COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 904
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 960
  • София
Какво няма обяснение, нали всички изприказваха една камара приказки как ние сме велики и всички ще го минем или не ни хваща или ваксините калпави. Такова забълбучкване на мозъците на населението до какво да доведе? Правят се и те на неразбрали!

# 21 961
Нямала обяснение?
А тя знае ли статистиката, че българите, починали за година и половина от Ковид по численост са повече, от всички българи, починали през цялата II- ра Световна Война?
"Става дума за едно остро респираторно заболяване, което е ново за хората, заради това се разпространява като пандемия, която ще следва своя естествен ход, но в това няма нищо страшно. "

Естествен ход?  нищо страшно?

# 21 962
  • При семейството си
Всъщност за кое не е права…
https://www.google.com/amp/s/m.fakti.bg/amp/bulgaria/595390-mira … tat-za-vaksinacia

# 21 963
  • Немция
Има ли данни колко от новозаразените, респективно починалите се свързват с Делта?
В Русия какви са мерките към този момент или кога са отпаднали?
Какво е разпространението в отделните райони (Москва все пак е…Москва)?

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/russia/
Според експерти, делтата е 90% от случаите в Русия.

Ситуацията е напрегната не само в Москва, но и в други големи градове. Дадох Москва за пример, защото някой тук твърдеше, че в големите български градове не се очаквало голяма вълнА, тъй като масово били изкарали вируса. И в Москва се твърдеше същото, но ето, че пак е зле.

Доколкото съм чела, мерки в Русия през последните месеци е нямало никакви. Животът си е течал нормално, с изключение на някой и друг с маска.
И сега няма локдаун.

Поради многобройните инфекции кметът на Москва е задължил всички служители в сферата на услугите да бъдат ваксинирани срещу вируса.
Няма ли ваксина, няма заплата.

В заведения щели да се допускат само ваксинирани или с тест, че са изкарали вируса през последните 6 месеца или негативен тест.

30% от работещите се пращат в хоумофис.

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/sw/Russland

Гледам и графиката им как за кратко време са изправили рязко вертикалата.

# 21 964
  • София
Нямала обяснение?
А тя знае ли статистиката, че българите, починали за година и половина от Ковид по численост са повече, от всички българи, починали през цялата II- ра Световна Война?
"Става дума за едно остро респираторно заболяване, което е ново за хората, заради това се разпространява като пандемия, която ще следва своя естествен ход, но в това няма нищо страшно. "

Няма как да са повече от всички, починали през 2-рата световна война, защото за 4 год. няма как да починат само 18 хил. Може би имаш предвид убитите през 2-рата св, които са малко - оклоло 30 хил., защото България почти не е участвала във войната. И все пак са доста повече от починалите С ковид.

# 21 965
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

# 21 966
Дори и тук не е права, защото "хроничните заболявания са атестат за ваксинация" се разбира като "да се ваксинират само онези, които имат заболявания, аз съм си здрав/а". Даже и в статията пише, че хората с хронични заболявания умирали, тоест, другите ще си го изкарат като обикновено грипче. Е, що да се ваксинират другите?

# 21 967
Скрит текст:
Нямала обяснение?

Няма как да са повече от всички, починали през 2-рата световна война, защото за 4 год. няма как да починат само 18 хил. Може би имаш предвид убитите през 2-рата св, които са малко - оклоло 30 хил., защото България почти не е участвала във войната. И все пак са доста повече от починалите С ковид.
[/spoiler]
Да, под починали от Ковид, подразбирам УБИТИТЕ от Ковид. Респективно,  УБИТИТЕ от войната.
Не исках да употребя тази страшна дума.

COVID-19 уби повече българи от Втората световна война. Защо мноз … виждат заплахата?

# 21 968
  • София
А, явно да не настине не го е страх.
Щом предпочита да си кара "грипчето".

Не знам това "грипче" откъде тръгна? Някой ще ме просвети ли? От 7/8 ли?

Мисля, че от Мутафчийски...
Не знам дали е изобретение на този : https://www.forbes.com/sites/tommybeer/2020/09/10/all-the-times- … /?sh=29d6228af9d2
ама той се превърна в един от основните пропагандисти на "just a flu" ...
а и на цял ред други фейкове свързни с Ковид-19, дори имаше предложения да му се забранят някои публични акаунти ...

# 21 969
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Или е ирония, пък аз съм изморена и не съм схванала.
Ами логично е - ваксинацията в момента стимулира пръкване на нови и нови варианти (и вирусът се стреми да оцелее и еволюира под тоя изкуствен натиск). Та затварянето е по-вероятно при масово ваксиниране, а не обратното (вж Израел, Нидерландия и подобни отличници).

# 21 970
  • София
Скрит текст:
Нямала обяснение?

[/spoiler]
Да, под починали от Ковид, подразбирам УБИТИТЕ от Ковид. Респективно,  УБИТИТЕ от войната.
Не исках да употребя тази страшна дума.

COVID-19 уби повече българи от Втората световна война. Защо мноз … виждат заплахата?

България почти не е участвала във ВСВ, затова и има и толкова малко жертви.
Да беше дала за сравнение жертвите ни от първата - 86 000 убити във войната и около 100 000 умрели от испанския грип само за 2 год.

# 21 971
  • sofia
Чета тук Mia и нещо не разбирам - съфорумката не иска затваряния повече, не иска вече ДО и поради тази причина ще направи бойкот като НЕ се ваксинира?
Ами логично е - ваксинацията в момента стимулира пръкване на нови и нови варианти (и вирусът се стреми да оцелее и еволюира под тоя изкуствен натиск). Та затварянето е по-вероятно при масово ваксиниране, а не обратното (вж Израел, Нидерландия и подобни отличници).
Това е невярно и подвеждащо твърдение!

# 21 972
  • София
Скрит текст:
Четиво на тема: Създават ли ваксините вирусни мутации?
"Вирусните мутации се създават не от ваксинираните хора, а от неваксинираните", казва вирусологът Фридеман Вебер от университета в Гийсен. Особено в страните, в които се заразяват много хора, възникват нови варианти, пояснява той.
В момента ситуацията е такава, че зарази има най-вече в страни с не напълно ваксинирано население. Там вирусът среща ваксинирани, но и достатъчно хора, които не са имунизирани. "Точно такава ситуация е удобна за вируса", казва Беренс. Така се появяват нови мутации, защото на вируса е дадена възможност "да се упражнява".
"Ако ваксините увеличаваха значително вероятността за възникване на нови мутации, щяхме да наблюдаваме най-голям брой такива варианти в страни като Израел или Великобритания, където голямата част от населението е ваксинирано. Това обаче не се потвърждава в действителност - мутациите се появяват в страни, където няма висок дял имунизирани хора, а хората живеят натясно или са само отчасти имунизирани", казва Пеги Ризе, експертка от Центъра за изследване на инфекциите "Хелмхолц".
Мутациите възникват случайно. "Нови варианти ще се появяват още доста време", казва вирусологът Вебер. Чак когато по-голямата част от населението е ваксинирана изцяло, няма да има нови мутации. Твърде малко вероятно е, според него, ваксините внезапно да се окажат изобщо без ефект.
Най-добрата защита е пълната ваксинация, подчертава и Пеги Ризе. Тя добавя, че коронавирусът мутира по-често от вируса на морбили, но пък по-рядко от грипния вирус. С други думи, той не е нито прекалено бавно, нито прекалено бързо мутиращ.

Така че не ваксините предизвикват мутациите при коронавируса, а мутациите са следствие от свободното разпространение на вируса сред неваксинираните. Даже и "народните" им имена го показват - бразилски, южноафрикански, индийски вариант. Голям зор и ние да се впишем в списъка... Disappointed

# 21 973
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това е невярно и подвеждащо твърдение!

Абсолютно. Защо има в Нидерландия малка заетост на болничните легла и малка смъртност?

# 21 974
  • София
Защо има в Нидерландия малка заетост на болничните легла и малка смъртност?

Защото нидерландците по начало не се врът по болници за щяло и нещяло и защото здравеопазването им е на високо ниво.

Общи условия

Активация на акаунт