COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 645
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 495
Спорът е защото се разбират нещата грешно.
Не е "На децата на неваксинирани е забранено." Всъщност е "Забранено е за всички, но ваксинираните не са риск, затова за тях е позволено."
Така че, всичките думички за дискриминация, конституцията и така нататък, не значат нищичко.
В конституцията са заложени не само права, а и задължения. Като първото ни задължение като граждани е да спазваме законите и наредбите.
Ако някой не иска да ги спазва, не разбирам за какво права плаче.

В кой закон го пише това?
Аз спазвам всички закони.
Това е някакъв план..никаква юридическа сила няма.

# 21 496

Сертификат за преболедували засега се получава само ако човекът е имал положителен PCR тест, въведен в информационната система, преди по-малко от 180 дни.
Доколкото разбрах, право на такъв сертификат на основание тест за антитела все още се обсъжда на ниво ЕС.
В линка има таблица с разписани подробни ограниченията за всяко ниво според плана на Кацаров.

Което в прав текст означава, че и преболедувал пак трябва да се ваксинира. Да, у нас препоръката е след 6 месеца, не знам дали е официално разписана, но така се коментира.

Ох, аз още не схващам Софти. За кой план говориш? Тука си решавам ад хок, какъв план.

За справяне с пандемията, вероятно.
Тя да каже, но според мен е така.

# 21 497
Не е "На децата на неваксинирани е забранено." Всъщност е "Забранено е за всички, но ваксинираните не са риск, затова за тях е позволено."
Вие мислите ли изобщо като пишете или някой друг ви диктува? Искате да кажете, че е забранено за всички, но за ваксинираните е позволено 🤯 Да, това е дискриминация. Както навремето е пишело “Забранено за кучета и евреи” сега ще пише “Забранено за неваксинирани”. Къде е разликата?
Нищо чудно неваксинираните да ги накарат и по една значка да носят, да ги различават отдалече. По- удобно е отколкото да размахваш сертификата си  навсякъде.

# 21 498
Така че, всичките думички за дискриминация, конституцията и така нататък, не значат нищичко.
В конституцията са заложени не само права, а и задължения. Като първото ни задължение като граждани е да спазваме законите и наредбите.
Ако някой не иска да ги спазва, не разбирам за какво права плаче.
Абе важното е че "употребихме" Конституцията отново, за да изтъкнем как са ни нарушени правата Joy

# 21 499
И ако ходят само ваксинирани на кино ( като знам колко са пълни салоните в нашия областен град отпреди пандемията ), от къде ще се плащат заплатите на работещите в киното?
ще плащат петорна цена на билетче:)))))
Много тъпа шега..Simple Smile

# 21 500

Ох, аз още не схващам Софти. За кой план говориш? Тука си решавам ад хок, какъв план.

За справяне с пандемията, вероятно.
Тя да каже, но според мен е така.

Отговорих на потребителка, която написа, че планът бил всички да се ваксинираме (и да гласуваме с машини 😆). Какъв друг да е? РКИ последно казаха не всички, но 85-90%

# 21 501
  • в страната на чудесата
Свиквайте. По-зле ще е Simple Smile Wink
За някои ще е по-зле. Но други се готвят да се къпят в разкош. Нали, Leika_moja? Wink
О да, така изглежда Wink

# 21 502

Нищо чудно неваксинираните да ги накарат и по една значка да носят, да ги различават отдалече. По- удобно е отколкото да размахваш сертификата си  навсякъде.

Нещо се коментираше за Израел, подобно. Едва ли са по-прости от нас, щом наложиха масова ваксинация, че и платиха двойна цена, за да имат по-бързо налични ваксини.

Изобщо не си далеч от истината. Просто ползваме вече наложени практики в други държави.

# 21 503
При ниво 4 изобщо не трябва да работят градините и училищата...Няма значение на кои деца родителите са ваксинирани или не, май забравяте за най-важното -  здравето на самото дете...Кой родител ще си пусне детето на градина или училище в тази зараза, ако детето му се разболее и се увреди, незнам... Даже и при ниво 3 не трябва да работят...според мен.

# 21 504
  • в страната на чудесата
Аз не мога да ви разбера. Нали имаме 3-4-5 милиона имунни - вакс и пост ковид. Защо изобщо са нужни тези прогнози и планове. Че и спорове...Нали 2.5 млн са го изкарали? Стою и баба мира да нямат делта тревоги?

# 21 505
Разбира се, че е дискриминация. Разбира се, че няма как децата да се делят. Защото децата не ходят само на градина и вкъщи. Вечер, ваксинираното семейство може да реши да отиде на гости на неваксинираните си съседи. На слвдващия ден детето на ваксинираното семейство ще отиде отново на градина. Защото може. И така, веригата може да продължи до безкрай.

# 21 506
Скрит текст:
Има ли изследвания, които да показват, че преболедувалите не са защитени от делтата? Ако има такива много моля дай линк.

Ще те улесня дори:
https://eu.oklahoman.com/story/lifestyle/2021/07/06/natural-immu … riant/7841858002/
Неотдавнашно лабораторно проучване във Великобритания оцени риска от реинфекция от делта варианта при онези, които са се възстановили от COVID-19. В проучването учените от Оксфорд разгледаха способността на антителата в кръвните проби да неутрализират вируса. Те откриха, че рискът от реинфекция с делта вариант варира в зависимост от щама на първоначалната инфекция.
Но има добри новини за тези, които са се възстановили от COVID-19. Няколко проучвания показват, че когато човек е ваксиниран, а преди това инфектиран, възникващият имунен отговор е отличен. Срещу друг вариант, изследователи в Сиатъл откриват, че така нареченият „хибриден имунитет“ генерира отговор на антитела 25 до 100 пъти по-висок от естествения или придобит от ваксина имунитет сам.
Помолих за линк, който показва, че преболедувалите не са защитени. Този не е такъв. В това проучване слагат знак на равенство между преболедували и ваксинирани, но няма реални резултати за това дали има и ако има какъв процент са пробивите на делтата при естествено имунизираните. В крайна сметка дискусията тръгна от мое питане защо се предлагат повече права на ваксинираните при положение, че преболедувалите са поне толкова защитени.
Последно, че наистина днес магнитни бури ли има, какво ли..
Защо считам на база прочетеното, че преболедувалите нямат 100% защита - заради новите варианти. Уханският и британският вече са изместени от делтата. Такива данни има.
"Те откриха, че рискът от реинфекция с делта вариант варира в зависимост от щама на първоначалната инфекция" - щом нещо варира, значи не е 100% сигурно. И зависи от щама на първоначалната инфекция.
Няколко проучвания показват, че когато човек е преболедувал, а след това - ваксиниран - имунитетът му е много по-добър срещу друг вариант - и генерира много по-висок имунен отговор отколкото само преболедуване или само ваксина.
Не виждам да слагат знак за равенство между преболедували и ваксинирани.
И няма как да сложат, при положение, че възникващите нови варианти  са снабдени с все по-опасни за нас мутации. Като преболедува човек от Делтата, тогава вероятно ще има имунитет срещу този вариант.

Скрит текст:
Ако от мен зависи бих направила сертификати с тест за вируснеутрализиращи антитела срещу сътоветния вариант - независимо колко са спорни. И ако човек има необходимия титър, бих го считала за "безопасен". Дали тези антитела са от преболедуване, ваксина или безсимптомно, няма значение.

# 21 507
Аз все още не разбирам защо е тази истерия против ваксините, като няма нито един научен труд с peer review против одобрените?
Но пък има научно обяснение за този феномен.

"In countries with a high aggregate level of trust in science, people are more likely to be confident about vaccination, over and above their individual-level scientific trust. Additionally, we show that societal consensus around trust in science moderates these individual-level and country-level relationships. In countries with a high level of consensus regarding the trustworthiness of science and scientists, the positive correlation between trust in science and vaccine confidence is stronger than it is in comparable countries where the level of social consensus is weaker."

# 21 508
Обаче ваксините, които са изготвени срещу първоначалния ухански вариант, действат срещу всички нови варианти на вируса.

# 21 509
Аз не мога да ви разбера. Нали имаме 3-4-5 милиона имунни - вакс и пост ковид. Защо изобщо са нужни тези прогнози и планове. Че и спорове...Нали 2.5 млн са го изкарали? Стою и баба мира да нямат делта тревоги?
Уви само предположения..кой и кога ги доказа тези бройки..Чакаме проучването на Стойчо за имунитета на нацията с резултатите от лабораториите...Как пък не намериха време и малко пари да направят антитела на  представителна извадка, да се види какво ще излезе.

Общи условия

Активация на акаунт