COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 937
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 21 885
Откъде накъде ЛЛ ще взема решение дали да се ваксинира някой и с каква ваксина?

Еми кой да го вземе, компетентната Софи Маринова ли? (нищо лично, тя просто ми идва на устата)
ЛЛ се предполага, че трябва да е запознат с общото състояние на пациента и да даде необходимата информация.

# 21 886
По мнение на лекар в темата, само Лупус е диагноза, противипоказана за КОВИД ваксина.
И активни заболявания в момента, с температура. Но това се знае за всяка ваксина, не конретно за тази.

# 21 887
По мнение на лекар в темата, само Лупус е диагноза, противипоказана за КОВИД ваксина.
И активни заболявания в момента, с температура. Но това се знае за всяка ваксина, не конретно за тази.
Този лекар каква специалност практикува? Професор ли е? Доцент? Може ли повече подробности.

# 21 888
  • Пловдив
Въпреки че съм се погрижила за детето да не остане неграмотно, въпреки търпеливата ми толерантност към ДО, ако на есен ще трябва да избирам между децата вкъщи, или диктатура за ваксини, избирам второто. Всички мои близки са с ваксина. Никой не позна числата от тотото, не започна да лети, да гълта огън и прочие извънземности. Българина най го е страх да не настине и да не се мине. Хич не им завиждам на дилемата на "бунтарите".

# 21 889
Значи ако човек не иска да се зарази с вирус или да се ваксинира, иска да мине метър? По-голяма глупост не бях чувала. Така ли разсъждавате за грипа или останалите респираторни заболявания?
Подобен извод би бил логичен само ако ваксинацията беше задължителна. Тогава на обществото ясно се заявява, че ще трябва да "плати" данъка здраве в полза на социума. За сега това не е задължение, а право. Независимо от ежедневните ви опити с хиляди страници да пропагандирате друго.
И, да ви кажа, в така уредените западни страни (Великобритания, отново, за онези, които не знаят, че пиша за нея), никой не ви "агитира" и много внимават как ви говорят, за да не си помислите, че някой ви убеждава, да се ваксинирате. Изборът е личен и никой не се меси в него по никакъв начин.

# 21 890
А, явно да не настине не го е страх.
Щом предпочита да си кара "грипчето".

Не знам това "грипче" откъде тръгна? Някой ще ме просвети ли? От 7/8 ли?

# 21 891
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ей сега получава сестра ми бележка от една от дружките на майка ми как профилактично да пие ивемерктин. В колко вода, колко дена и прочие. Изпратено до цялата им група приятелки, които са към 10 човека. Изпращащата е лекарка.
Не знам, но положението е смущаващо и в момента тези хора водят с 1:0.

Агресивност в кампанията за ваксинация  при нас в Нидерландия не съм забелязала. Отбелязват изследвания и не спестяват и други факти. Вярата в науката е огромна сред обществото и това помага със сигурност.

# 21 892
Усилено се говори, че наесен пак ще са на ДО. То е логично де. Ако ще има локдаун, как ще оставят учениците и студентите да се миткат между населените места.

# 21 893
Няма да се наложи ДО.

# 21 894
Защо мислите така?

# 21 895
  • София

Мисля, че от Мутафчийски...

# 21 896
  • Буркина Фасо
Усилено се говори, че наесен пак ще са на ДО. То е логично де. Ако ще има локдаун, как ще оставят учениците и студентите да се миткат между населените места.
както допреди година го правеха - с грипна ваканция.
ще съкратят уч.материал - и без това им е в повече. rotfImbo 

# 21 897
Че у нас кой те агитира за ваксина?
Повечето ЛЛ гледат да те откажат.

Съншайн, не знам дали е Мутафчийски. Само от вярващите в пЛандемията го чувам.

# 21 898
Значи ако човек не иска да се зарази с вирус или да се ваксинира, иска да мине метър?

А какво иска тогава?

Повечето, които не искат да се ваксинират не искат и да се заразят, тоест искат точно да избегнат заразяването и да минат метър. Това си е съвсем нормално желание, само не знам дали е осъществимо.

От самото начало разни корифеи ни убеждават, че "всички ще го минем".
Моят начин да не го мина е ваксина. На нежелаещите ваксина не знам какъв е,  вероятно просто се надяват. То и аз се надявах да се махне, обаче явно не става, така че  тая надежда става все по имагинерна.

# 21 899

Мисля, че от Мутафчийски...
О, не.. И при мен (германия) така се говореше, сред колеги и по принцип.
По спомени,  СЗО или някой на Запад го беше казал най- вначалото.
И после, разбира се, Мангъров. Казваше : "като грип"

Общи условия

Активация на акаунт