Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 678
  • 956
  •   1
Отговори
# 780
Рейни, хайде да бъдем точни. Трябваше да задам едни и същи въпроси многократно, докато най-накрая се сглоби инфото от 5-6 цифри. И пак не стана ясно защо на големите таксата е за 10 м., вместо за реалните 9.

# 781
  • Отвъд алеята зад шкафа
Виждам в инфото  на 1 стр., че и други училища имат разлика в цената за различните класове. За Иззи може да се запише така:

Такса Пук - 3 клас - 9900 лв
 Такса 4 - 7 клас - 11 000 лв
Транспорт - 280.00 месец

# 782
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Вашите деца в 5 и 6 клас получиха ли удостоверения за завърѓн клас????
Здравейте,
Аз също местя дете тази година и при нас издадоха удостоверения за завършен клас само на децата, които се местят.
От новото училище също искаха удостоверение, а самото преместване ще се случи по служебен път.
Но детето не е в 5 клас, ако това има значение.
За 5 и 6 клас не издавали?!?
Ами щом са ви казали, вероятно не издават. Ако са издавали -2 седмици след края на учебната година ще е у вас.
На нашите деца също не са дали.
Благодаря Ви, сигурно има нови натедби покрай електронните дневници и бележници, но от новото училище казаха, че за да подадем молба за прием се изисква да е завършило 5 клас детето, а документ идостоверяващ това трябва да е удостоверение за завършен клас, така мисля аз?!
Много ми е не ясно, изчетпх всичко в интернет Sad, но получавам различна информация пт двете училища и незнам вече все едно не е завършило детето, а се местим.
Какво пишат в отпусното?!
Отиваш в РУО и на място питаш какво трябва да направиш. Или се обаждаш по телефона. Но това, което може в новото наричат удостоверение може да не е удостоверение, а именно ти искат документите, които са отпусно от старото училище, за да запишат детето в новото. Това при положение, че вече сте се разбрали с директора на новото училище, че директно ще запишат детето а не  да подавате документи за кандидатстване и я ви одобрят, я не. Не очаквай всички хора в едно училище да са компетентни. Може да ти искат едно,  а да го формулират грешно. Аз не успях точно да разбера от описанието ти какво точно правите - кандидатствате за подбор или директно сте се разбрали, че ще запишат детето. А може и в старото да не им се занимава, макар да можеш да поискаш разпечатка заверена, че детето е завършило пети клас там и нещо като академична справка. Всичко може, но понякога не им се занимава.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 08:20 от Фран

# 783
Скрит текст:

Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Вашите деца в 5 и 6 клас получиха ли удостоверения за завърѓн клас????
Здравейте,
Аз също местя дете тази година и при нас издадоха удостоверения за завършен клас само на децата, които се местят.
От новото училище също искаха удостоверение, а самото преместване ще се случи по служебен път.
Но детето не е в 5 клас, ако това има значение.
За 5 и 6 клас не издавали?!?
Ами щом са ви казали, вероятно не издават. Ако са издавали -2 седмици след края на учебната година ще е у вас.
На нашите деца също не са дали.
Благодаря Ви, сигурно има нови натедби покрай електронните дневници и бележници, но от новото училище казаха, че за да подадем молба за прием се изисква да е завършило 5 клас детето, а документ идостоверяващ това трябва да е удостоверение за завършен клас, така мисля аз?!
Много ми е не ясно, изчетпх всичко в интернет Sad, но получавам различна информация пт двете училища и незнам вече все едно не е завършило детето, а се местим.
Какво пишат в отпусното?!
Отиваш в РУО и на място питаш какво трябва да направиш. Или се обаждаш по телефона. Но това, което може в новото наричат удостоверение може да не е удостоверение, а именно ти искат документите, които са отпусно от старото училище, за да запишат детето в новото. Това при положение, че вече сте се разбрали с директора на новото училище, че директно ще запишат детето а не  да подавате документи за кандидатстване и я ви одобрят, я не. Не очаквай всички хора в едно училище да са компетентни. Може да ти искат едно,  а да го формулират грешно. Аз не успях точно да разбера от описанието ти какво точно правите - кандидатствате за подбор или директно сте се разбрали, че ще запишат детето. А може и в старото да не им се занимава, макар да можеш да поискаш разпечатка заверена, че детето е завършило пети клас там и нещо като академична справка. Всичко може, но понякога не им се занимава.

Нищо не съм се разбрала, теябва да подам заявление, молба за прием.
В нея има точка да се приложат документи и един от тях е Удостоверение за завършен клас, а не Удостоверение за преместване!
Ще трябва да пусна молба до старато училище като приключи срока т. Е днес.
Благодаря за отговора!!!!

# 784
  • в страната на чудесата
Нито миналата година, нито сега имаме издадено удостоверение за завършен клас.
Когато съм местила дете от новото училище са издавали бележка, че детето е записано/ще бъде записано, а въз основа на нея старото училище издава удостоверение за напускане, в която е отразено къде отива. Веднъж нямах ново училище и съобщих, че заминаваме и въз основа на това пак ми издадоха удостоверение за напускане.

# 785
  • София
Ако трябваше да се занимавам за моето дете, щях да съм цъфнала в новото училище и да искам да ми покажат как трябва да изглежда това удостоверение за завършен клас. Какво точно трябва да пише в него. Дори няма нужда да ми показват попълнено с истински данни, достатъчно е да ми покажат бланката празна да я видя какво да искам от старото училище. За да искат такова нещо, значи и те би трябвало да могат да го издават, защото документите, които се издават от училищета са едни и същи като образци.

# 786
  • в страната на чудесата
Ама няма нужда от това. Те си знаят.

# 787
  • София
Може да си знаят, но като стане такъв разнобой в това, което искат и това което не издават, единственият начин е око да види.  Често и човекът сам не може да разбере. Навремето ходих до РУО да питам за определени казуси, защото нещо имах чувството, че ме мотае директорката и така излезе - просто тя разчиташе на това, че съм обикновен родител, а обикновените родители не задълбават много-много в нормативната уредба, не четат правилника, не искат информация от по-горните институции. Изтърках подметки и похарчих време, но си заслужаваше. Понякога хората нито знаят, нито разбират, а и могат да се объркат неволно, за умишлено също. На зор е родителят и той си търси начин да си реши проблема.

# 788
  • София
Ако трябваше да се занимавам за моето дете, щях да съм цъфнала в новото училище и да искам да ми покажат как трябва да изглежда това удостоверение за завършен клас. Какво точно трябва да пише в него. Дори няма нужда да ми показват попълнено с истински данни, достатъчно е да ми покажат бланката празна да я видя какво да искам от старото училище. За да искат такова нещо, значи и те би трябвало да могат да го издават, защото документите, които се издават от училищета са едни и същи като образци.
Ми, то в Наредба No 8 от 11.08.2016 г. за информацията и документите за системата на предучилищното и училищното образование, Приложение 4 си пише какво трябва да съдържа това удостоверение и в какъв формат се издава.

# 789
  • София
Разбирам, но винаги нещата се прецакват от човешкия фактор. Един не чул, друг не разбрал, на трети не му се занимава, четвърти нещо друго.

# 790
Точно, а според мен е редно тези деца да получат едно удостоверение, е така, че са завършили!!!!! Толкова се измъчиха тази година!

# 791
Нито миналата година, нито сега имаме издадено удостоверение за завършен клас.
Когато съм местила дете от новото училище са издавали бележка, че детето е записано/ще бъде записано, а въз основа на нея старото училище издава удостоверение за напускане, в която е отразено къде отива. Веднъж нямах ново училище и съобщих, че заминаваме и въз основа на това пак ми издадоха удостоверение за напускане.
Вие и за 4 ли не сте получили?

# 792
Точно, а според мен е редно тези деца да получат едно удостоверение, е така, че са завършили!!!!! Толкова се измъчиха тази година!
Нашите получиха страхотни грамоти за завършването на 5 клас! Не виждам никакъв смисъл от тези удостоверения Simple Smile

# 793
Аз си имам удостоверения за всяка завършена година досега (до 4 клас). Свършиха ми работа. От новото училище ми искаха официални документи с оценките за три години назад и ако ги нямах не знам какво щяхме да измисляме да издават. Сигурно ще ми трябват и новите от тази година.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 15:50 от Jillian

# 794
Izzi Science for Kids са получили гимназиален лиценз. "Училището вече е вписано в регистъра на институциите в системата на предучилищното и училищното образование към МОН като средно училище (ПУК 1 – 12. клас)". Но на сайта не е качена още информация.

Общи условия

Активация на акаунт