COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 904
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 975
  • София
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.
Ами логично е - ваксинацията в момента стимулира пръкване на нови и нови варианти (и вирусът се стреми да оцелее и еволюира под тоя изкуствен натиск). Та затварянето е по-вероятно при масово ваксиниране, а не обратното (вж Израел, Нидерландия и подобни отличници).
Това е невярно и подвеждащо твърдение!

Абсолютно. Защо има в Нидерландия малка заетост на болничните легла и малка смъртност?
В Нидерландия от днес пак се затварят сериозно. Доста убедителен довод в полза на ваксинацията.

# 21 976
  • Пловдив
Гласувах в малко след 8 ч. Все още има сравнително малко хора и дистанцията е възможна, няма опашки. Гласуването с машина става много бързо. В стаята бяха отворени широко всички прозорци. В коридора също нямаше затворен позорец. Имаше обаче гласоподаватели с маски под носа, както и кашляне се чуваше из коридора.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 10:02 от marzeliva

# 21 977
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.
Ами логично е - ваксинацията в момента стимулира пръкване на нови и нови варианти (и вирусът се стреми да оцелее и еволюира под тоя изкуствен натиск). Та затварянето е по-вероятно при масово ваксиниране, а не обратното (вж Израел, Нидерландия и подобни отличници).

А дали няма нови варианти, защото ковид е засечен 2019, а до 2021 е имал достатъчно време да се изроди?

# 21 978
В Гърция от началото на месеца  случаите скочиха с над 200%.
Причината е отпадането на повечето мерки, както и желанието на народа да се отпусне и повесели след всичките ограничения до сега.
За вчера случаите са около 2350. Заразяват се предимно по млади хора, които не са били ваксинирани, но го има притеснението че вирусът ще си пробие път и до по възрастните неваксинирани.
Обмислят се пак мерки и задължителна ваксинация за определени рискови професии.
Само 10-15% от случаите са от Делта варианта.
Специалистите са силно притеснени, че до края на другия месец, когато се очаква Делтата да стане доминантна, ако не се пресече на време вълната, ще стане мазало.
Според различни математически модели се цитират числа като 8-10  до 18 хиляди новозаразени на ден към края на август, в случай че не се вземат никакви мерки.
В момента Гърция е с над 42% напълно ваксинирани.
Прави се усилие да се убеди групата на 50 годишните да се ваксинира повече. Като гледам мои познати от тази група - запънали са се като магаре на мост. Май още се мислят за младежи...

# 21 979
  • София
Божкее, аз пък мислех, че ваксините пазят общественото здраве, а те били за психическо и икономическо мачкане, потъпкване на права и какво още там беше.

Иначе, твърдението, че мутациите идват от ваксините изобщо не е вярно, поне медицински. Конспираторски може.

Лошото е, че ваксинационната ни кампания е такава пародия, че няма нищо чудно, че хората се боят. Трябва всеки ден по всички медии да се говори за ваксините с факти, изследвания, графики, проценти. Да се отговаря на масовите въпроси на хората -"ако имам еди какво си, мога ли да се ваксинирам", защото в момента на този въпрос човек не може да получи адекватен отговор, нито от ЛЛ, нито от лекуващите лекари. Да се обучават нон-стоп лекарите, да се подават сигнали за ЛЛ, които отказват хората от ваксинация. Да се образова населението, защото не е образовано, изобщо. Срути се митът колко било добро образованието "едно време". Колко да е добро, като не се вярва на научни изследвания, а на измислени шарлатани във фейса. Само че вместо да се обвиняват хората, трябваше да се приеме какви сме и да се работи с това.
Абе, много мога да пиша по тая тема. Яд ме е, много ме е яд, че един управляващ не разбра какви са реалните проблеми зад отказа от ваксини.

# 21 980
Защо има в Нидерландия малка заетост на болничните легла и малка смъртност?

Защото нидерландците по начало не се врът по болници за щяло и нещяло и защото здравеопазването им е на високо ниво.
Добре де, как ви идват на ума тия глупости. При толкова очевидно обяснение.

# 21 981
Явно Ковид в Нидерландия и ОК е “щяло и нещяло”.

# 21 982
  • При семейството си
В Гърция от началото на месеца  случаите скочиха с над 200%.
Причината е отпадането на повечето мерки, както и желанието на народа да се отпусне и повесели след всичките ограничения до сега.
За вчера случаите са около 2350. Заразяват се предимно по млади хора, които не са били ваксинирани, но го има притеснението че вирусът ще си пробие път и до по възрастните неваксинирани.
Обмислят се пак мерки и задължителна ваксинация за определени рискови професии.
Само 10-15% от случаите са от Делта варианта.

Прави се усилие да се убеди групата на 50 годишните да се ваксинира повече. Като гледам мои познати от тази група - запънали са се като магаре на мост. Май още се мислят за младежи...

Всъщност не са ли това причините навсякъде, както за повишаване броя на новозаразените, така и за ниския брой хоспитализирани и починали.
Целта на всички мерки, каквито са и ваксините е И да се пазят рисковите, които пълнят болниците.
Младите хора (разбира се и с изключения) винаги са били с по-малък риск от сериозно и фатално протичане на Ковид.

# 21 983
  • София
Той и онзи, дето качи Витоша по гащи на Нова година, обяснява, че да лежиш във вана с лед е по-яко от ваксините. Това са хора, на които не бива да се обръща прекомерно много внимание, защото решават, че наистина са важни и че може би са един вид инфлуенсъри.

# 21 984
  • Mostly in my mind
Neko, oт доста време хората не могат да мислят критично, да пресяват информация и т.н. Просто пандемията го доказа за пореден път.

Как стои въпросът с ваксинацията в Холандия? Някой знае ли?

# 21 985
Вече и в Инстаграм

Чувствам се прекарана с моята АЗ 😂

# 21 986
Наистина човек трябва да гледа с насмешка на глупостите от фейсбук. Но по телевизията не е по-различно. Пускам онзи ден телевизията и се натъкнах веднага на Андрей Райчев, който обяснява как ковид е лек грип и ваксината за него се казвала лексотан - това по национална телевизия. Как дават трибуна на всякакви хора да дрънкат глупости толкова време. Не знам в други страни дали е чак толкова натрапчиво всичкото това плямпане на небивалици, сигурно не.

# 21 987
Аз пък мисля, че болшинството антиваксъри даже не са антиваксъри, нито наистина ги е страх от ваксините. Просто сега им се е паднало да се правят на интересни и да се чувстват значими. Не чувстват истинска заплаха, защото в България вирус няма, и мерки няма, и не е имало. Ако бяха изтърпели деветмесечен истински локдаун, друга песен щяха да пеят.

# 21 988
  • София
И на мен така ми се струва - обикновен страх, който трябва да бъде обвит в някакви велики причини.

# 21 989
Отношението, мерките, грижите, профилактиката, лечението на заболяването "ковид" е същото, както и към другите заболявания...
Всеки лекар си има мнение, лекува до колкото знае, както прецени....
За това и болните търсят 2-ра, 3-та, 4-та консултация.... четат из интернет, задават въпроси из форуми, търсят "читав" лекар....
После се задават въпроси "защо имаме толкова много починали от всички лечими заболявания?"

Няма нищо по различно в отношението на държавата, медицинските органи, лекарите, пациентите към ковид, в сравнение с другите заболявания.

За това и резултатите са еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт