Интервю с Erik Frederick, the chief administrative officer at Mercy Hospital in Springfield по обществената телевизия PBS. https://www.pbs.org/newshour/show/many-in-missouri-are-unvaccina … a-variant-spreads
Съжалявам, опитах с Гугъл тренслейт, но преводът е ужасен, а нямам време да направя мой.
Ще опитам накратко: Последното повишаване на пациентите с ковид в болницата е било на 01.06., когато броят им е бил 26 души. Днес са 128, т.е. за 39 дни броят им е нараснал от 26 на 128 души, т.е пет пъти.
Миналата година пикът е започнал на 01.09.2020г. Коствало им е 150 дни да достигнат тези числа на пик. Сега това нарастване се случва много по-бързо за много по-кратък период от време.
Това, което мен лично ме изненада е, че административният директор на болница "Мърси" каза, че 80% от лежащите са на вентилатори и че това не е било така миналата година, когато са били 40-50% на вентилатори. По-малко от 5% от пациентите им са напълно ваксинирани, което означава повече от 95% неваксинирани лежащоболни в болницата. И нито един от тези по-малко от 5% напълно ваксинирани пациенти не е в интензивно отделение или друго по-сериозно ниво на болнична грижа. Не ми е известно нито един от тях да е починал в нашата болница досега.