COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 340
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 195
Днес починалите са двама. В делничен ден. Само 78 нови случая. Интензивните са с 12 по-малко, а хоспитализираните с 173.

# 21 196
Много сте готини българите в чужбина, но понякога пишете все едно България е на екватора в Африка, поне 50 години назад и ядем доматите с колците. Харесвам ви много, ама ми е смешно, като започнете да откривате топлата вода.
Нотарис, като гледаме данните за ваксиниране в ЕС, Канада и САЩ, всички там ядат доматите с колците, нямат наука и изявени учени и лекари, сал нашият Мангъров и ЛЛ от Сурсулево и всички българи, четящи ги у фейса, са прозряли, че ваксините никаква работа не вършат, че даже и ще попречат да си размножим гениалността. По-нагоре имаше страхотен пост на Num Lock,, ама никой радетел за свобода не й отговори. Като не щете ваксини какво смятате, че трябва да се направи - да си боледуваме и да си измират сухите съчки без ограничения, съответно болниците пак да се препълнят и разни с инсулти и инфаркти също да дадат фира, щото няма кой да ги вземе с линейка. Вижда се вече ясно, че ваксините не предпазват достатъчно от заразяване с Делта, но значително намаляват хоспитализираните и смъртните случаи. Вижте статистиките на ОК и ги сравнете с тези на Русия. Това явно за Ганьо не е важно. Да се печеш в Гърция може да те мотивира да се ваксинираш, ама да няма нов локдаун и да не се разделим  с още 30 000 българи завинаги - не е стимул, те тия са си на умиране. И преди да ми кажеш, че те могат да се ваксинират - някои от тях ще са с автоимунни, неизградили имунитет, ще има и тежко болни и починали деца и т.н.
Ladybird в БГ вече проблемът с тестовете не е дали се плащат, а като с ваксините - дали искат да си направят. Самите лекари не насочват пациентите да се тестват, не се карантинират хората от домакинството камо ли да се проследяват други контакти. Затова наистина около 30% от населението сигурно се е срещнало с вируса, но съвсем скоро ще продължат да се срещат с ускорени темпове и останалите 60% . При ваксинираните има и припокриване с преболедували - аз, Дева и много други сме в тая група.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 06:02 от TafTaf

# 21 197
Аз не знам има ли друга държава, в която ЛЛ препоръчват да не се прави тест? Освен, че повечето препоръчват и да не се слагат ваксини?

# 21 198
  • Mostly in my mind
Аз не знам има ли друга държава, в която ЛЛ препоръчват да не се прави тест? Освен, че повечето препоръчват и да не се слагат ваксини?
Един пример и от мен. Познати, мъж и жена, с температура и кашлица отиват в тукашното Спешно. Категорично отричат Ковид докторите. На базата на какво, не знам. Вероятно защото в момента не е толкова разпространен, защото все пак и има и други вируси освен него. Ама нищо не им пречеше да ги тестват,,според мен.

# 21 199
  • София
Идеята за колективния разум хич не ми допада вече, макар че ще излезе вярна - човечеството притежава невероятни способности и влечение към глупост и самоунищожение. В двайсет и първи век сме, имаме технологични и всякакви възможности, ваксини има, ясно е как могат да бъдат ограничени епидемиите, и пак колективен акъл нула. Нула!

# 21 200
  • София
При цена от около 80-100 лева на PCR тест аз лично не съм особено учудена, че родителите не търчат да ги дават за всеки сопол. Когато тестовете станат с направление, тогава обвинявайте родителите. Всъщност това е в основата на нежеланието за тестване, а не "за да ходят свободно без карантина". Между другото, последното е изключително спекулативно и лицемерно - средно и тежко прекарващите коронавируса не ходят свободно без карантина, просто защото не могат, симптоматиката не им позволява. Изказванията за десетки заразени, които щъкат усмихнато, ходят на море и се радват на живота без грам затруднение, навеждат на мисли, че заболяването е напълно безобидно. А това, както вече знаем, никак не е така.
Иначе малко преди пандемията имаше изследване на Евростат за настройката към ваксините. Още тогава ярко си личеше, че в България, където не знаем що е то епидемия от полиомиелит и морбили (освен в някои квартали), доверието във ваксините пада главоломно. Лошата образователна система и тоталната липса на часове по здравна култура дават своите плодове. Обратното, държави, в които има часове, специално посветени на здраве и здравна култура, а не само на митохондриите, показват високо доверие в медицината и нейните достижения. Никаква мистерия не е.
Засега няма вариант, който "прескача" ваксините. Ваксините действат срещу всеки вариант и то доста прилично. Данните на Великобритания показват, че дори и да дойде нова вълна, когато населението масово е ваксинирано, хоспитализираните и починалите са чувствително по-малко. Сега въпросът е как да убедим хората да се ваксинират и тук, драги зрители, никой няма правилен отговор. Единственото сигурно нещо е, че не можем да ги задължим.

# 21 201
Да се печеш в Гърция може да те мотивира да се ваксинираш, ама да няма нов локдаун и да не се разделим  с още 30 000 българи завинаги
Второто ще е мотивационен фактор за под 0.1 промила от населението и с право не трябва да се прилага в кампания. Нищо, че в момента вървят пропагандни клипчета "Отворено! Затворено! Докога?"

Първото е добра идея. Доста народ ще се мотивира ако му предложите 5 дневна почивка на гръцки плаж

# 21 202
  • София
Март месец ММ си направи PCR с направление от личния лекар след положителен бърз антигенен. В момента оставам с впечатление, че масово ЛЛ не дават такива. Да не са им резнали безлимитните бройки?

# 21 203
  • София
Март месец ММ си направи PCR с направление от личния лекар след положителен бърз антигенен. В момента оставам с впечатление, че масово ЛЛ не дават такива. Да не са им резнали безлимитните бройки?

Дават. Всичко си зависи от лекаря. На мен ми дадоха направление за PCR, хем след негативен бърз, ваксинирана и заради продължителна хрема. За всеки случай...

# 21 204
Гледам на доста места в Европа вече започна нова вълна и то баш в разгара на лятото. При нас ще видим кога, но ние обикновено се движим с малко закъснение. Лошото е, че ние сме с много малко ваксинирани и това ще се усети. То и сега у нас продължават да мрат доста хора и то при положение, че уж случаите са ни малко.

# 21 205
  • София
Миналата година и при нас имаше вълничка точно юли месец. Първата ми карантина, заради положителна колежка.

# 21 206

Защо да не може да се тества? Личният лекар ще го изпрати на безплатен тест и на всички други необходими изследвания, ако се наложи.

Всички деца с висока Т тестват ли се?
Тест,и ваксина,това е.Чети в бг-мама кво ти пишат....Тва лекари,тва професори,ехеее,кви са те да кажат кой от кво е болен,кви изследвания да прави,кви ваксини да слага....

Добре де - лекарите, специалистите в България какво съветват когато детето ти е с висока Т по време на пандемия?

Защото в UK съветват веднага ПСР.

И тук нормалните лекари съветват ПСР дават и направление. Също и за пълна кръвна картина, ако се наложи снимка,и каквито изследвания трябват.

Само че има родители, които смятат, че теста уврежда, и предпочитат лекаря да хвърля на боб.

И най-вече,  боят се ако теста е положителен да не ги карантинират.

# 21 207
Много лекари само объркват пациентите си дали трябва да се ваксинират или не. Говорих тези дни със съсед, който е с болно сърце и не е карал ковид. Каза, че го било страх да се ваксинира заради сърдечното си заболяване, в същото време се страхувал и от ковид. Казах му да се консултира със специалисти, а той отговори, че го е направил, но всеки казвал различно нещо и това още повече го объркало. И си седи човека още неваксиноран, а е рисков, ако се зарази. Голяма каша е с придружаващите заболявания и ваксинацията.
 https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/9954762 Четох статия за Нана, която също е имала страхове относно ваксинацията и онкологичното си заболяване.                
 Ето какво казва тя: "Има различни страхове. Трябва да се говори на всички отделни групи по съответния начин“, смята водещата. Според нея онкологичната група в България не е излязла с обща позиция спрямо ваксините, което е грешка от тяхна страна.
Нана се страхувала, преди да обсъди със специалисти идеята за ваксинация. Смята, че има нужда от повече информация, за да бъдат спокойни хората."                                                              
Тя е член към Обществения съвет по ваксинация съдаден от министъра: "Не може да се говори ваксинирайте се. Все едно да кажа жени, раждайте деца - това не върши работа”, категорична е Нана Гладуиш."

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 10:50 от daisy12

# 21 208
Че той сума народ пропищя, как ще си разхожда кучето, ако го карантинират.
      А че болни се разхождат си е факт. Миналата година, началото на август, междуградски автобус... Качва се около 30 годишен без маска, прежълтял и кашлящ през целия път. Никой не му направи забележка. На шофьора очевадно не му пука. Аз след 5 дена със симптоми. Разкош.
     В Гърция цяло семейство положителни, ама мъжа ходи всеки ден да си купува ВЕСТНИК , а двете им деца си да си играят всеки ден пред блока. Накрая комшиите подали оплакване, та ходили с полиция да ги глобяват.
     Пак във Гърция миналата седмица подадено оплакване. Попът на погребение на починал от Ковид отворил ковчега и взел да вика че ВрОс НЕма.
      А особено тези, за които вирОс нЕма си щъкат, докато не почнат по корем да лазят. После направо в интензивното и лекарите им криви. Rolling Eyes

# 21 209
При цена от около 80-100 лева на PCR тест аз лично не съм особено учудена, че родителите не търчат да ги дават за всеки сопол. Когато тестовете станат с направление, тогава обвинявайте родителите. Всъщност това е в основата на нежеланието за тестване, а не "за да ходят свободно без карантина".

ПСР тестовете отдавна са с направление. Личният лекар издава електронно направление и направо отиваш в лаборатория.

Моля, не заблуждавайте хората за толкова важно нещо! Осем човека са харесали този пост, следователно и те ще мислят, че ако им трябва тест не могат да поискат направление.

Общи условия

Активация на акаунт