Изпитани сайтове за парфюми - март 2021

• 131 387
  • 1 615
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Доставката е сега 5 лв на кг, сега четох в страницата на GGBG във фейсбук. Но отпадат ДДС, бумащини и митници, тоест за скъпи и леки стоки като парфюмите е изгодно. Аз го имам лалето иначе в голяма бутилка (не знам какво ме беше прихванало), предимно синя слива се усеща.

# 676

Sprayparfums не са писали от оня ден, когато потвърдиха поръчката, парите са изтеглени от картата ми..  🙄
И при мен така.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:54 от Oyasumi

# 677
  • NE
Азалия, как се случва сега с митническите такси и превозвачите от УК, как е организирано..?
Gabieli обявиха 4 лв./кг при условие, че поемат всички такси до 130-140 паунда. Видях, че  са обявили следващ курс на 15.03

# 678
  • София
Значи е по-изгодно при Габиели. GGBG е 5 лв/кг, без значение стойността.

# 679
  • NE
Габиели са по-бавни, но ги предпочитам от Англия защото склада ѝм е в Лондон. Правят и хубави отстъпки до офис на Еконт. GGBG имат склад в Берлин и тях използвам за поръчки от Германия.
За да не е спам поста, също така поръчах Lancom Idol L'intense 25 мл от ebay.de на оферта 20 евро без доставката. Парфюма не само беше оригинален, а дойде и в напълно нова, неразпечатана опаковка. Колежката за 45 лв. се сдоби с парфюм на 95 лв. в Нотино в момента.

# 680
Нямам представа. Поръчала съм доставка до вкъщи с куриер на GGBG, до сега не съм ползвала тях. Предполагам, че всички такси са включени. Честно, не съм се и интересувала. За мен е важно да не се разкарвам насам-натам и да се занимавам с бумащини. Носят ми го на вратата, плащам си и всички сме доволни. Ще кажа сато дойдат.

И аз искам до врата и да не се занимавам грам, но досега с пратките от извън ЕС беше така, че ако доставят DHL, ми искаха нотариално заверено пълномощно, за да ме представят пред митници. На ДХЛ вече съм вадила такова и си го имат, но се чудех дали и превозвачите действат така...С DHL  е така: плащам си ддс и ми ги носят до врата, но преди това все някой трябва да оправи нещата на митница, да покажеш фактура, на база на която е ДДС-то... С Бг пощи също ми е ясно как става, но с превозвачите...? Ей това ми е чуденката.

Едит: Flower fairy, благодаря! Бях харесала нещо, но е над тази стойност, а от сайта са спрели доставките извън УК  и явно превозвач ми е единствена опция, ако се реша...

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 19:04 от tuali

# 681
  • София
Не, при превозвачите не е така. Те поемат ДДС, явно плащат нещо фиксирано за целия камион.

# 682
И аз искам до врата и да не се занимавам грам, но досега с пратките от извън ЕС беше така, че ако доставят DHL, ми искаха нотариално заверено пълномощно, за да ме представят пред митници. На ДХЛ вече съм вадила такова и си го имат, но се чудех дали и превозвачите действат така...С DHL  е така: плащам си ддс и ми ги носят до врата, но преди това все някой трябва да оправи нещата на митница, да покажеш фактура, на база на която е ДДС-то... С Бг пощи също ми е ясно как става, но с превозвачите...? Ей това ми е чуденката.
С DHL нямам проблем - имам и пълномощно, и ЕОРИ. Освобождавах три кожени палта преди три месеца, голям зор беше, само скрийншот на номера на обувките не ми искаха, но всичко стана само с имейли и в крайна сметка DHL ми звъннаха на вратата и ги донесоха няколко часа, след като вече бяха удовлетворени от всички възможни документи, които поискаха. Таксите обаче бяха фрапиращо безумни, предвид почти еднаквите цени на палтата, но това е друга тема.
Сега като дойдат парфюмчетата, ще знам как е и с превозвачите. Важно ми е, защото за себе си купувам повечето си дрехи от Англия и се наложи да върна голяма поръчка, защото Габко отказаха доставки от там.

# 683
На мен още тогава ми дръпнаха парите, потвърдиха ми поръчката, благодариха ми за нея и колко били радостни , че ме виждат отново.
Днес се усетили , че става въпрос за 100 мл и са сгрешил цената в сайта.. Нищо не отговорих.
Какви 10 % на 50 мл, тъпо..

# 684
Да, досадни са много с тия декларации, дето трябва да дадеш. Че ме и караха веднъж и да ги превеждам фактурата ми на някакви корейски козметики на Бг, сякаш тия митничари не им влиза в длъжностната характеристика да четат и разбират поне английски, за да си заведат правилното ддс.🙈🙉🙊
От УК съм си заплюла едно чантЕ, но ще го мисля. Притеснява ме, тк не е малка стойност, кой покрива щети, ако възникне проблем с пратката, загуби се, има друг проблем и тн

# 685
mimozata, на теб са ти писали, ама дано на другите, на които са изпратили парфюми, не са пратили 50 мл за тази цена. Не е коректно. Като някой е блял, то е за негова сметка, но явно не всеки сайт мисли така.

tuali, виж на сайтовете на превозвачите, има ли обяснения по въпроса "при евентуална повреда на стоката... " какво се прави.

# 686
  • Стара Загора
И аз днес си получих пратката от Delirium. Малка много красива кутийка - опаковане чудесно. Получих червило на Mac и две мострички на крем и на парфюм. Доставка - безплатна. Много съм доволна. 😇 Дойде за един ден.

# 687
И аз днес си получих две поръчки от Парфимо - една кокетна ролка Poison girl unexpected на Диор, прекрасния Shalimar souffle intense, серума на EL Perfectionist и съм доволна! Екстра опаковани, Шалимара с празен ход, даже се пръснах, нищо, че съм home office, та ми се спря душата😉
Чакам си още една поръчка, отново от Парфимо, която вече е на път - EDP Mon Guerlain 50 ml и трите 10 милилитрови грации на Elie Saab😀🌞🌷

# 688
Здравейте, от известно време търся Le Labo Santal 33, в България не се предлага, и в чужди сайтове никога не съм виждал да има отстъпка - ако някой е виждал или купувал скоро, моля да сподели откъде.

# 689
Здравейте, от известно време търся Le Labo Santal 33, в България не се предлага, и в чужди сайтове никога не съм виждал да има отстъпка - ако някой е виждал или купувал скоро, моля да сподели откъде.
Принципиално вземаме скъпо тук, но за добрежелателни потребители сме винаги ларж. Simple Smile И понеже повечето ще скочат, ще напиша - шегувам се! Simple Smile

Тук: 15, 50 и 100мл. Santal 33

Тук: 3x10мл. Santal 33 Travel Tube Refill

Общи условия

Активация на акаунт