COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 090
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 810
Тезата, Таф, е трудно формулируема Simple Smile
Всички ще бъдем щастливи ако кюби и уиш са прави и 4 млн души са имали контакт - инф или вакс
Еми по същия начин се надявахме да бъдем щастливи, че БЦЖ-то и ракията ни пазят, ама не се получи баш.

# 21 811
От всичко най ме е яд, че ще дойде септември и децата отново ще са ДО, защото нали нас нито алфа, нито делта ни ловят и вместо да взимаме някакви превантивни мерки, ние седим и се хвалим колко сме добре и как дискотеките са ни пълни от 2 месеца.

# 21 812
  • Пловдив

Какво има толкова сложно за разбиране защо делта варианта все още не се е разразил у нас. Това е сезонно заболяване, както всички останали респираторни инфекции - грип и т.н. Лятото го няма, настъпва късна есен и зимата. Това видяхме миналата година, това се вижда и сега. Какво има за разбиране.

Само при нас е лято. В Гърция сигурно е дошла зимата, там делтата бързо се увеличава.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:30 от marzeliva

# 21 813
  • София
Тезата, Таф, е трудно формулируема Simple Smile
Всички ще бъдем щастливи ако кюби и уиш са прави и 4 млн души са имали контакт - инф или вакс
Да, но това е много малко вероятно. Предвид факта, че ние никога не сме имали и все още нямаме данни, по-скоро ще научим, че нещата са зле като запреливат отделенията.

# 21 814
Tой и Кунчев си каза, че се движим месец, месец и половина след вълната в други страни. Ще видим август какво ще е положението или септември.

# 21 815
Аз почвам да съжалявам, че си взех отпуск през август, а не през юли както обикновено, но то вече нищо не можеш да предвидиш.

# 21 816
Лекарите антиваксъри трябва да ги уволнят. Това не са лекари, а някакви знахари
След това избухване не ми остава нищо, освен да ти пожелая да отидеш на преглед при лекар, скептичен към новите експериментални препарати и той да ти откаже лечение, понеже си се ваксинирала.

# 21 817
  • Bristol
Tой и Кунчев си каза, че се движим месец, месец и половина след вълната в други страни. Ще видим август какво ще е положението или септември.
Дано наистина голям процент да са го преболедували и да няма друга вълна. Или ако има, да е малка и да няма много хоспитализирани. Трудно/невъзможно е да се проследи колко точно са го преболедували. Затова, според мен, ги няма в статистиките, а само ваксинирани следят.

# 21 818
След това избухване не ми остава нищо, освен да ти пожелая да отидеш на преглед при лекар, скептичен към новите експериментални препарати и той да ти откаже лечение, понеже си се ваксинирала.

Няма нужда той да ми отказва. Изобщо няма да стъпя при такъв. Но ще има лекари, които ще отказват да лекуват неваксинирани.

# 21 819

Уау, и такива ли има? Може ли координати?

# 21 820
Цитат
Ама разбира се, ползите са за общеатвото. Негативите са лични.
Само дето личното силно се влияе от общественото. Няма как да се разделят. В случая - за съжаление.

Цитат
Какво има толкова сложно за разбиране защо делта варианта все още не се е разразил у нас. Това е сезонно заболяване, както всички останали респираторни инфекции - грип и т.н. Лятото го няма, настъпва късна есен и зимата. Това видяхме миналата година, това се вижда и сега. Какво има за разбиране.
Видимо  - нищо не се е разбрало.
Това не е сезонно заболяване, нито може да се сравнява с грипа. Това е мултисистемно заболяване. Без сезонност - или може би само у нас е лято...

# 21 821
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Аз може би трябва да ти пожелая да те лекува някой, който не вярва в науката, какво ще кажеш за такъв хирург, но не съм изрод и затова няма да го пожелая дори на врага си

И изобщо, медицинската професия е отговорност и не може да лежи на вяра

# 21 822
  • София
Моят зъболекар не е ваксиниран, но не съм си и помисляла да го сменям. При този недостиг на добри специалисти, само остава да почнем и да ги "уволняваме"...

# 21 823
  • Там,където се събуждам щастлива.
Майка ми ходила на пулмолог и станало дума за ваксините. Допреди месец темата беше кардиолог, сърце и ваксини и ме даваха. Сега да си изследвала антителата и й показала вратата. Нямам думи. Лекарите бонуси ли получават от лабораториите?

# 21 824
Обяснението е, че делта вълната още не се е разразила при нас
4 месеца след засичането му в България, този извънредно заразен щам не се е разразил. ОК.
Нито е сезонно. Нито е като другите респираторни инфекции. Това разбрахме.

Общи условия

Активация на акаунт