Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 647
  • 956
  •   1
Отговори
# 810
В София идват много млади хора от страната, купуват жилища и раждат деца. Тези деца някъде трябва да ходят на градина и да учат.

# 811
  • София
Логично, тези големи набори трябва да учат някъде, а местата за най-желаните държавни са малко. Ако детето ми има качества и съм имала възможност да плащам за частно до седми клас, и не се получат нещата с държавна гимназия или не отиде в АК или примерно ПЧМГ, то естествено ще искам да продължи или в същото училище, или в някое друго частно. И за детските градини е същото - има дефицит.

# 812
  • София
редактирам се, препратих линк към съответния пост.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:54 от missence

# 813
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, бе Фенси - колкото месеца ползваш транспорт, толкова. В Еспа е по 9 евро на ден. Ако ползваш една посока, друга е цената. Да го кажем така - за ПУК- 3 клас е най много 9 х 280.00, за 4 -7 10 х 280.00. Смятай го с най-голямата сума, ако искаш.

Ох, бе Гадамер, ма кажете го най-после ясно. Примерно: "Може да се ползва един ден и цяла година. По избор. Цената за цяла година за малките е..... Цената за цяла година за големите е ....." За да е ясна пълната ценова информация, както е ясна за другите коментирани училища. Не ми предлагай аз как да го смятам, а кажете как е по условия на училището в договорите. Защото пък после ще кажете, че информацията не е коректна.

Не виждам за другите училища да е дадена следната информация "Може да се ползва един ден и цяла година. По избор. Цената за цяла година за малките е..... Цената за цяла година за големите е ...."
Дадена е една обща цифра, за която не става ясно има ли опция за еднопосочен транспорт, колко би струвало, може ли за отделни месеци, има ли разлика за малки и големи, наведнъж ли се плаща или на вноски, връщат ли пари при неизполван транспорт, ваканциите броят ли ги...

# 814
Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. А собственичката на Иззи за мен е точно този типаж безпринципен човек.

И аз мога да ти кажа от нулева и първа ръка, че не съм чувала или виждала нищо подобно. Хайде като хвърляме такива твърдения да сме готови да ги защитим, че иначе някак кухо стои. Връщам се да уточня, че говоря за Увекинд и Азбуки. За Иззи нямам инфо.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 10:34 от Jillian

# 815
  • София
A аз имам дори скрийншотове за доказателства за Доротея (писани лично от нея).

# 816
  • София
Изумена съм как се хвърля в пространството информация, която е абсолютно невярна и непроверена. И, ако някой търси полезна информация, влиза, чете подобни писаници и попада в тотална заблуда.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:48 от missence

# 817
  • София
Мисенце, не разбрах. Не вярваш, че имам скрийншотове ли?

# 818
  • Отвъд алеята зад шкафа
А за какво става сума в скрийн шотовете, на мен не ми е ясно?

# 819
Аз последните страници изобщо не мога да хвана кой за какво пише 😂 някакъв транспорт, пък някакви скрийншотове, пък някакви учители, които май умишлено занижавали успеха (това даже не съм сигурна, че го разбрах правилно).

# 820
  • София
Мисенце, не разбрах. Не вярваш, че имам скрийншотове ли?
Не, не, Sharky*, това изобщо не беше към твой пост.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:53 от missence

# 821
  • София
Доротея е собственичката на Иззи. Контактът ми с нея   беше не по обрзователна линия и се случи в затворена ФБ група. Бях абсолютно изненадана от безпардонния език (и бездоказателствено говорене) на човек, който има смелостта да образова други хора. След  като друг човек ме защити, Доротея беше банната.

Всичко това го написах в подкрепа на написаното от Фенси. Очевидно неслучайно, впечатленията ни от особата Доротея са се съвпаднали.

# 822
  • София
.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 11:54 от missence

# 823
  • София
Здравейте!
Търся актуална информация за нивото на обучение на КО от 5ти клас. Български, математика, ниво английски? Има ли реално оценяване на знанията или оценките се завишават? Това, последното, ми изигра много лоша шега за другия ми син..

# 824
Здравейте!
Търся актуална информация за нивото на обучение на КО от 5ти клас. Български, математика, ниво английски? Има ли реално оценяване на знанията или оценките се завишават? Това, последното, ми изигра много лоша шега за другия ми син..
Не мога да съм много точна, дъщеря ми сега там завърши първи клас. Имаме майка, на която второто й дете е пети клас. От нея съм чувала, че дават доста задачи по математика, даже някои деца не издържаха и се махнаха. Определено ги натоварват по мат и БЕ, и до колкото знам няма завишаване на оценките. По-скоро може да има обратното. Тя се оплакваше, че доста ниски оценки са имали децата на входящите нива в началото на годината. Но това може и да се дължи на факта, че завършиха миналата година дистанционно.

Общи условия

Активация на акаунт