COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 985
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 945
Щатът Мисури има 39,6% пълноваксинирани от населението си, който е един от най-ниско ваксинираните щати в САЩ.

Интервю с Erik Frederick, the chief administrative officer at Mercy Hospital in Springfield по обществената телевизия PBS. https://www.pbs.org/newshour/show/many-in-missouri-are-unvaccina … a-variant-spreads

Съжалявам, опитах с Гугъл тренслейт, но преводът е ужасен, а нямам време да направя мой.

Ще опитам накратко: Последното повишаване на пациентите с ковид в болницата е било на 01.06., когато броят им е бил 26 души. Днес са 128, т.е. за 39 дни броят им е нараснал от 26 на 128 души, т.е пет пъти.

Миналата година пикът е започнал на 01.09.2020г. Коствало им е 150 дни да достигнат тези числа на пик. Сега това нарастване се случва много по-бързо за много по-кратък период от време.

Това, което мен лично ме изненада е, че административният директор на болница "Мърси" каза, че 80% от лежащите са на вентилатори и че това не е било така миналата година, когато са били 40-50% на вентилатори. По-малко от 5% от пациентите им са напълно ваксинирани, което означава повече от 95% неваксинирани лежащоболни в болницата. И нито един от тези по-малко от 5% напълно ваксинирани пациенти не е в интензивно отделение или друго по-сериозно ниво на болнична грижа. Не ми е известно нито един от тях да е починал в нашата болница досега.

# 21 946
Моите са на 13 и 15 почти. Ваксинирах ги в РЗИ, областен град. Не е имало проблеми, имахме предварително записан час. Питах преди това и личния. Не специално, просто така и така имах посещение в кабинета му. Той също препоръча РЗИ по простата причина, че му предстои и отпуск и затова в момента не поставя първи дози.

# 21 947
  • София
Къде успяхте да ваксинирате деца между 12 и 16г? Днес в Пирогов ни върнаха, трябвало личната да го ваксинира, имало заповед, че само личните лекари ваксинират в този диапазон. Личната обаче каза, че няма да взима ваксини, защото няма желаещи. Има ли смисъл в понеделник да пробваме ВМА?
ВМА ми казаха, че искат и двамата родители на място да разпишат, че са съгласни за ваксинирането.  Моя го ваксинирахме в РЗИ, но с големи кандърми и със специално съгласие на началника им. Иначе и те пращат към ЛЛ.

# 21 948
Къде успяхте да ваксинирате деца между 12 и 16г? Днес в Пирогов ни върнаха, трябвало личната да го ваксинира, имало заповед, че само личните лекари ваксинират в този диапазон. Личната обаче каза, че няма да взима ваксини, защото няма желаещи. Има ли смисъл в понеделник да пробваме ВМА?
Мои приятели си ваксинираха децата в Окръжна. Две семейства по различно време.

Аз не успях да ваксиниране там дъщеря ми на 13г. Върнаха ни на 30.06 и казаха да я ваксинира личният й лекар. Явно е до екипа, който ваксинира съответния ден, на какъв ще попаднеш😬

# 21 949
  • При семейството си
Иначе в Русия делта ли върлува в момента? И възможно ли е в страни, където този вариант е по-разпространен в момента, да няма голяма смъртност, защото вариантът всъщност е по-лек? Въобще как решиха в началото, че делтата се кара по-тежко?
В Русия в момента има пик не само на заразени, а и на смъртност.

Как се стигна до извода, че делтата се кара по-леко?
Има значение  колко масова е ваксинацията.

Отделно Москва през зимата е била доста засегната от ковид. Твърди се, че 50-60% са го били изкарали.
Новата вълна с делтата е отново най-силна в Москва.

Има ли данни колко от новозаразените, респективно починалите се свързват с Делта?
В Русия какви са мерките към този момент или кога са отпаднали?
Какво е разпространението в отделните райони (Москва все пак е…Москва)?

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/russia/

# 21 950
Ваксината на Янсен е отлична, работи много добре и с една доза, въпреки че се обсъжда и втора бустърна доза. Освен това наскоро излязоха данни, че ефективността й не намалява с времето, даже расте.

# 21 951
  • София
Хм, ясно, ще бъде ходене по мъките. Окръжна мернах пост, че нямат налични в момента. Може и да е стара публикация. Близо са ми, ще ги пробваме.

# 21 952

Това, което мен лично ме изненада е, че административният директор на болница "Мърси" каза, че 80% от лежащите са на вентилатори и че това не е било така миналата година, когато са били 40-50% на вентилатори. По-малко от 5% от пациентите им са напълно ваксинирани, което означава повече от 95% неваксинирани лежащоболни в болницата. И нито един от тези по-малко от 5% напълно ваксинирани пациенти не е в интензивно отделение или друго по-сериозно ниво на болнична грижа. Не ми е известно нито един от тях да е починал в нашата болница досега.

Това е много добро доказателство за ефективността на ваксините.

# 21 953
На 30.06 имаха ваксини, защото ваксинираха майка ми с Пфайзер. Но за дъщеря ми отказаха. И къде отидоха всички налични ваксини, явно в моловете😂

# 21 954
  • София
Едва ли точно заради моловете е останал Пирогов без ваксини - най-вероятно е просто лоша организация.
Общо 767 души се ваксинираха срещу COVID-19 в днешния съботен ден в седемте изнесени пунктове в София, които организира Столичната община и столичната РЗИ. от ТУК
Картинката в страната не е розова:
Само 20 души са се ваксинирали срещу COVID-19 в изнесения пункт днес в Ямбол, съобщи за БТА главният секретар на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ Донка Желева.
Първа доза са си поставили 9 души, а останалите 11 са били за втора доза. В пункта има избор на четирите вида ваксини, налични в България. Липсата на достатъчно желаещи води до изхвърляне на по-голям брой дози, в сравнение с поставените в изнесения пункт, каза Желева.
Най-голямо е разхищението при флаконите с по 10 дози на "Янсен" и "Модерна", тъй като в мобилен пункт често тези ваксини се отварят само за един желаещ, посочиха от РЗИ.

от ТУК
Повече дози изхвърлят, отколкото поставят...  doh

# 21 955
Не само в Пирогов няма ваксини, чета че и в Окръжна болница няма вече ваксини, не се знае и във ВМА дали има.

# 21 956
  • София
Днес в Пирогов имаше всички видове, около 15 часа. За Окръжна чета в сайта им, но кой знае дали е актуално. С понеделник ще проверя.

# 21 957
Скрит текст:

Това е много добро доказателство за ефективността на ваксините.
[/quote]

Много държа да се говори с числа и доказателства. Нямам нищо против, ако се изнесат други статистики, но само ако са от достоверни източници. В случая Мисури е с население 6,16 млн. население и 179 000 кв. км площ. Абсолютно съпоставима с България. Бих казала по-бедно и по-необразован от другите щати. Може и да има други особености, не знам. А, и доста горещо и влажно, ако това има значение.

# 21 958
  • Mediterraneo
Още ли "горещо и влажно" върви като предпоставка за не/ развитието на вируса?

# 21 959

Тази професорша нямала обяснение. Аз пък имам.
Що да се ваксинират, като:
"Светът се държи неадекватно от епидемиологична гледна точка"
"Става дума за едно остро респираторно заболяване, което е ново за хората, заради това се разпространява като пандемия, която ще следва своя естествен ход, но в това няма нищо страшно. "
"Думата "спазване", "дисциплина" вече ми идва прекалено много"
Това са нейни цитати.
Цяла година Мангъров и кликата му, в която участваше и тази припяваха подобни рефрени, а сега се чудят защо не върви ваксинацията.
Кой и кога ще потърси отговорност от тези хора?

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 00:20 от mmm75

Общи условия

Активация на акаунт