Висок Пролактин и аденом на хипофизата - 8

• 47 821
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Днес направих контролното ямр след 2 години. Аденомът ми беше 4.5мм. Сега излезе,че не е мръднал. Не се е променил по никакъв начин и не е намалял, но не е и пораснал. Това според вас нормално ли е и колко е лошо?

# 271
И моят за 10 години не е намалял.

# 272
Днес направих контролното ямр след 2 години. Аденомът ми беше 4.5мм. Сега излезе,че не е мръднал. Не се е променил по никакъв начин и не е намалял, но не е и пораснал. Това според вас нормално ли е и колко е лошо?

Взимаш ли достинекс? При мен аденомът е 6мм също така не мърда. Док ми каза че щом не е пораснал всичко е на ред.

# 273
  • Пловдив
А на каква терапия беше през този период?

# 274
Достинекс 1/2 т. седмично.

# 275
  • Пловдив
А ендокринолога какво казва?
Доколкото аз знам има и такива дето не подлежат на свиване, но и това, че Не расте също е добър знак.

Моята посл.доза е 1/2 през 4 дни...др.месец ще ида за последно ЯМР и проследяване и ако всичко е ок ще спирам Достинекса. Миналата година имах свиване, което се отрази чак след 4-тата година.

# 276
Ами в четвъртък ще ми е часът да покажа резултатите и да каже какво що. Но ми ебше интересно дали има такива други случаи и колко често се среща.

# 277
  • Пловдив
Казах ти при мен как е.

# 278
А някоя от вас има ли някакви симптоми от този аденом, смисъл да не се е чувствала добре преди това и тн ?

# 279
Аз лично не, нямам и отклонения в другите хормони или нарушения в цикъла. Единственото, което подсказа за аденома беше завишения пролактин.

# 280
  • Пловдив
И при мен така...

# 281
Аз също нямам никакви симптоми за Аденомът освен повишения пролактин, който ми откриха през изследвания за ИКСИ. Иначе нямам никакви симптоми нито за повишен пролактин както на пример нередовен цикъл, галактореа... Но пък имам проблем със щитовидната жлезда.

# 282
Здравейте! Дали няма случайно някоя оперирана дама за премахване на аденом! Аз вторник претърпях тази операция и все още съм в болница ,но бих искала да чуя от вече възстановил се след нея човек, понеже ми е бая притеснено.Благодаря!

# 283
Къде и кой лекар те оперира?

# 284

@trada

Доцент Хаджиянев в УМБАЛ Св.Иван Рилски

Общи условия

Активация на акаунт