COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 937
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 915
  • София
Аз не смятам, че е "просто грип", и въпреки това не вярвам и на дума от Китай.
Според мен приказките с грипа тръгнаха заради думи като "грипоподобни симптоми", от опита да оприличим коронавируса на другите коронавируси, които познаваме, както и на други познати заболявания. Нали в крайна сметка трябва да се предупредят хората за какво да следят като симптоматика. Просто се получи счупен телефон, който продължиха и хора като Мутафчийски, Мангъров, Кантарджиев в България. Само Кунчев не посмя да прави сравнения, ама човекът познава добре ТОРС, та нормално.

# 21 916
Защото очевидно не могат, явно.
Разбира се, че могат, просто нямат необходимите финанси за изпитване върху хора. Държавата ни е калпава и не дава пари за такива “маловажни” неща. А дори и да имаха, нямаше да пришпорят клиничните изпитвания като тези от Пфайзер, АЗ и прочее. Чорбанов изрично заяви, че с това компромис няма да прави.
Аз лично с удоволствие бих се боднала с бг ваксина,   разработена при всички изисквания за безопасност. Пък дори и след 3-4 години.
Но така е, в БГ бързаме да плюем всичко родно и да се кланяме на евроатлантика. За това сме и на тоя хал.

# 21 917
Мутафчийски никога не е казвал, че ковид е като грип...Мутафчийски даже беше първият, който ни каза март 2020, че нещо страшно идва и предстои за страната и ще има доста загинали...И за съжаление се оказа прав.

# 21 918
  • София
Е, какво ни е на хала - ваксини има, молим се на хората да си сложат. Pfizer и AstraZeneca са си мощни имена във фармацевтичната индустрия, нормално е да имат повече пари.
Да правиш медикаменти - ваксини, лекарства, добавки - не е евтин занаят, знаем си го. Няма нищо страшно да не можеш да навлезеш в това състезание, не е нито срамно, нито нищо. По същия начин не можем да произвеждаме хубави коли, телефони или компютри. И ваксини има откъде да внесем, и телефони и компютри, нема страшно.
А Мутафчийски през февруари 2020 г. каза, че коронавирусът е по-безобиден от Грип Б, в студиото на bTV, в "Тази събота и неделя", пред Жени Марчева.

# 21 919
Според мен в момента няма голям смисъл в българската ваксина, защото много закъсняха, има вече доста разработени на база уханския вирус.. При тези много нови варианти на вируса обаче, е възможно да се появи  и нов щам.. Тогава ще има голям смисъл да се пусне на пазара, ако е направена така, че да е ефективна за вече генетично променения вирус..

# 21 920
Според мен в момента няма голям смисъл в българската ваксина, защото много закъсняха, има вече доста разработени на база уханския вирус.. При тези много нови варианти на вируса обаче, е възможно да се появи  и нов щам.. Тогава ще има голям смисъл да се пусне на пазара, ако е направена така, че да е ефективна за вече генетично променения вирус..

Ще повтаря пак - отчитам грешките от началото на пандемията до днес. Сега имаме над 85% неваксинирани, а може би нещата щяха да с обратен знак, ако нашите бяха създали ваксина. Разбира се, че вече е безсмислено, но дори и от икономическа гл.т щеше да е голям плюс.

# 21 921
  • Буркина Фасо

Ще повтаря пак - отчитам грешките от началото на пандемията до днес. Сега имаме над 85% неваксинирани, а може би нещата щяха да с обратен знак, ако нашите бяха създали ваксина. Разбира се, че вече е безсмислено, но дори и от икономическа гл.т щеше да е голям плюс.
ама защо да е безсмислено създаването на българска ваксина ?
тя може да е много по-добра от другите. нека да има много ваксини - това е демократичното.
дали ще се използват не е проблем на народа.

# 21 922
В момента е безсмислено, а не по принцип..Разбира се по-добре е да не се появява нов щам, защото ваксинацията ще трябва да стартира от ново..

# 21 923
  • Пловдив
Ох, не искам да си представям коментарите за българска ваксина, ако имаше такава, и феодалните старци. По Симеон Дянков. Бе, щях аз да си сложа ваксина....Ма българска поне да беше. Кво ще пълня гушите на евреите. Да обеднеят, дано! Българинът е шмекер ненадминат и цар на оправданията.

Бонго, стига бе човек. Знаем си, че си демократ и без да ни го припомняш. Stuck Out Tongue

# 21 924

ама защо да е безсмислено създаването на българска ваксина ?
тя може да е много по-добра от другите. нека да има много ваксини - това е демократичното.
дали ще се използват не е проблем на народа.

Безсмислено е, защото е изгубено ценно време. Ще отнеме минимум година, а хората вече нямат доверие Sad

Има ли някой тук с ваксина Янсен?

# 21 925
На съфорумка от немската тема мъжът й е с J&J.

# 21 926
  • Пловдив
Моя мъж също е с тази ваксина, както и 3-4 колеги.Доста е предпочитана май напоследък.

# 21 927
Според мен в момента няма голям смисъл в българската ваксина, защото много закъсняха, има вече доста разработени на база уханския вирус.. При тези много нови варианти на вируса обаче, е възможно да се появи  и нов щам.. Тогава ще има голям смисъл да се пусне на пазара, ако е направена така, че да е ефективна за вече генетично променения вирус..

Съмнявам се, че хората, които сега не искат от наличните ваксини, използвани от западноевропейските страни, щяха да си сложат нашенска ваксина. Това е малко като мантрата "Чакам Спутник".

Много от руснаците пък не искат Спутник, чакат западна ваксина.

Аз също не бих чакала наша,  чак толкова Чорбанов не ми е мил. Той не можа да се определи прекарал ли е, не е ли....  Чак пък повече доверие отколкото на огромни фармацевтични фирми не му гласувам. Дори и да бяхме първи, което е в сферата на фантастиката.

# 21 928
  • София
Здравейте. Търся телефон на ковид отделението в инфекциозна в София. Майка ми е приета преди 2 дни и нищо не и казват. Ако някои може да ми помогне. Телефона в нета не отговарят.

# 21 929
  • София
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.

Общи условия

Активация на акаунт