Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 688
  • 956
  •   1
Отговори
# 735
Друга култура?
Да си добър и възпитан човек, дс мислиш добро, дс не оравиш лошо..... какви страшно разшични ценности?
Това е един много дълъг разговор, Амели. Но ми се струва, че няма смисъл да обяснявам на теб.
Ми в колежа да не би да са все от нашата култура?
Не, не са. Но и нямат работа с деца, а вече с младежи.

# 736
  • София
Добре де, ако образованието е светско, голяма работа, че са протестанти или каквото там течение в християнството се самоопределят! Едва ли ги карат децата да пеят псалми или да слушат проповеди. А и никой не кара насила родители да си записват децата там. Вече се изясни, че отдавна това училище е с други собственици.

# 737
Говорите глупости.
7 учителя са чужденци ( между тях има и мюсюлмани и будисти и католици). Персоналът е около 50 човека, започнали работа при новите собственици.
И твърдите, че са протестанти.

Амели, когато човек търси информация за дадено училище, търси първо в нета. А в случая тук нон стоп се твърди, че училището е религиозно. Както се твърдеше, за СС, че децата се бърнват аут. Нормално е след такива твърдения да задраскаш училището от списъка си.

# 738
  • софия
Говорите глупости.
7 учителя са чужденци ( между тях има и мюсюлмани и будисти и католици). Персоналът е около 50 човека, започнали работа при новите собственици.
И твърдите, че са протестанти.

Амели, когато човек търси информация за дадено училище, търси първо в нета. А в случая тук нон стоп се твърди, че училището е религиозно. Както се твърдеше, за СС, че децата се бърнват аут. Нормално е след такива твърдения да задраскаш училището от списъка си.
Дай да видим кой какво твърди,а? какво ще кажеш?
Отдавна се каза в рзговора, че това няма значение и се обърна внимание, че е създадено от такива, но това никога не е било пречка.  Дори се повтори няколко пъти, че в това няма нищо лошо,  а и се изясни, че няма религиозност... А аз даже напомних, че това си е чисто християнство (ако някой случайно изпада във фанатичен ужас).  Какъв (ти) е проблема?

Титина, хората са всякакви, с всякакви тълкувания, не можеш да спреш естествено обсъждане на темите. Не и с тон  и тропане. Пък и аз съм в темата от доста години и освен тия ден два на обсъждане не мисля, че някой много му обръща внимание на училището, че чак нон стоп да е в центъра на обсъждане. Не е хубаво да се преувеличава. По същата причина за бърнаут много хора изтърват колежа. Ми тяхна воля, ако не потърсят нужните мнения.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:25 от Амели

# 739
  • София
За всеки училище има някакви слухове и колкото по-желано, толкова повече слухове.

# 740
  • София
Титина, за пореден път пиша, че не е религиозно училището,  не знам какво четеш. Да, има много деца на Протестанти, но във всяко държавно или ЧУ има много деца на Източноправославни Християни, това не ги прави религиозни.

# 741
Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Вашите деца в 5 и 6 клас получиха ли удостоверения за завърѓн клас????

# 742
Училището в Лозен- децата са предимно на протестанти и се усеща нотката,
Май май някой хора не си спомнят какво са писали.
Интересно как усещат нотката?
И продължаваш да твърдиш:
Титина, за пореден път пиша, че не е религиозно училището,  не знам какво четеш. Да, има много деца на Протестанти,
Чета каквото пишеш, с други думи глупостите ти
Дай да видим кой какво твърди,а? какво ще кажеш?

Титина, хората са всякакви, с всякакви тълкувания, не можеш да спреш естествено обсъждане на темите. Не и с тон  и тропане.
Няма какво да казвам аз, погледни по-горе.
Ежко, достигна също висоти в писанията си.
А посочването, че някой пише глупости, не е тропане с крак. Тези похвати са за детската градина, а аз специално много отдавна съм излязла от там.

# 743
Здравейте,
Ще се мести след 5 клас, но още не сме избрали училище Sad, решихме го импулсивно и сега ще търсим ново.
От старото ни казаха, че няма да издават удостоверения за завършен 5 клас, било по нова наредба, издавало само удостоверение за преместване Sad, някой знае ли такова нещо, след като е завършила учебната година за училиюето не е ли редно да се издаде удостоверение за завършен клас, да разбирам ли, че всички деца завършили 5 клас няма да получат такова удостоверение, дори и без да сменят училиюето?
Вашите деца в 5 и 6 клас получиха ли удостоверения за завърѓн клас????
Здравейте,
Аз също местя дете тази година и при нас издадоха удостоверения за завършен клас само на децата, които се местят.
От новото училище също искаха удостоверение, а самото преместване ще се случи по служебен път.
Но детето не е в 5 клас, ако това има значение.

# 744
  • София
На отпусното ще пишат каквото е нужно.

# 745
  • София
Ще изляза от добрия тон, което не е присъщо за мен и за това приключвам спора. Титина, ти знаеш по-добре от учителите.
Който се интересува от училището на място може да се запознае с всички детайли и сам да придобие представа, което всъщност е и най-доброто при избора, на което и да е ЧУ.

Валерианс, скоро из Фейсбуук групите ми попадна казус, като твоя. Ако не си била ти, то явно може и да има подобна наредба, с която не съм запозната. Помня, че отдолу имаше потребителки, които пишеха, че е нормално. Зачетох се, защото ми се стори странно.
Бих попитала в друго училище дали е така, някое което сте харесали.

# 746
  • София
Аз бих поискала да ми цитират точния нормативен документ и разпоредба от него, от която следва, че за 5-ти клас не се издава удостоверение за завършен клас.

# 747
  • София
За да се запише в ново училище трябва да вземе документите от старото училище. Дори вече си имат комуникация - казваш къде местиш детето и те издават някаква бележка или се обаждат по телефона. Не можеш просто така да си примереш документите от старото училище и да си ги сложиш в джоба, те там пишат и къде е уговорено да се премести детето.

# 748
  • София
Андариел, това ти категорично становище на кой нормативен акт се основава? Удостоверението за завършен клас е точно от видовете документи, които по закон се съхраняват от лицето, на което са издадени, т.е. точно си го взимаш и си го слагаш в джоба.

# 749
  • София
Когато преди години местих децата в друго училище това беше процедурата. Не ми издадоха удостоверение за завършен клас, а трябваше първо да намеря училище, да говоря с директора и чак тогава да се върна в старото и да кажа къде отиват децата и тогава след няколко часа ми дадоха отпусното.

Общи условия

Активация на акаунт