COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 896
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 910
  • София
Сега ми попадна на руските новини - на някакво изложение в Екатеринбург прдставят лекарство за короната - ковидглобулин. Но не разбрах особено обяснението, защото не се чуваше добре какво казват.

# 20 911
Както вече беше казано, 3 фаза премина. Седнете и прочетете за фазите преди да напишете поредното невярно нещо чели-недочели, разбрали-недоразбрали.  В официлания сайт на ЕМА, примерно.

Чукча не читател, Чукча писател.
Фаза 3 не е преминала. 2022/2023 ще приключи.
Достигнати са някои от основните endpoints във Фаза 3 - на тази база беше издадено EUA. Това не означава, че цялото проучване е приключило.

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728

02.05.2023 разбираме ли какво значи?

Едит: Не съм против ваксините. Ваксиниран съм още март точно с Пфайзер, след като боледувах октомври. Информацията от прогреса на Фаза 3 ми беше достатъчна, за да взема това решение без проучването да е приключило.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 15:04 от Hope4C

# 20 912
Скрит текст:
Интересно, на ваксината нямаме вяра, обаче на вируса, че ще го изкараме леко имаме вяра. Нещо не ми се връзва тук, сигурно защото е в плоскостта на ирационалното, на вярванията.
Лично аз, а и повечето ми близки сме го изкарали. Не е да не знам как е, но и не твърдя, че за всички е напълно безопасно. Има хора, които не изкарват късмет, а вероятно част от тях не са взели необходимите превантивни мерки. Имам няколко близки хора, които се ваксинираха. Притесняваха се много, а знаят колко е опасен стреса. Предпочетоха да си живеят спокойно. Точно както преди
. Не мога да разбера единствено защо хора, които са защитени трябва да се бодат и да рискуват. Най-лошото е, че тове е целенасочена политика на повечето държави, която им вреди основно на тях. Ако целта на управниците е само да сме здрави и да премахнем вируса беше нормално да се фокусират върху ваксинирането на непреболедувалите. В много от големите европейски държави дори и сега не достигат ваксини за всички. Какво пречеше да оставят достатъчно ваксини за непреболедувалите? По този начин бързо щяха да защитят по-голяма част от населението.
Не съм сигурна, че те разбрах добре.
Чудиш се защо преболедували се ваксинират ли?
До колкото аз съм запозната, никой не бърза да ваксинира преболедувалите; и никой не ги натиска. Поне около мен.
Колежка( Германия) , която изкара Ковид през февруари, все още не се е ваксинирала и чака да минат поне 6 месеца, за да се ваксинира.
Каза, че ЛЛ й е казал,че за сега й е рано.
Прави си два пъти седмично бърз тест ( изискване от работодателя) и носи маска.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 14:44 от Катерица

# 20 913
Сега ми попадна на руските новини - на някакво изложение в Екатеринбург прдставят лекарство за короната - ковидглобулин. Но не разбрах особено обяснението, защото не се чуваше добре какво казват.

Да, започват клиничните изпитвания. На Пфайзер ще започва производството вече..
Така или иначе на този етап лекарствата, колкото и да са ефективни, ще са много скъпи, до нас не се знае дали ще стигнат изобщо..

"На руския премиер Михаил Мишустин бе показано лекарството Covid Globulin, първият в света регистриран специфичен имуноглобулин срещу коронавирусна инфекция, на индустриалното изложение Innoprom в Екатеринбург. Това съобщава ТАСС.

Отбелязва се, че това лекарство е създадено на базата на донорска плазма и съдържа антитела, които унищожават коронавируса. Очаква се след приключване на фази II и III клинични изпитвания Covid Globulin да се използва за лечение на умерени до тежки форми на заболяването.
"

# 20 914
  • София
Ами, честно казано, противоречията около това дали и кога да се ваксинират преболедували е нормално да разколебават някои хора. Аз лично така и не разбрах какво е това мерене на имунитет като на кило домати, за мен или имаш имунитет, или нямаш. Поне според мен де.
Виждала съм как действа имунитета на преболедувал човек и само мога да се моля и моят ваксинационен имунитет да действа така...

# 20 915
Според мен, дали да се ваксинират преболедувалите зависи от това каква е честотата на повторните инфекции при тях. И дали е същата честотата на "пробивните" инфекции след ваксиниране.
Без тези данни не може да се каже колко човек/популация е защитен.

Съжалявам, че малко бавно мисля и редактирам  Smile
Важно е също така как се кара болестта при повторно заразяване - при преболедувалите и ваксинираните.
Защото, ако след ваксиниране има пробивни инфекции, но те не водят до хоспитализация и сериозно боледуване, не би било такъв проблем - от здравна и икономическа гледна точка-

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 15:34 от Анонимен

# 20 916
  • София
Според мен, дали да се ваксинират преболедувалите зависи от това каква е честотата на повторните инфекции при тях. И дали е същата честотата на "пробивните" инфекции след ваксиниране.

Абсолютно съм съгласна. Но не съм чела много изследвания по въпроса. А тези, които все пак излизат, не се рекламират много-много.

# 20 917
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз мисля, че преболедувалите нищо не рискуват с ваксината, нали вече са преболедували

# 20 918
Не всички, които не желаят ваксина са с ниско образование или некултурни или невъзпитани или наивни глупаци , но една част от тях са и тя ми се струва доста голяма (или просто тази част е по-гръмогласна) и точно тази част подвежда някои че е по-добре да го изкараш, защото имунитета от Covid-19 "бил" доживот (че и до по-дълго), и не само е доживот, но и е по-качествен от „експерименталните ваксини” (нищо че една голяма част от използваните вече ваксини за други заболявания едва ли са тествани по 10 години), защото „аз, а и повечето ми близки сме го изкарали” (как пък разбрахте всички - PCR-нахте се или просто сте имали сополи и пресипнал глас), защото тя ваксината ще те съсепе, а Covid-19 няма (той ще ти създаде само имунитет доживот и пей сърце).

# 20 919
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е следствие от глезотията на прогреса.
Ако вземат да прочетат за коремния тиф, болест която измъчва по - голямата част от развиващия се свят, ще се хванат за главата.

Също предизивиква тромбоцитопения, както и увреждания на почти всички органи

И я нямаме, само, защото пием чиста вода.
Онез хора, само ваксината ги спасява

# 20 920
  • Bristol
Аз ли нещо греша, но фаза 3 на тестването на ваксината, специално за АЗ бях чела е, за да се видело какъв е ефекта от нея и колко предпазва, когато голям процент от населението са ваксинирани 🤔

АЗ е с ниска цена, не по-малко ефективнa и затова ще си има нейното място на пазара.

По-късно днес ще се разбере със сигурност точно какво ще правят в ОК и дали всички мерки ще отпаднат. Един вид фаза 3 в реалния живот ще наблюдаваме 🤪

# 20 921
Не всички, които не желаят ваксина са с ниско образование или некултурни или невъзпитани или наивни глупаци , но една част от тях са и тя ми се струва доста голяма (или просто тази част е по-гръмогласна) и точно тази част подвежда някои че е по-добре да го изкараш, защото имунитета от Covid-19 "бил" доживот (че и до по-дълго), и не само е доживот, но и е по-качествен от „експерименталните ваксини” (нищо че една голяма част от използваните вече ваксини за други заболявания едва ли са тествани по 10 години), защото „аз, а и повечето ми близки сме го изкарали” (как пък разбрахте всички - PCR-нахте се или просто сте имали сополи и пресипнал глас), защото тя ваксината ще те съсепе, а Covid-19 няма (той ще ти създаде само имунитет доживот и пей сърце).
В къщи сме четирима.Двама с тестове,другите двама-без.Тогава имаше само Ковид..И?Това ни прави лоши хора ли?

# 20 922
[
Скрит текст:
quote author=Клер link=topic=1308546.msg43109930#msg43109930 date=1625487109]

Абсолютно съм съгласна. Но не съм чела много изследвания по въпроса. А тези, които все пак излизат, не се рекламират много-много.
[/quote]

Клер,
Скрит текст:
Ако желаеш, може да прочетеш за две по-скоршни изследвания - дала съм линкове в пост № 20890 и № 20907

# 20 923
  • София
Това е следствие от глезотията на прогреса.
Ако вземат да прочетат за коремния тиф, болест която измъчва по - голямата част от развиващия се свят, ще се хванат за главата.

Също предизивиква тромбоцитопения, както и увреждания на почти всички органи

И я нямаме, само, защото пием чиста вода.
Онез хора, само ваксината ги спасява

Не разбрах примера. Предлагаш да се ваксинираме за всички възможни екзотични болести, просто защото съществуват някъде по земята ли?

Almondina, да четох ги. Те са обнадеждаващи. На този етап потвърждават, че реинфекциите са редки.

# 20 924
Ние специално си правихме ПСР-и. Други разбраха по антителата. Малкото мои близки, които се ваксинираха си направиха тест преди първа игла за да видят дали случайно са го изкарали без да разберат. Имаме няколко случая на безсимптомно изкарване.

Общи условия

Активация на акаунт