Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 701
  • 956
  •   1
Отговори
# 795
  • в страната на чудесата
Браво на изи. Да са живи и здрави и дано си намерят сграда
С фургон не става
В този ред на мисли ТЕ как е. Вече познавам само две деца там, другите се махнали

# 796
  • София
Цитат
Браво на изи. Да са живи и здрави и дано си намерят сграда
С фургон не става
В този ред на мисли ТЕ как е. Вече познавам само две деца там, другите се махнали
На наши приятели детето тази година влезе в СМГ от ТЕ (след 4клас). Това е училището на Горнобански път, нали? Да не те заблудя.

# 797
  • В офиса
Поздравления за Иззи. Но да, сградата е огромен фактор. Аз като родител, даже и много да харесвам училището и да искам детето ми да учи там след 4-и клас, ще бъда силно резервирана като си нямат сграда. Категорично не съм ОК всяка година да са някъде под наем и да сме заплашени да сменяме локацията, защото се разрастват. Отделен е въпросът за учителите, как биха си намерили гимназиални. Демебукова по мат. ОК, другите там светила също могат да поемат, но пък дали това не значи, че малките ще бъдат лишени от тези преподаватели. Следим Иззи с интерес. Харесвам амбициозния им замах, щом не е на мой гръб Grinning

# 798
Виждам в инфото  на 1 стр., че и други училища имат разлика в цената за различните класове. За Иззи може да се запише така:

Такса Пук - 3 клас - 9900 лв
 Такса 4 - 7 клас - 11 000 лв
Транспорт - 280.00 месец
Благодаря, но за Н-ти път да попитам тези 280 лв. на месец за колко месеца да ги смятаме? 9 или 10? Или на база реално време.

Транспорт:
ПУК - 3 клас 2520 лв.
4 - 7 клас 2800 лв. Така коректно ли е да се запише?

Според мен Иззи на този етап няма да пуснат гимназията. Ще започнат да я пълнят с техните випуски. От момента на получаването на този лиценз за мен това училище абсолютно отпада. Единственото училище с гимназия за което не съм чула да се злоупотребява с оценките(важни за НВО) на децата в 7 клас е ПЧМГ. Всички останали масово злоупотребяват както с оценки, така и с психо тормоз на деца и родители за оставане в гимназията. Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. А собственичката на Иззи за мен е точно този типаж безпринципен човек.

# 799
Таксите защо пак ги качват? 220 евро много драстично след увеличението миналата година.

# 800
В цяла Европа има много сериозна инфлация.

# 801
  • София
Фенси, просто не го дели на месеци, а на вноски. 9 вноски или 10. Каква е тая обсесия от месеците Grinning

# 802
...
Единственото училище с гимназия за което не съм чула да се злоупотребява с оценките(важни за НВО) на децата в 7 клас е ПЧМГ. Всички останали масово злоупотребяват както с оценки, така и с психо тормоз на деца и родители за оставане в гимназията. Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. ...

Възразявам на горното твърдение за Азбуки. Синът ми завърши там 7 клас тази година. Макар че не го жалеха с текущите оценки и дори оценките за края на първи срок, за годишните оценки определено учителите закръгляха нагоре. И беше ясно, че няма да остава в гимназията им, защото се целим в математическо училище.

# 803
  • При вещиците
Може ли малко повече инфо за храната?

Знам, че едно меню не означава нищо, но моето супер претенциозно дете никога не се е прибирало гладно в къщи. Прибира се в 17 ч. Примерно дневно меню, като храната се готви на място.
Закуска: Омлет/микс от зърнени закуски + чай/сок/мляко. Обяд: Картофена кремсупа+ Салата нахут с домати и маслини+ телешки кюфтенца с моцарела на фурна/мусака по градинарски+пресни плодове.

# 804
...
Единственото училище с гимназия за което не съм чула да се злоупотребява с оценките(важни за НВО) на децата в 7 клас е ПЧМГ. Всички останали масово злоупотребяват както с оценки, така и с психо тормоз на деца и родители за оставане в гимназията. Последно чух от първа ръка за Увекинд и Азбуки. ...

Възразявам на горното твърдение за Азбуки. Синът ми завърши там 7 клас тази година. Макар че не го жалеха с текущите оценки и дори оценките за края на първи срок, за годишните оценки определено учителите закръгляха нагоре. И беше ясно, че няма да остава в гимназията им, защото се целим в математическо училище.

Възразявайте си колкото искате. Аз мога да вляза в конкретика, но ще стане ясно от къде имам информация. Само ще кажа, че именно по математика тази година, втори срок сте имали сериозни проблеми с учителката. И спирам до тук.

Бърди, ама аз нямам драма дали ще е брой месеци или брой вноски. Да вземат да изплюят камъчето колко е общата годишна сума за транспорт и мирясвам. Simple Smile

# 805
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, бе Фенси - колкото месеца ползваш транспорт, толкова. В Еспа е по 9 евро на ден. Ако ползваш една посока, друга е цената. Да го кажем така - за ПУК- 3 клас е най много 9 х 280.00, за 4 -7 10 х 280.00. Смятай го с най-голямата сума, ако искаш.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 06:56 от gadamer

# 806
  • в страната на чудесата
Някой чул ли е какво е финансовото състояние и как се развива Симеон велики? Колко деца учат там? Чух че правят две детски градини, но може да е само слух...

# 807
Някой чул ли е какво е финансовото състояние и как се развива Симеон велики? Колко деца учат там? Чух че правят две детски градини, но може да е само слух...
Със сигурност имат 2 шести класа с по 10-12 деца. Има няколко учителки от Питагор. И от тази година отктиват гимназия, която ще следя със сигурност.

# 808
Ох, бе Фенси - колкото месеца ползваш транспорт, толкова. В Еспа е по 9 евро на ден. Ако ползваш една посока, друга е цената. Да го кажем така - за ПУК- 3 клас е най много 9 х 280.00, за 4 -7 10 х 280.00. Смятай го с най-голямата сума, ако искаш.

Ох, бе Гадамер, ма кажете го най-после ясно. Примерно: "Може да се ползва един ден и цяла година. По избор. Цената за цяла година за малките е..... Цената за цяла година за големите е ....." За да е ясна пълната ценова информация, както е ясна за другите коментирани училища. Не ми предлагай аз как да го смятам, а кажете как е по условия на училището в договорите. Защото пък после ще кажете, че информацията не е коректна.

# 809
  • София
Много ЧГ напоследък...И БШ чух, че стартират такава реално от догодина, въпреки че те на практика си имат отдавна "лиценз".

Общи условия

Активация на акаунт