Отговори
# 210
Събудила съм се и съм направила и кафе, та добро утро!
Мисълта, че седмицата започва от четвъртък ужасно ме мотивира Simple Smile

# 211
добро утро
загубих ориентация за дните аз тази седмица ...

# 212
  • Агент под прикритие
С тия почивни дни през седмицата, човек лесно губи ориентация. Grinning

Добро утро! Отивам да правя кафе.... Simple Smile

# 213
Нека са празнични, не просто почивни, щото понякога и на празници работим. А и въобще, звучи по-приятно.
Добро утро!
Simple Smile

# 214
  • Агент под прикритие
Eeeee, заключили са ми сутрешното четиво - темата за бройките. Тъкмо сюжета се разви добре и канселираха сезона. Вероятно поради слаб зрителски интерес... Joy

Това, кои са зрителите, естествено, е въпрос на това кой пита... Grinning

# 215
Добро утро!
Какво да ви кажа, Османската империя единствена ни е предложила военна подкрепа в Сръбско-Българската война.
Но ние отказваме, защото условието е да се откажем от съединението.
Когато руснаците отцепват Молдова от Румъния ѝ обещават южна Добруджа и с тяхна подкрепа я получават. В добруджанската епопея турците се бият да наша страна срещу румънци и руснаци. При превземането на Букурещ също.

# 216
Аз да си кажа - приятно ми е да чета дискусиите тук по темите история, религия и други. Добре ви се получава Simple Smile

# 217
  • Варна
Дидо, на база вредите от османското иго, ренесанса им е смешен. Безкористна помощ няма.
Във Варна, голяма част от населението са преселници-от възстания кланета и тормоз. Бягали са в Русия и днешна Молдова, не в Анадола. Знаеш и къде са се обучавали революционерите ни.
Турците са примитивни  националисти.
Подкрепям Джеймс.
Бг песните и поговорката ни са мъдростта на народопсихологията ни.
Квалификацията за поробителите ни тук е точна и семпла "Епгене ченгене". Буквално преведено-всички са цигани.
Ромите умишлено са заселени тук от османците. А терора им е бил жесток. Имали са права, за разлика от раята.
И моля, да не спекулирате с "правата и свободите" под османско владичество. Манталитетът и отношението им са същите. Гугъл пропагандата и замяната на термини не променят историческите факти.
 И като дойде летния наплив с регистрация-Сс, Сл, Рд и т.н., невладеещи български, шоуто е пълно. Честичко подхвърлят и цинични фрази, с препратки към кърваво минало.
Какво полезно, градивно и съществено е останалото от османското владичество тук?

# 218
Виви, тези със СС, РД и останалите са заселени тук от Крим, а бесарабските българи са изселени натам след кримската война. Още една война в която е можело да ни освободят, но освобождават само Румъния и Сърбия.
А за безчинства по това време редовно е имало руски набези из североизточна България.
Генерал Колев пък смъртта го спасява от военен трибунал за думите му:
Напред, на България не и трябват военнопленници!"
Избиваме бая народ докато спят.

# 219
Какви сте тихи 🙄 толкова ли сте се разработили?

# 220
  • Варна
Силистра,Сливен и Разград са бг турци. Екатерина Велика е била заплашена с война от Англия, ако нахлуе в България. Дано не се опитваш да внушиш, че геноцида на турците е по-маловажен. За избитити българи в Тракия чел ли си? Избити, ограбени и прогонени в България. Още си чакат обещетенията от Турция. Арменският геноцид е признат, за разлика от българския.
 Нелепо е на 3 март, да оневиняваш 5 вековно иго. А моите деди са клани и убивани  имено от турци, не от руска водка или гръцко узо.
В Гърция джамии няма, а тук създадоха ДПС. Страхливо-наивистична толерантност. Затова и сме на дъното. Но на някои и тинята им допада. Освен национална култура, традиции и минало, някои имаме и достойнство.
На 3 март ми е тъжно и гузно. За изгубените, велики идеалисти и невинни жертви. Обидно ми е от чалга настоящето и неглижирането на всичко българско и родно.
За дребните душите по-важно е да търсят имагинерния предател на Левски, а не палача и мотива на борбата му. Не народ, а продажна мърша.....

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 16:34 от Viviana91

# 221
Виви, извини ме, симпатична си ми, но много ограничено мислене. Патриотарско, патетично и празно.
Да идем да ги изколим сега турците, че сме били под робство освен. Достойнството не се корени в миналото, а в човека, в него вътре, не от някакви дати и събития. Достоен и дядото на село дето си оре сам нивата и си изкарва прехраната цял живот с двете си ръце. Той не е колен и колил.

# 222
Остана ли някой, за когото не си отсъдила “ограничено мислене”. Въртиш семпло, ограничено, семпло ограничено. А, смени малко плочите😂

# 223
  • Варна
Достойни са идеалистите, рискували живота си. Все пак ги честваме. А в примирените селяни не виждам нищо достойно. Никъде не пледирам за мъст, но да неглижираме историята не приемам. Настоящата циганизация и толерантност помага ли?

# 224
А, на тебе май не съм ти го казвала. Не помниш добре, семпло не ползвам, бъркаш ме с някого. Не че ти сменяш плочите, ама нейсе, няма да издребняваме. Туй към Дренка.

Иначе, Виви, разбирам идеята ти, но не мисля, че омразата е уважение към нечия саможертва. Циганизация има по целия свят, на кое казваш циганизация, аз такива наблюдения нямам. Виждам все повече съвременни хора, космополити, с начин на мислене извън рамката на "аз съм малък човек от България", пътуващи и съвсем не циганизирани.

Общи условия

Активация на акаунт