COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 000
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 930
И аз забелязвам тенденция повече мъже с Янсен, отколкото жени. В Дания не я прилагат при жени. Sad Жалко

# 21 931
  • Немция
Иначе в Русия делта ли върлува в момента? И възможно ли е в страни, където този вариант е по-разпространен в момента, да няма голяма смъртност, защото вариантът всъщност е по-лек? Въобще как решиха в началото, че делтата се кара по-тежко?
В Русия в момента има пик не само на заразени, а и на смъртност.

Как се стигна до извода, че делтата се кара по-леко?
Има значение  колко масова е ваксинацията.

Отделно Москва през зимата е била доста засегната от ковид. Твърди се, че 50-60% са го били изкарали.
Новата вълна с делтата е отново най-силна в Москва.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 20:46 от Бибит

# 21 932
  • Бургас
До сега гледах БТВ репортерите и ми се сви душичката. Повторение на матершал за ковид болни.
Поклон на всеки медик в ковид отделение!

# 21 933
Здравейте. Търся телефон на ковид отделението в инфекциозна в София. Майка ми е приета преди 2 дни и нищо не и казват. Ако някои може да ми помогне. Телефона в нета не отговарят.
Аз съм контактувал с тях през фейсбук страницата на болницата.

# 21 934
Моя мъж също е с тази ваксина, както и 3-4 колеги.Доста е предпочитана май напоследък.
Тя дава по-слаба защита. Защо я предпочитат?

# 21 935
Моя мъж също е с тази ваксина, както и 3-4 колеги.Доста е предпочитана май напоследък.
Тя дава по-слаба защита. Защо я предпочитат?
Един от многото митове - всички ваксини дават клетъчен имунитет, JJ е еднодозова за това и се предпочита. Отделно много малко хора знаят, че тя се отличава съществено от другите ваксини защото дава протекция и срещу fusion protein на шипа, иРНК това не го правят.

# 21 936
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.

И аз не разбирам.
Тя се страхува от затваряния, обаче не се страхува от нова вълна, при отчайващо нисък % ваксинирани?
Ако се е опазила досега, кое ѝ гарантира това и занапред?
Според мен, просто е от неглижиращите и искащите старото нормално, без обективна преценка, вярващи в планове и конспирации.
моме,  с тази маска беше като талибанец когато те даваха по телевизията rotfImbo
заради нея телевизионерите не можаха да ти чуят дори името ти за да го изпишат правилно .

# 21 937

Иначе в Русия делта ли върлува в момента? И възможно ли е в страни, където този вариант е по-разпространен в момента, да няма голяма смъртност, защото вариантът всъщност е по-лек? Въобще как решиха в началото, че делтата се кара по-тежко?

Зависи кои страни гледаш - тези с висок процент ваксинирани или не.
В Индия, Пакистан, Бангладеш, Шри Ланка, Непал и т.н. е с голяма смъртност.

# 21 938
  • София
Лекарите антиваксъри трябва да ги уволнят. Това не са лекари, а някакви знахари
След това избухване не ми остава нищо, освен да ти пожелая да отидеш на преглед при лекар, скептичен към новите експериментални препарати и той да ти откаже лечение, понеже си се ваксинирала.

Аз може би трябва да ти пожелая да те лекува някой, който не вярва в науката, какво ще кажеш за такъв хирург, но не съм изрод и затова няма да го пожелая дори на врага си

И изобщо, медицинската професия е отговорност и не може да лежи на вяра

Последно, да вярва ли в науката или не?
Хора като тебе, които хал хабер си нямат от наука, вярват в нея.
Обаче в медицинската наука има различни мнения, ваксината с/у ковид не е символ на вярата, за да вярваш в нея и да изискваш от другите също такава безпрекословна вяра.

# 21 939
Мутафчийски никога не е казвал, че ковид е като грип...Мутафчийски даже беше първият, който ни каза март 2020, че нещо страшно идва и предстои за страната и ще има доста загинали...И за съжаление се оказа прав.
Само за да сме коректни.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/prof-mut … koronavirusa.html

# 21 940
  • Там,където се събуждам щастлива.
Имаше няколко поста колко агресивни били хората, които са За ваксини. Погледнах под един пост за поредните манипулации на Антония Първанова и недай си Боже да кажеш, че е отговорна за цялата ситуация и каква помия се излива върху казалите, не е истина. На това му се вика агресия.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 20:42 от Kalinka

# 21 941
  • София
Като стана дума за Антония Първанова - ето пример за това как един лекар борави с математиката и статистиката:
1. Данни на Pfizer за разболели се от Ковид-19:
– 8 случая на К-19 от общо 18242 или 0,044% в групата на ваксинираните (v-група)
– 162 случая на К-19 от 18379 или 0,88% в контролната група (с-група)От това следва, че БЕЗ ваксина, 0.88% от v-групата, или 160,5 души биха се разболели от Ковид-19. Това означава 152,5 души повече (от 8-те от 18242) биха се разболели или всъщност 0,836% са предпазени от ваксината.
Следователно, за да предпазим ЕДИН човек от Ковид-19 с ваксината на Pfizer, трябва да ваксинираме 119,6 души (NNT – необходим брой за лечение)[18242 / 152,5 = 119,6]От друга страна 118 души не са имали никаква полза от ваксината на Pfizer, но са се сдобили с всички странични ефекти, изброени в протокола от клиничното проучване (плюс неизвестни дългосрочни странични ефекти).
Гледайки от позитивната страна – така или иначе, в проучването на Pfizer ,99,1% от НЕваксинираните НЕ са се разболели от Ковид-19.
от ТУК
Брилянтен анализ, зашеметяващи изводи! Smiley
Слушайте, четете, вярвайте... Smirk

# 21 942
Мутафчийски никога не е казвал, че ковид е като грип...Мутафчийски даже беше първият, който ни каза март 2020, че нещо страшно идва и предстои за страната и ще има доста загинали...И за съжаление се оказа прав.
Само за да сме коректни.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/prof-mut … koronavirusa.html
Да, това не към го чела..Аз говоря от март нататък, Мутафчийски тогава  го видях за 1ви път, когато се появи и първия случай в България ..Казал е това, което е прочел някъде, все пак това е нов вирус, и той е знаел колкото останалите, каквото е било публикувано и т.н..Според мен по-важното е, че след като пламна Европа, и се разбра повече информация, колко е опасен този вирус и че не е като грипа, вече отстояваше мнението си и за последствията от заболяването и за мерките и т.н. Никога не е омаловажавал ситуацията, според мен..

# 21 943
  • София
Къде успяхте да ваксинирате деца между 12 и 16г? Днес в Пирогов ни върнаха, трябвало личната да го ваксинира, имало заповед, че само личните лекари ваксинират в този диапазон. Личната обаче каза, че няма да взима ваксини, защото няма желаещи. Има ли смисъл в понеделник да пробваме ВМА?

# 21 944
Къде успяхте да ваксинирате деца между 12 и 16г? Днес в Пирогов ни върнаха, трябвало личната да го ваксинира, имало заповед, че само личните лекари ваксинират в този диапазон. Личната обаче каза, че няма да взима ваксини, защото няма желаещи. Има ли смисъл в понеделник да пробваме ВМА?
Мои приятели си ваксинираха децата в Окръжна. Две семейства по различно време.

Общи условия

Активация на акаунт