COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 212
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 255
Новини от САЩ:

https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/07/06 … ariant-in-the-u-s
Силно заразният вариант на делта сега представлява повече от 51% от случаите на COVID-19 в САЩ, според нови оценки, публикувани от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Вариантът, известен също като B.1.617.2, е открит за първи път в Индия и се разпространява бързо по целия свят.

Лос Анджелис Таймс: Разпространението на делта варианта в Калифорния e алармиращо за длъжностните лица
https://www.latimes.com/california/story/2021-07-06/california-d … ct-masks-vaccines
Нарастването на силно заразния вариант Delta предизвиква увеличаване на новите случаи на коронавирус и хоспитализации в Калифорния и предизвиква загриженост относно новото разпространение на болестта в неваксинирани общности. Докато се смята, че тези, които са били напълно ваксинирани срещу COVID-19, имат високи нива на защита срещу варианта, повече хора, които не са били ваксинирани, се разболяват, показват данните.

Delta Covid-19 Вариант се увеличава сред неваксинираните
Случаите нарастват в щати като Уайоминг, тъй като публичните събития, включително родеота, се възобновяват
https://www.wsj.com/articles/delta-covid-19-variant-gains-ground … nated-11625572800
По-младите пациенти започнаха да идват преди около два месеца със симптоми на Covid-19. Мнозина са прогресирали от леко заболяване до дихателен дистрес по-бързо от пациентите, лекувани по-рано по време на пандемията, каза Sodienye Tetenta, лекар от критична помощ в болницата. Почти всички са били неваксинирани.
„Видяхме, че това не беше Covid от миналата година“, каза д-р Тетента.
Вариантът Delta засилва разделението между хората, които са напълно ваксинирани срещу Covid-19, и онези, които не са, което кара болниците да се готвят за нови скокове и здравните власти да удвоят усилията за ваксинация. Сега най-често срещаният щам в САЩ, Delta се разпространява, когато общественият живот се възобновява в ресторанти, спортни събития и други обществени заведения в цялата страна.

# 21 256
0001, тестовете за антитела в България си ги плащаме ние. Да не мислиш, че са по линия на НЗОК?

# 21 257
Аз се чудя защо само потребителите от България дават инфо за антитела след първа, втора доза от една , втора лаборатория, а то защото в чужбина тези тестове са платени.
Аз нямам никакво желание да ми правят тестове на всеки метър.

Аз пък нямам никакво желание да си правя тестове за антитела и не знам наоколо някой, който да си прави такива. По една проста причина - каквито и да са ти антителата, ти не можеш да направиш нищо по въпроса. Но щом казваш, добре. Не си мерим антителата, защото нямаме пари. 😆

Как така не се знае дали са стерилни тестовете? Всъщност бях чула от български източник, че с тестването те заразяват. И с ваксината разбира се.

# 21 258
0001, тестовете за антитела в България си ги плащаме ние. Да не мислиш, че са по линия на НЗОК?
Естествено , че знам. Но тези тестове и в чужбина се плащат и там не им се дават по 30-40 евро, за разлика от любопитковците в България.
Софт, никой не пише кой беден, кой богат. И в България заможни хора има, както и не толкова, но е показателно в темата , че масово пишат хора в темата извън България , но нито един от тях , не е дал инфо за тестове и антитела, за разлика от живеещите тук, които дори си правят по няколко теста и то в различни лаборатории по различни методи за да си задоволяват любопитството.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 17:57 от 0001

# 21 259
Аз си бях купила такъв тест за антитела. И се опитах да си го направя, но не успях да източа необходимото количество кръв. 50 Е отидоха в кофата.
Имам още два теста, които си седят неразопаковани..
Вече нямам никакъв интерес да си проверявам антителата. Особено, след като се ваксинирах.

# 21 260
.....           Анализирани са общо 95 проби, при 93 от тях са установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве ...

И как да разбираме тази информация,  че "първоначалният " Ухански вече е почти изцяло изместен от колегите си по нашите земи ли? То от 95 секвенирани проби 93 са нови версии?¿
Ами то ухански няма вече, него го измести британския...Сега сме в процес на изместване на британския от делта /индийския...Дано Бета да не се засили, че там нищо не помага, заобикаля почти всички защитити на организма..

# 21 261
Нали Епсилон заобикаляше?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 18:50 от Катерица

# 21 262
  • София
Това са резултатите от  целогеномното секвениране:

# 21 263
Аз си бях купила такъв тест за антитела. И се опитах да си го направя, но не успях да източа необходимото количество кръв. 50 Е отидоха в кофата.
Имам още два теста, които си седят неразопаковани..
Вече нямам никакъв интерес да си проверявам антителата. Особено, след като се ваксинирах.

Чак да точите кръв.... Astonished
Тестът за антитела IgM/IgG, който се продава в българските аптеки е много лесен за употреба. В комплекта има “щракало” - “щракате” си пръста (има лека болка) капвате капка кръв, капе се буферния разтвор и чакате да излезе контролната лента.
Ако IgG са положителни почти веднага ще “светне” лентичката за тях. По инструкции 10 мин е изчакването.
Цената последно в аптека Субра беше 19 лв. В началото на пандемията (март-април 2020) цената беше 30 лв.
Да не забравяме обаче, че ДДС беше премахнато от правителството само върху ПСР тестовете, но не и върху антигенните и тези за антитела.

# 21 264
marinadp,  този, който се предлагаше тук ( Германия) , ( нали ставаше дума, че тези, които са в чужбина не си купуват тестове) трябваше след щракването ( т.е. продупчването ) на пръста, да пропусна първата капка, а със следващите да се напълни една кюветка до маркировката. Аз успях да " напълня" само дъното и кръвта спря.
Буферен разтвор нямаше, всичко се изпраща в лаборатория. Цената беше 50 Е.

# 21 265
.....           Анализирани са общо 95 проби, при 93 от тях са установени вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве ...

И как да разбираме тази информация,  че "първоначалният " Ухански вече е почти изцяло изместен от колегите си по нашите земи ли? То от 95 секвенирани проби 93 са нови версии?¿
Ами то ухански няма вече, него го измести британския...Сега сме в процес на изместване на британския от делта /индийския...Дано Бета да не се засили, че там нищо не помага, заобикаля почти всички защитити на организма..
Да, казаха, че още от декември при нас преобладаващ е британския и е открит в над 90% от пробите. Явно преди това е преобладавал уханския.

# 21 266
Нали Епсислон заобикаляше?
Ами за този незнам, за Бета съм слушала и чела, то ще се появяват и нови мутанти, само въпрос на време е...Вирусът мутира с една единствена цел да заобиколи защитата на организма и да се възпроизведе, така че трайния имунитет вероятно ще е под въпрос след време, то даже и сега е не много ясно какво се случва.. За това и някои виждат спасение и край на пандемията само в стратегията Ковид-0..

# 21 267
ЮК вече минаха 30 хиляди заразени дневно, а вчера като гледах мача Италия - Испания, все едно вирус няма.
Тези десетки хиляди запалянковци освен стадионите пълнят пъбовете, метрото ...
При 2-3 хиляди заразени дневно затягаха мерките, а сега в някакъв друг свят се живее...
Явно не само при нас се вземат неадекватни решения.

# 21 268
  • Буркина Фасо
ЮК вече минаха 30 хиляди заразени дневно, а вчера като гледах мача Италия - Испания, все едно вирус няма.
При 2-3 хиляди заразени дневно затягаха мерките, а сега в някакъв друг свят се живее...
вероятно предишните решения са били неадекватни. защо пък не ?!?!

# 21 269
Много лошо получи с това европейско, трябваше да го отложат или да се играе без публика, примерно...
А предстои и олимпиада, няма да се учудя изобщо, ако след това се появи и японски вариант..

Общи условия

Активация на акаунт