навсякъде, нормално доста хора да се подават на нея.

Общи условия

Активация на акаунт