COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 852
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 895
  • София
Имаме 5 дни до изборите, редно си е.
Докато мине тази експериментална фаза или всички ще са се ваксинирали, или ще дочакаме следващите вълни.

# 20 896
Риторичен въпрос:
Как епидемиолозите и вирусолозите коментират това (аргументът, че било рядко срещано, не е валиден; науката би трябвало да намери обяснението и се надявам, че ще го намери. Защото противниците на ваксинирането също не приемат аргумента, че фаталните последици от ваксините са много редки):
https://www.news-medical.net/news/20210629/Widespread-SARS-CoV-2 … ll-responses.aspx
Изследователи от Обединеното кралство предупредиха, че широко разпространената мутация, възникнала в протеина на тежкия остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2), изглежда не успява да бъде разпозната от CD8 Т-клетъчните отговори както при пациенти с реконвалесция, така и при реципиенти коронавирусна болест 2019 (COVID-19) ваксини.
Вирусното бягство, наблюдавано тук, дава силен аргумент за включването на множество вирусни протеини във ваксини от следващо поколение и подчертава спешната необходимост от мониторинг на бягството на Т-клетките в новите варианти на SARS-CoV-2, казва екипът.

За мен лично, е неморално хората да се заблуждават, че щом веднъж са преболедували - край никога повече няма да се заразят със SARS-Cov-2. Това е съзнателно въвеждане в заблуда. Може да не са чести такива случаи, но ги има. И , когато някой решава дали да се ваксинира или не, трябва да разполага с пълната и достоверна информация ( към момента, защото изследванията продължават). Кой на какво ще вярва, е друг въпрос.

# 20 897
Аз съм с Астра Зенека.
И не мисля, че  спряха по медицински причини, защото създава същите редки усложнения, като другите ваксини.

И аз съм с Астра. Много си е добре ваксината.
Не съм чула да е спряна официално у нас.
Просто сега има всякакви ваксини, всеки избира от другите.

# 20 898
Хубаво, ОК, експериментална е ваксината, може да докара увреждания. Аз няма как да съм 100% сигурна в обратното. Но тези, които ги е страх от ваксина, поне трябва да са благодарни на баламите, които се ваксинираха, въпреки неизвестните, че да можем да живеем по-спокойно и нормално.

# 20 899
  • София
С ваксините е мода. Сега на мода са иРНК ваксините. На АЗ нищо и няма. Защо така стана, няма да коментираме, нали

Значи, каквото и да е лекарство, ако се приема орално се предпочита (от ивермектин до тинктура от тестиси на морско свинче), само да не е под формата на инДЖекция.

# 20 900
Хубаво, ОК, експериментална е ваксината, може да докара увреждания. Аз няма как да съм 100% сигурна в обратното. Но тези, които ги е страх от ваксина, поне трябва да са благодарни на баламите, които се ваксинираха, въпреки неизвестните, че да можем да живеем по-спокойно и нормално.
Забравяш и преболедувалите. Те са много и не разнасят вируса. Заедно с ваксинираните се получава една голяма група хора, които са защитени и ще спомогнат за силното ограничаване на пандемията и липсата на бъдещи затваряния.

# 20 901
  • София
Интересно, на ваксината нямаме вяра, обаче на вируса, че ще го изкараме леко имаме вяра. Нещо не ми се връзва тук, сигурно защото е в плоскостта на ирационалното, на вярванията.

# 20 902
И аз не ги разбирам тези двойни стандарти.
Ваксина не може, че РНК се трупа в яйчниците/тестисите и ще останат безплодни младежите.
Обаче вируса може да си трупа РНК-то там, няма страшно?
Е, как така?

За Ивермектин също.
Може да пият животинско лекарство, за краста, но ваксина, в никакъв случай?!

# 20 903
Забравяш и преболедувалите. Те са много и не разнасят вируса. Заедно с ваксинираните се получава една голяма група хора, които са защитени и ще спомогнат за силното ограничаване на пандемията и липсата на бъдещи затваряния.

Да, само дето ако чакаме да постигнем имунитет само чрез преболедуване ще има да си живеем с мерки още доста време. Щото не може да се пусне всичко юруш, тъй като ще стане мазало в болниците. Затова би трябвало да има доста време ограничения, че да се заразяваме малко по малко. Тук в БГ как и да е, малко хора сме, ама в държави с по 50 милиона трудно ще стане..

# 20 904
Ваксинираните не са балами. Всеки е преценил собственото си състояние и обкръжение.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 14:28 от Анонимен

# 20 905
Интересно, на ваксината нямаме вяра, обаче на вируса, че ще го изкараме леко имаме вяра. Нещо не ми се връзва тук, сигурно защото е в плоскостта на ирационалното, на вярванията.
Лично аз, а и повечето ми близки сме го изкарали. Не е да не знам как е, но и не твърдя, че за всички е напълно безопасно. Има хора, които не изкарват късмет, а вероятно част от тях не са взели необходимите превантивни мерки. Имам няколко близки хора, които се ваксинираха. Притесняваха се много, а знаят колко е опасен стреса. Предпочетоха да си живеят спокойно. Точно както преди. Не мога да разбера единствено защо хора, които са защитени трябва да се бодат и да рискуват. Най-лошото е, че тове е целенасочена политика на повечето държави, която им вреди основно на тях. Ако целта на управниците е само да сме здрави и да премахнем вируса беше нормално да се фокусират върху ваксинирането на непреболедувалите. В много от големите европейски държави дори и сега не достигат ваксини за всички. Какво пречеше да оставят достатъчно ваксини за непреболедувалите? По този начин бързо щяха да защитят по-голяма част от населението.

# 20 906
  • София
Да, то мнозина са преболедували, ама без тест. Т.е. кихнали два пъти и о, коронавирус е било. Дори и антитела не знаят дали има, ама няма как да не е било коронавирус и да не са защитени. Не говоря за семействата на доказано болни. Вчера пак чух, че от ваксината (коя?) позитивира PCR-а.

# 20 907
  • В заешката дупка
Както вече беше казано, 3 фаза премина. Седнете и прочетете за фазите преди да напишете поредното невярно нещо чели-недочели, разбрали-недоразбрали.  В официлания сайт на ЕМА, примерно.

# 20 908
  • София
И аз не съм против ваксините по принцип. Но съм против да се натискат преболедувалите да се ваксинират на всяка цена. Семейството ми е преболедувало и ще си помисля кога и дали да сложа ваксина. Що се отнася до децата - личното ми мнение е, че е безотговорно от страна на родителите да ги ваксинират с експериментална ваксина. Но това е личното ми мнение и не го натрапвам на никого.

# 20 909
Като безотговорна родителница, предпочитам да се доверя на нАуката чужбинска най- вече, и да приложа превенция. Отколкото като отговорна такава, да предпочета естествен имунитет.
Хора всякакви.
Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт