Вегетарианска тема - 15

• 33 192
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Тези дни бях в работен режим и момчетата се справяха с паста. Оказа се, че най-много я харесват със зехтин и черен пипер Simple Smile

Солени мъфини с чушка и маслини успях да направя за закуска вчера.
Днес ще е спаначено къри със запържено темпе.
За събота и неделя не съм го мислила, но пак ще има нещо с патладжани. Отдавна не съм правила онези по японски.

# 706
За закуска ядохме разнообразни каши, обядът беле в движение - сандвичи и зеленчуци. Вечерята - азиатски уок с всякакви зеленчуци - морков, алабаш, чушка, мунг кълнове, пресен  лук, едамаме, печурки и азиатски нудъли.

Имам за използване два патладжана, два алабаша, глава карфиол, праз, червени чушки. Не знам какво да ги правя

# 707
  • София
Днес дояждахме, а готвих нещо като гювеч с доста тиквички.
Ще пълня чушки с киноа на фурна утре .

# 708

Имам за използване два патладжана, два алабаша, глава карфиол, праз, червени чушки. Не знам какво да ги правя
Карфиола много го харесваме с къри на фурна. Кърито го смесваме с кисело мляко(може и чесън) на сос, заливаме розичките, стържем кашкавал(пикантен също е супер) и печем.
Или всички тези зеленчуци плюс други на stir fry и после ги смесвам със сварени макарони.
Празът ми напомня на баница с праз, много обичаме.

# 709
  • Калифорния, САЩ
Прнкейкс с намачкан скрит банан вътре, с мед.
Зелен фасул с моркови, лук и картоф (един имах само, сложих го), на яхния.
Шопска салата.
Салата зеле и моркови.
Грозде, круши, диня.

# 710
  • София
Карфиолът може да бъде основа на пица с яйце и малко брашно или овесени ядки за сгъстяване, или на кюфтета. Патладжанът го предпочитам на кьопоолу.

# 711
  • The QC to be!!!
печени тиквички на фурна заляти с кисело мляко (+чесън, копър); таратор; намазах медовик блатовете с кисело мляко разбъркано с малко маскарпоне и сладко, много добре, но следващия път ще намаля кис. мляко, че много меки станаха блатовете. Не се разпадна, но са като накисвани във вода.

по късно днес сигурно ще направя картофена яхния с пушено тофу и зеленчукова супа.

# 712
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Зеленчукова паеля
зеленчуци с яйца на тиган, имаше останало малко варено просо, сложих и него.

За вечеря ще правя салата: айсберг и отделно домати и моцарела. Също и шпецле с ементалер.

# 713
# 714
  • София
Сарми с листа от цвекло и ориз басмати с лук, тиквичка, морков, карфиол, маслини, содени питки от спелта с хумус с печена чушка и пастет от кашу, салата домати, лук и печени чушки, кьопоолу.

# 715
  • The QC to be!!!
каква точно е разликата в мекиците и лангош (изключвам това с което се ядат), в смисъл тестото, начина на пържене? Аз съм яла лангош само със сирене, със сладко, с кашкавал, и за мен на вкус са си 1:1 мекица! Те заливат с техния вид гулаш или някакво друго варено месно (в този вариант никога не съм ги опитвала) и е традиционно за унгарската кухня.

Влязох сега обаче в темата за да питам, някой правил ли е ориз с мляко, но млякото да е ядково? Ако да, кое най много се доближава до "оригинала"?

# 716
Бейби, правила съм доста пъти със соево мляко. Да ти кажа честно, така съм свикнала с растителните млека, че не знам доколко мнението ми е обективно, но на мен ми се вижда  много сполучливо 🙂

В нас тези дни:
Веган баница с два вида тофу
Качамак
Отново (вег) Болонезе, дребното е на тази вълна
Уок азиатски с нудълс и зеленчуци (тук набутах всичко повяхващо от хладилника)
Къри от зелен фасул с басмати ориз
Карфиолен хляб
Палачинки от овес и нахут
Хумус
Крепли (нещо между бухти и мекици), рецептата ми я даде приятелка рускиня

Снимка на карфиоления хляб:

Крепли:

Уок зеленчуците:

# 717
Креплите изглеждат доста изкусително.
Може ли да споделиш рецепта ☺

# 718
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Wednes, от къде взимаш вакамето?

вчера нахут с патладжан и домати
тофу на тиган със зеленчуци
шпецле с ементалер
зелена салата с домати
крем супа от карфиол и картоф
хумус

за днес има супа и хумус, имам и соева кайма, трябва да измисля на какво да я правя, може би мусака.
имам и готов блат за торта, детето иска да е със сладолед, та може да направя нещо на основа кисело мляко и да го пробутам за сладолед Laughing

# 719
  • София
Уензди, хлебчето и уока са супер. Браво.
Днес ще пека кюфтета целина морков и лук. Имам крем супа карфиол  и морков с царевично брашно за плътност. Към кюфтетата ще измисля някаква салата. Имам и царевични кочани за сваряване.

Общи условия

Активация на акаунт