Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 732
  • 956
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
При всички случаи в американската култура такова репчене, че някой нещо не знае няма.
Извинете, че се обадих от луната.

# 631
Е, училището е продадено отдавна. И няма пастори. Кое му е притеснителното?

# 632
  • София
Ми де да знам.
Явно ми е личен проблем като чуя училище и религия в едно изречение.

# 633
Ми де да знам.
Явно ми е личен проблем като чуя училище и религия в едно изречение.
Училището по принцип е стартирало като религиозна институция. А националните култури и до днес носят белезите на съответните религиозни постулати. С всички произтичащи...

ПС Не съм вярващ, религиозен и т.н.

# 634
При всички случаи в американската култура такова репчене, че някой нещо не знае няма.
Извинете, че се обадих от луната.
Да правилно, това е проявление на българската култура.

Понякога ми се изплъзва значението на думите и правя бърза справка какво означават. Та репчене е жаргон и означава: Бойко, предизвикателно държане (с готовност дори за бой).
Справка какво съм написала, няма репчене и предизвикване, казах, че това е моето мнение на база на живота ми в определена култура. Амели, няма смисъл да скачаш като на червено, на мои писания

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 12:08 от Titina

# 635
Ако имаше нещо религиозно, щяхте да разберете. Учебниците им бяха с библейско съдържание едно време.
Ако се е запазила средата, ще е добре. Децата бяха много добре възпитани. 2002/5 е моят досег.

# 636
Много благодаря на всички за съветите. Ще разгледаме всичко препоръчано. Ние сме с ясната представа, че ни чака пътуване всеки ден. Това си бе един от претеглените минуси взимайки тази къща Simple Smile.
Иначе от самото училище очакваме да се работи наистина с децата с цел тяхното развитие без напрежение и без сляпо да се гонят само резултати.

# 637
  • София
Сградата на Иззи е планирана за 2024/2025 година, но дали ще стане никога не се знае. Към момента ще се строят 2 нови игрища за децата и вероятно до тогава ще се вземе и още една сграда, за да се съберат децата.
Училището в Лозен- децата са предимно на протестанти и се усеща нотката, но не се изучава религия. Моя приятелка е учителка там. Няма смисъл да се притеснявате, че ще "насеят" религията, защото вече не се свързват с Основателите, но ако имате проблеми детето да комуникира с хора от други религии, то не е мястото там. Лично за мен не е проблем да се сблъсква с всичко.

Училището в Герман е с изцяло ремонтирана сграда и поне отвън изглежда много хубаво. Имат много игрища, стадион зад тях, но нямам идея как е обучението там. Това в Горубляне обаче ми го хвалят приятели с деца там, то откъм сграда обаче не е нещо особено. (Все пак са някакви варианти)

# 638
Умрете да обобщавате. Децата били предимно на протестанти.....

# 639
  • Пловдив/София
Резиденшъл парка в Лозен си рекламира, че ще има училище. Ако не е Изи, интересно кой ще се нанесе там.
Иначе БШ е сравнително удобно от Лозен, а и след разширяването на оковръстното ако падне задръстването ще са буквално 10-15 мин.
Не знаех за якото общинско училище в Герман Simple Smile
Училището в Лозен (200тно, ох как се пише Simple Smile) ) е открило втора паралелка първи клас тази година поради засилен интерес, но не знам какво е нивото. Все пак са от малкото гъвкави- реагират веднага спрямо търсенето.
Аз започвам да следя с интерес отзиви за малък ПУК за Изи и Азбуки, че имам само някакви си 3 години за номер 2...Мисля за вариант читава общинска ясла/ДГ и  местене към втора-трета група, дано има места и прием.

# 640
  • София
Е, явно рекламираШЕ, аз със строителя говорих.

# 641
  • в страната на чудесата
Как е минало нво? Имаме ли седмокласници?
Къде се изгуби Фран?

# 642
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи за НВО-то не знам, но на Захари Карабашлиев му горят ушите в момента 😂

# 643
“Горките деца” мога само да кажа, след като прочетох черешите.

# 644
  • София
Как е минало нво? Имаме ли седмокласници?
Къде се изгуби Фран?
Да. Лесен изпит, поне първата част, разказът всеки е възприел по своему, според мен също е лесен.

Общи условия

Активация на акаунт